מה דעתכם???

Harrington

Well-known member
מנהל
אותי זה מזעזע!!
אין סיבה להזדעזע מדברי הבל וסיפורי סבתא שכל קשר בינן למציאות בת ימינו קיים רק במוחם הקודח של הממציאים, המשמיצים והמנפיצים.
אבל זה לא פלא הרי "חכמים" פה קבעו פה שאני שונא דתיים!!!
זה נכון כמובן, אבל לא באמת קשור לעניין :).

קר לי בך

Well-known member
אותי זה מזעזע!!
מה יש להזדעזע? זכותם של אנשים לאחוז בדעות שאתה לא מסכים להן.

מה שכן מזעזע הוא שאותם אנשים שהפסיקות ההן נר לרגליהם משמשים כדיינים בבית דין שבנסיבות מסויימות אנשים עם דעות אחרות (כמו שוויון זכויות לנשים) נאלתים להשפט בפניהם, למשל בגירושים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי ככל שאני יודע אין בבית הדין הרבני בישראל דיינים קונסרבטיבים או רפורמים.
וטוב שכך. מה שייכים דיינים של דת אחרת בבית דין יהודי?
אתה טוען אחרת?
ממש לא. נסיון יפה, אבל בשום מקום כמובן לא טענתי אחרת משכתבת כאן :).
שעקרון ירידת הדורות לא מקובל על הדיינים בבית הדין הרבני?
ווס?

קר לי בך

Well-known member
וטוב שכך. מה שייכים דיינים של דת אחרת בבית דין יהודי?

ממש לא. נסיון יפה, אבל בשום מקום כמובן לא טענתי אחרת משכתבת כאן :).

ווס?
לך תלמד קצת יהדות ותחזור,
אי אפשר לדון עם מישהו שלא מכיר מושגים בסיסיים ביהדות כמו ירידת הדורות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לך תלמד קצת יהדות ותחזור
אשתדל מתישהו. עד אז, אם אפשר לקבל תגובה עניינית, אתה יודע, מהסוג שמאפשר דיון ענייני, אשמח.
אי אפשר לדון עם מישהו שלא מכיר מושגים בסיסיים ביהדות כמו ירידת הדורות.
ראשית אנא צא מהיהירות. היא מיותרת. שנית אני מכיר מצוין את המונח. רק לא הבנתי את הקשר שלו לדיון.

קר לי בך

Well-known member
אשתדל מתישהו. עד אז, אם אפשר לקבל תגובה עניינית, אתה יודע, מהסוג שמאפשר דיון ענייני, אשמח.

ראשית אנא צא מהיהירות. היא מיותרת. שנית אני מכיר מצוין את המונח. רק לא הבנתי את הקשר שלו לדיון.
אוקי, תמצא תלמיד חכם שיסביר לך

שמלת תחרה1

Well-known member
אותי זה מזעזע!!
אבי!
מתוך הכרות שנים מהקומונה, מרשה לעצמי לפנות אליך, כי השירור בעיקר עליך.

עכשיו אדבר עלי, אף אחד לא יכול לדעת מה דעתי על ימין, שמאל אשכנזי, מזרחי, דתי חילוני, חד מיניים, וכו...
(מלבד אילו המכירים אותי אישית) בקומונה הרי אני מעלה נושאים ומביעה דיעה כדי שיקראו ויגיבו.

מה לא חשבו בקומונה על גולש זה או אחר, שהוא

שונא חרדים, שהוא הומו שהוא שונא מזרחים, כתוב בלשון זכר מתוך נוחות) נכנס בניק אחר, שהוא טרול.

מי שמכיר אותך אישית מכבד אותך!

ומתוך הכרות מי שאתה חושב שאומר שאתה שונא חרדים, לא חושב כך.

