מה דעתכם?

ERIK35Y

New member
מה דעתכם?

אני גרוש כשנה וחצי ואבא לילדה בת 5 במשמורת משותפת.
בחיי הנישואים שלנו (שכידוע כשלו) ישנו שלושתנו במיטה משותפת ולכולם היה נוח. הצורך בזה ברור בעיקר כשהריחוק בין בני הזוג גדול והצורך במחיצה הכרחי (ובטח שהיא בדמות הבת שלך)- וזה היה המצב אצלנו.
בכל מקרה, גרושתי כבר נשואה והבנתי מהילדה שלי שהיא ישנה ביניהם. בין אימא שלה למישהו שאני לא ממש מכיר...
זה מפריע לי ברמות קשות...
אני פרנואיד מדי?
זה נראה לכם תקין?
אשמח לשמוע מה אתם ובעיקר מה אתן חושבות...

תודה

N D R

New member
ממש לא תקין (גם לפני לא היה תקין אבל ניחא)

אני הייתי דורש להפסיק עם זה מיידית.

justnati

New member
מה שהיה היה

ולא משנה מה דעתי סביב העניין, זה כבר נעשה ואני מניחה שמבחירה של שניכם. אני בטוחה שלילדה קשה כי ככה הורגלה אבל בהחלט חושבת שצריך לשים לזה סוף.

אחד מ 100

New member
לא תקין ורצוי להעלות את הנושא בינך לגרושתך

לא בריא לילדה ולא תורם להצלחת זוגיות מניסיונך.....
אבל כך התנהלתם אתה וגרושתך במהלך הנשואים שלכם , לך כניראה זה לא הפריע כל עוד זה היה איתך.... כאשר זר לך חולק את מיטת גרושתך אז אתה מתעורר וטוען "זה מפריע לי ברמות קשות..."
בהצלחה בתהליך הוא מורכב מאוד קודם הייתם שלושה עכשיו זאת עצם שנתקע לך בגורגרת ....

תגיד בימים שילדתך ישנה אצלך במידה וזה קיים ולך יש בת זוג איתך במיטה זה תקין שילדתך או ילדיה יהיו במחיצתכם במיטה ....

ye44

New member
מעניין אותי לדעת

מה היה קורה אם אתה היית נשוי והבת של בת זוגתך הייתה ישנה
בינכם? האם הייתה הולך לישון בסלון ?

אין לך הרבה ברירות מלבד לנסות לשוחח עם האקסית וסביר להניח
שהתשובה שלה תהיה " הכל בסדר תירגע ",ביננו אין לך מה לעשות

בנידון כך שעדיף שתריץ סרטים אחרים בראש

צודק לחלוטין

ילדה בת 5 אינה אמורה לישון עם גבר מבוגר שאינו אביה.
בעצם... "אינה אמורה" זה חלש מדי.
אסור שיהיה כך.
דבר עם אישתך, אני מקווה שהיא תבין.
אבל אם היא תתעקש,ואם צריך, תערב את הרווחה.

(אגב, לא מבינה מי מרוויח מזה: ילדה בת 5 כבר אמורה להיות מסוגלת לישון לבד ואף לרצות קצת פרטיות, וזוג "טרי" בתחילת דרכם בוודאי שלא צריכה ילדה איתם במיטה...)

אל תקנה את

האזהרות של להקת המקוננות כאן, וסמוך על גרושתך שהיא האם של בתכם ושהיא דואגת לה לא פחות ממך.
אני מניח שהכל בסדר שם ושזה אפילו נחמד שהיא מרגישה בנוח עם האבא החדש שלה.
זה בטח יפסק מאליו כשהיא תגדל קצת ותעבור לה חרדת הנטישה.

