מה דעתכם.......

מה דעתכם.......

לספר על התארגנויות / חוגים / אירועים / הופעות של ישראלים במקום מגוריכם. אותי מאוד מעניין לדעת איך מתנהגת ´קהילה´ ישראלית. האם אתם חושבים שאתם חלק מ´קהילה´ או רק ´ישראלים´ בחו"ל, למשל?

ועוד משהוא.....

כדאי שתספרו גם באלו שעות אתם נוהגים לפארמט (מהמילה פורום). אני למשל מגיעה למחשב, לצורכי שיטוט ולא עבודה רק בסביבות 12 או 1 בלילה שעון לונדון. נראה לי כמעט תמיד שאני לבד.

תותי-בת

New member
איזה מתוק אתה! ../images/Emo140.gif אני יודעת שאתה מנסה, גם אני מנסה, אבל להתפרם זה להפוך לפורום לא?... איפה יניב מחייה השפה העברית שיעזור לנו?!

תשאלו את מאייסטרו תופס ........./images/Emo22.gif

עד כמה שהבנתי מכמה הודעות קודמות הוא גם מומחה בלשון.....

ממחה בלשון ודאי שלא, לכל היותר

מתמצא, משתמש או משתעשע (למרות שבאי אלו דיונים בפורומים אחרים הדביקו לי את התואר "מלומד" בעניני לשון
) בכל אופן, אם לנסות אז השאלה כמובן מתחלקת לשנים: מה השורש ובאיזה בנין. בענין השורש, אני הייתי הולך על השורש: פ-ר-מ. למרות של: פ-ר-מ-מ יש את היתרון שהוא מבדיל מפרימת קשרים. אפשר גם פ-ר-ו-מ שנותן בהרבה הטיות את אותן התוצאות כמו פ-ר-מ-מ. אז בכל מקרה לא הייתי בוחר *בהתפעל (להתפרם) כי הוא בנין רפלקסיבי וכאן לא מדובר בפעולה שאנחנו עושים על עצמינו. *בכל הסבילים (פֻעל, הופעל ונפעל) *הפעיל (להפרים) כי הוא בנין ששמור בעיקרון לפעולות בהן אנחנו גורמים למישהו אחר לפעול (כמו להלביש) נשארנו עם קל ופִעל. מאחר וקל בד"כ עוסק בפעולה שאנו עושים על עצמינו (דוגמת גדל, למד) ופִעל בפעולה שאנו עושים על/עם אחרים (דוגמת גִדל, לִמד, דִבר), אני הייתי בוחר בפִעל. מה שנותן לְפָרֵם או לפרמם. כטוב בעיניכם. ואולי אשאל גם בפורום תרבות עברית.

אם כזו תשובה מפורטת ..........

אני בהחלט מעלה אותך מדרגת מלומד לפרופסור מושלם
איפה היית כשהיו לי שעורי דקדוק
מקצוע שלא חיבב אותי במיוחד..... אבל שאלונת קטנה לי אליך: באיזה מקלדת אתה משתמש שאתה מסוגל לעשות גם ניקוד ??

סביר להניח שבאותו המקום

שהייתי כשהיו לי שעורי הדקדוק
יישמע אולי מצחיק אבל ממש לא הייתי טוב בדקדוק (למרות שפרחתי במדעים המדויקים וזה הולך טוב יחד בהרבה מקרים). גם לא בשאר מקצועות ה"עברית" (ספרות הבעה וכו´) ולמען האמת בכלל שפות היו הצד החלש (בדיעבד היום אני יודע שזו הדיסלקציה שהייתה כמו משקולת שהשאירה אותי מאחור) אבל תמיד דיברתי די נכון (והייתי מהתלמידים המעצבנים שמתקנים את העברית של המורים) מה שקרה זה שבגיל יותר מאוחר התחלתי לקרוא. התחלתי לכתוב והתחלתי להתעסק עם השפה בצורה כמעט אובססיבית. מן הסתם בכתיבה אני מוצא את עצמי לפעמים תוהה מה בדיוק הצורה הנכונה של... ולפעמים גם איך מנקדים מילה זו או אחרת. אבן שושן (השלם) נמצא אצלי בשימוש קבוע...
לנקד זה פשוט (בwindows): 1. כותבים את האות 2. לוחצים על caps lock 3. shift+אחד הסימנים העליונים במקלדת ויש לך ניקוד (4=חיריק, 5=צירה, 6=סגול וכו´) יש גם תוכנת ניקוד שנקראת "דגש" שגם עוזרת לנקד נכון (אבל צריך לדעת כמה חוקים ולוחות כדי לדעת לבחור את הניקוד המתאים מבין האפשרויות המוצעות, כדי למשל לדעת אם מה שאתה מחפש זה "לחוץ" - כמו טמפון או "לחוץ" ל - חוץ. מסובך.

היי תותי´לה ...תשימי לב לתשובה |שמא

של פרופ´ תופס... זו תשובה לשמה !! אחרי תשובה כזו היית "מתה" שהוא יהיה המורה לדקדוק שלכם, הא ??

תותי-בת

New member
אויש ואבויש!!! ../images/Emo5.gif לפלרטט זה משהו אחר לגמריי! אני אגיד לחבר שלי "אני מפלרטטת עכשיו" הוא ישאל אותי עם מי ויכניס מחסנית!!!!

תותי-בת

New member
לפרום?... אבל פורמים חוטים.. ואילו אנחנו מנסים להדק אותם לא?.. ../images/Emo8.gif

למעלה