מה דעתכם?

T a u r u s

New member
מה דעתכם?

בתור עתודאי "בפוטנציה" הגעתי לשלב בחירת המקצועות ושליחת הטפסים... אני רוצה ללמוד מחשבים וכד´ (לא, זה לא "כי שיחקתי במחשב יותר מדי" - ואם כן, בכל זאת יש לי רקע ב C++, C, ASP, ותכנות WEB) לפי המידע שברשותי, ב BA במדעי המחשב (חד חוגי, מורחב, תלת-שנתי) מדובר במחשבים נטו - כלומר: תכנה, חומרה, WEB, תקשורת וכל מה שביניהם. לעומת זאת, הנדסת מחשבים (4 שנים, B.Sc) יותר לכיוון אלקטרוניקה - כלומר: חומרה.... האם אכן כך? הנדסת מערכות מידע - יותר לכיוון ניהול - כלומר, משאבי אנוש, לוגיסטיקה, בקרת חשבונות, וכד´ הנדבת תכנה - מוצאו של התכניתן הישן והטוב, והמחוסר עבודה בימינו... מה דעכם? יש לכם מידע שעשוי לעזור לי? בתודה מראש, נתן, Taurus

אתה שואל?

אני אוסיף לך קצת מהידע שלי: מדעי המחשב - הרבה מאוד מתמטיקה. הרבה תכנות. לקראת סוף התואר יש קורסי בחירה: שפות תכנות, מערכות הפעלה, קומפילציה, רשתות ועוד ועוד. בקיצור מה שאמרת, עם קצת יותר מתמטיקה וקצת פחות חומרה. הנדסת מחשבים. בעיקרון, תואר בהנדסת חשמל שמשלב מספר קורסים של מדעי המחשב. אלקטרוניקה וחומרה big time. הנדסת מערכות מידע - למיטב ידיעתי זה מעין מסלול של תעשייה וניהול, ששם באמת לומדים לכיוון של מה שאמרת, משאבי אנוש וכו´. למרות שמערכות מידע, זה תחום מאוד רחב שעוסק במערכות מחשב של בסיסי נתונים. בעיקרון: אם אתה רוצה להיות מתכנת, לך למדעי המחשב. אם אתה רוצה ללמוד קצת אלקטרוניקה, לך להנדסת חשמל. אח"כ אם מאוד תרצה תוכל תמיד לתכנת. גם מחשבים זה תת תחום של הנדסת חשמל. אם אתה רוצה ללמוד אלקטרוניקה, ומאוד סגור דווקא על הקטע של מחשבים ספציפית, לך להנדסת מחשבים. הייתה לי התלבטות קלה אם לכתוב את ההודעה הזאת, כי אני לא רוצה להתחיל שרשור מפלצתי, שבו כל אחד מתקן את כל קודמיו, אבל שאלת, אז עניתי, אז קדימה...

למעלה