ברור

כי אין דבר כזה אבות חורגים שמתעללים מינית בבנות של בנות זוגם.
(וסבתא שלי היתה אומרת שבארץ ישראל לא צריך בתי כלא, כי אין דבר כזה יהודים עבריינים)

השוואה טיפשית

זה כמו להגיד ״אני לא מזדיינת כי יש מחלות מין״ זה שיש, לא אומר שכל אחד נשא.
שיסמוך על האישה שאהב שהיא החכימה ובחרה לעצמה בעל ובנזוג לחיים שלא יעשה כלום לבת שלהם.
אני מאמין שגם אם האבא החדש הוא סוטה גמור ופדופיל כדרכם של אבות חורגים, אז יהיו הרבה סימנים מוקדמים שהאבא הביולוגי, אם הוא ערני ומחובר לביתו יוכל לקלוט.

כן, כי ככה זה עובד תמיד

והורים תמיד יודעים כשהילדים שלהם אונסים בת 12, הם פשוט מעדיפים לשתוק.
יש מקומות שלא נכנסים אליהם מלכתחילה. גבר שישן עם ילדה שאינה ביתו הוא מקום כזה.

אפשר לשאול מה היה הניק הקודם שכתבת איתו פה?

ערסlight

New member
בין לבין

אני מבין את אי הנוחות. אבל, כשהילדה בחזקת אמה, זה כמו שהיא מבינה. אתה חייב לסמוך על זה. זה כלל ברזל להתנהלות. [וכמובן עובד גם הפוך כשהילדה אצליך]
אתה יכול להיות קצת יותר קשוב לילדה ואת המהומה תקים רק אם יהיו סימנים בעיתיים נוספים.
מה שכן, אם זה ימשיך גם כשהילדה תהיה בת 12... אכן יש בעיה.

בעייתי מאוד

הבעיה היא גם בגרושתך, ובנפרד גם בבעלה. אני לא מצליח לדמיין את עצמי מסכים לישון קבוע באותה המיטה עם ילדה בת 5 שאיננה הילדה שלי. (אני חושב שזו טעות לישון קבוע גם אם זו היתה הילדה שלי, אבל נניח שכאן מדובר בדעה ותפיסה חינוכית).
זה רע! זה בעייתי! וגם אם אותו הגבר הוא המלאך הכי תמים בעולם, הוא היה צריך לשים גבול.

כנ"ל אישתך שמתירה זאת. אני חושב שזה בעייתי ולא תקין גם אם אין חשד למשהו אסור ונוראי שקורה שם.

דבר איתה ותסביר לה שאתה חושב שזה לא תקין ואתה מתנגד לכך. הבעיה שלך תתחיל במידה שאישתך תסרב להקשיב ותגיד לך שאתה יכול לקפוץ לה.

ברור שיש לך כוח לעשות בלגנים, כי אף אב חורג לא יאהב להיות מוזמן לדיון בבית משפט בו הוא צריך לנסות לשכנע את השופט "שזה בסדר גמור שהוא שוכב כל לילה באותה המיטה עם בתו החורגת".

מצד שני דיון בבית משפט הוא סיטואציה לא נעימה עבור אף אחד. הכי טוב שאישתך תשתף פעולה
ולכן תנסה להעלות את העניין בלי האשמות, ובלי להעיף חשדות לאוויר, אלא רק את דאגתך האישית.

עצם העובדה שזה מפריע לך

זה אומר שמבחינתך זה לא בסדר. בתגובה שלך אתה לא צריך להתיחס כלל לאופי האב החורג - יתכן שהוא אדם מקסים וכו', זה לא משנה. ילדה בת 5 צריכה מידה מסויימת של "פרטיות", והבוגרים צריכים זמן לעצמם. אני מניח שהיא לא חולקת מיטה איתך.

אתה צריך להתיחס רק לטובת הילדה. גם במשפחה בה בני הזוג נשואים, מאד לא מתאים שילד (שכבר מודע לסביבתו, נראה לי מגיל שנתיים בערך) ישן בין הוריו.

העבר לה מסר (דוגמת מייל, כך שיישאר לך העתק. ושיהיה לה ברור שזו הסיבה לצורת העברת המסר) שדורש הפסקה של המצב, אם צריך יעוץ פ'- הצע להשתתף בעלות.

למעלה