נ.ב
עשיתי סלט , כי אני טובה בהכנת סלטים, ופחות טובה בכתיבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שמכיר אותך אישית מכבד אותך!
סתם להבנה, מה הקשר בין דעה שפלוני שונא חרדים (או כל דעה אחרת בהקשר דומה) לכיבוד אדם? הרי לגיטימי לגמרי לשנוא או כמו שבעצמך כתבת למעלה, "זכותם של אנשים להחזיק בדעות שאתה לא מסכים להם".

סתם להבנה, מה הקשר בין דעה שפלוני שונא חרדים (או כל דעה אחרת בהקשר דומה) לכיבוד אדם? הרי לגיטימי לגמרי לשנוא או כמו שבעצמך כתבת למעלה, "זכותם של אנשים להחזיק בדעות שאתה לא מסכים להם".
כי אם אתה לא מסכים לדעה שלו, אתה מלגלג ומזלזל בו שזה עונה להגדרה של אי כיבוד אדם.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי אם אתה לא מסכים לדעה שלו, אתה מלגלג ומזלזל בו שזה עונה להגדרה של אי כיבוד אדם.
סורי, ממש לא הבנתי את הקשר ולא רואה את העולם כך. יש ים של אנשים שאני לא מסכים איתם, בים של נושאים, ואני מכבד אותם לחלוטין. מסכן בעיני מי שקושר בין הדברים (יש פה גם כאלה).

כאן אגב אנחנו לא מדברים בכלל על הסכמה או היעדרה, אלא על רגש מסוים שיש (או לשיטתו אין) לפלוני כלפי מישהו. לא שייך כאן הסכמה או אי-הסכמה. אבל עדיין לא מצאתי קשר בין הדעה שלפלוני יש רגש כזה או אחר לשאלת הכבוד כלפיו.

סורי, ממש לא הבנתי את הקשר ולא רואה את העולם כך. יש ים של אנשים שאני לא מסכים איתם, בים של נושאים, ואני מכבד אותם לחלוטין. מסכן בעיני מי שקושר בין הדברים (יש פה גם כאלה).

כאן אגב אנחנו לא מדברים בכלל על הסכמה או היעדרה, אלא על רגש מסוים שיש (או לשיטתו אין) לפלוני כלפי מישהו. לא שייך כאן הסכמה או אי-הסכמה. אבל עדיין לא מצאתי קשר בין הדעה שלפלוני יש רגש כזה או אחר לשאלת הכבוד כלפיו.
הייתי עדינה כשכתבתי 'מסכים', התכוונתי להרבה יותר חריף, משהו שגורם לך בוז לאותו אדם כמו בדוגמתנו לאבי שמדגיש את האיוולות והרוע של המגזר שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
הייתי עדינה כשכתבתי 'מסכים', התכוונתי להרבה יותר חריף, משהו שגורם לך בוז לאותו אדם
אולי זה עובד כך בעולמך. אצלי מה לעשות, זה עובד אחרת לגמרי. לשמחתי נדמה לי שהרוב פועל יותר בדרך בה אני חי, אם כי כאמור מעלה, אין ספק שיש עוד כאלה שחיים בשיטתך וחבל שכך.
כמו בדוגמתנו לאבי שמדגיש את האיוולות והרוע של המגזר שלך.
מה בדוגמה של אבי? ראשית לא ראיתי אותו בשום מקום "מדגיש את האיוולת והרוע של המגזר שלי". לא אכתוב כאן מה הוא כן מדגיש לדעתי, מאחר ואינני נוהג לדבר עם גולש אחד על גולש אחר. פעם ביקשתי לנתח את הטענה הזאת, לפיה אבי שונא חרדים, ורק לאחר שקיבלתי את הסכמתו והסכמת המנהלת פתחתי שרשור מיוחד בעניין בו הסברתי את עמדתי. אין לי שום בעיה לחזור על כך, אבל לא אעשה זאת ללא הסכמה מפורשת של שני הנ"ל.
אגב, אמנם מכיוון אחר (סיבה אחרת) אבל גם אבי טוען שהוא לא מדגיש את הנ"ל באופן מיוחד :).

למעלה