אין סיבה להזדעזע מדברי הבל וסיפורי סבתא שכל קשר בינן למציאות בת ימינו קיים רק במוחם הקודח של הממציאים, המשמיצים והמנפיצים.אותי זה מזעזע!!
זה נכון כמובן, אבל לא באמת קשור לענייןאבל זה לא פלא הרי "חכמים" פה קבעו פה שאני שונא דתיים!!!
מה יש להזדעזע? זכותם של אנשים לאחוז בדעות שאתה לא מסכים להן.
מה גורם לך לחשוב שיש כאלה בימינו?מה שכן מזעזע הוא שאותם אנשים שהפסיקות ההן נר לרגליהם משמשים כדיינים בבית דין
כי ככל שאני יודע אין בבית הדין הרבני בישראל דיינים קונסרבטיבים או רפורמים.מה גורם לך לחשוב שיש כאלה בימינו?
וטוב שכך. מה שייכים דיינים של דת אחרת בבית דין יהודי?כי ככל שאני יודע אין בבית הדין הרבני בישראל דיינים קונסרבטיבים או רפורמים.
ממש לא. נסיון יפה, אבל בשום מקום כמובן לא טענתי אחרת משכתבת כאןאתה טוען אחרת?
ווס?שעקרון ירידת הדורות לא מקובל על הדיינים בבית הדין הרבני?
לך תלמד קצת יהדות ותחזור,וטוב שכך. מה שייכים דיינים של דת אחרת בבית דין יהודי?
ממש לא. נסיון יפה, אבל בשום מקום כמובן לא טענתי אחרת משכתבת כאן.
ווס?
אשתדל מתישהו. עד אז, אם אפשר לקבל תגובה עניינית, אתה יודע, מהסוג שמאפשר דיון ענייני, אשמח.לך תלמד קצת יהדות ותחזור
ראשית אנא צא מהיהירות. היא מיותרת. שנית אני מכיר מצוין את המונח. רק לא הבנתי את הקשר שלו לדיון.אי אפשר לדון עם מישהו שלא מכיר מושגים בסיסיים ביהדות כמו ירידת הדורות.
אוקי, תמצא תלמיד חכם שיסביר לךאשתדל מתישהו. עד אז, אם אפשר לקבל תגובה עניינית, אתה יודע, מהסוג שמאפשר דיון ענייני, אשמח.
ראשית אנא צא מהיהירות. היא מיותרת. שנית אני מכיר מצוין את המונח. רק לא הבנתי את הקשר שלו לדיון.
עד כמה חשובה לך דעתם של "חכמים"?
בדיוק , מה איכפת לך מה שחכמם קובעים??את האמת אתה יודעעד כמה חשובה לך דעתם של "חכמים"?
ממש לא חשובה, רק אוהב להבליט את טיפשותם!!בדיוק , מה איכפת לך מה שחכמם קובעים??את האמת אתה יודע
ממש לא חשובה, הרי רק כסיל מסוגל לכתוב שהייתי רב וחזרתי בשאלהעד כמה חשובה לך דעתם של "חכמים"?
אם לא חשובה, רד מהעניין.ממש לא חשובה, הרי רק כסיל מסוגל לכתוב שהייתי רב וחזרתי בשאלה![]()
אבי!
סתם להבנה, מה הקשר בין דעה שפלוני שונא חרדים (או כל דעה אחרת בהקשר דומה) לכיבוד אדם? הרי לגיטימי לגמרי לשנוא או כמו שבעצמך כתבת למעלה, "זכותם של אנשים להחזיק בדעות שאתה לא מסכים להם".מי שמכיר אותך אישית מכבד אותך!
כי אם אתה לא מסכים לדעה שלו, אתה מלגלג ומזלזל בו שזה עונה להגדרה של אי כיבוד אדם.סתם להבנה, מה הקשר בין דעה שפלוני שונא חרדים (או כל דעה אחרת בהקשר דומה) לכיבוד אדם? הרי לגיטימי לגמרי לשנוא או כמו שבעצמך כתבת למעלה, "זכותם של אנשים להחזיק בדעות שאתה לא מסכים להם".
סורי, ממש לא הבנתי את הקשר ולא רואה את העולם כך. יש ים של אנשים שאני לא מסכים איתם, בים של נושאים, ואני מכבד אותם לחלוטין. מסכן בעיני מי שקושר בין הדברים (יש פה גם כאלה).כי אם אתה לא מסכים לדעה שלו, אתה מלגלג ומזלזל בו שזה עונה להגדרה של אי כיבוד אדם.
הייתי עדינה כשכתבתי 'מסכים', התכוונתי להרבה יותר חריף, משהו שגורם לך בוז לאותו אדם כמו בדוגמתנו לאבי שמדגיש את האיוולות והרוע של המגזר שלך.סורי, ממש לא הבנתי את הקשר ולא רואה את העולם כך. יש ים של אנשים שאני לא מסכים איתם, בים של נושאים, ואני מכבד אותם לחלוטין. מסכן בעיני מי שקושר בין הדברים (יש פה גם כאלה).
כאן אגב אנחנו לא מדברים בכלל על הסכמה או היעדרה, אלא על רגש מסוים שיש (או לשיטתו אין) לפלוני כלפי מישהו. לא שייך כאן הסכמה או אי-הסכמה. אבל עדיין לא מצאתי קשר בין הדעה שלפלוני יש רגש כזה או אחר לשאלת הכבוד כלפיו.
אולי זה עובד כך בעולמך. אצלי מה לעשות, זה עובד אחרת לגמרי. לשמחתי נדמה לי שהרוב פועל יותר בדרך בה אני חי, אם כי כאמור מעלה, אין ספק שיש עוד כאלה שחיים בשיטתך וחבל שכך.הייתי עדינה כשכתבתי 'מסכים', התכוונתי להרבה יותר חריף, משהו שגורם לך בוז לאותו אדם
מה בדוגמה של אבי? ראשית לא ראיתי אותו בשום מקום "מדגיש את האיוולת והרוע של המגזר שלי". לא אכתוב כאן מה הוא כן מדגיש לדעתי, מאחר ואינני נוהג לדבר עם גולש אחד על גולש אחר. פעם ביקשתי לנתח את הטענה הזאת, לפיה אבי שונא חרדים, ורק לאחר שקיבלתי את הסכמתו והסכמת המנהלת פתחתי שרשור מיוחד בעניין בו הסברתי את עמדתי. אין לי שום בעיה לחזור על כך, אבל לא אעשה זאת ללא הסכמה מפורשת של שני הנ"ל.כמו בדוגמתנו לאבי שמדגיש את האיוולות והרוע של המגזר שלך.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.