מה דעתכם ?

1151986

New member
מה דעתכם ?

בן זוגי ואני ממתינים קרוב לשלושה חודשים לתשובת משרד הפנים בנוגע לקבלת ויזה בי/1.
אנו נמצאים בלשכת תל אביב ..
ביולי 2013 הגשנו את כל המסמכים, בנובמבר עברנו את הראיון בהצלחה יש לציין. בסיום הראיון הפקידה אמרה שאין לה את הסמכות לתת ויזה כרגע ושיתקשרו אלינו בעוד כשבועיים לזמן אותנו למשרד.
כמו שאמרתי, כבר כמעט 3 חודשים שאנו עדיין ממתינים. מה דעתכם ? האם זה נורמלי או שצריך לפעול דרך הגשת השגה או משהו אחר על עיכוב המשרד במתן תשובה?
אשמח לשמוע תגובות ממי שיש לו ניסיון עם לשכת תל אביב.
תודה רבה

1151986

New member
היי רנדילו

אנחנו עוברים את התהליך בליווי עו"ד. הוא שלח כבר מספר תזכורות ללשכה.
העו"ד אומר שכדאי להמתין עד שנגיע ל 90 יום מרגע הראיון (שזה עוד כמה ימים) לפני שנתחיל לפעול ולהגיש השגה על עיכוב במתן תשובה.
מההיכרות שלו עם לשכת תל אביב, לוקח זמן עד שמקבלים תשובות ואין בזה משהו חריג.
אך בכל זאת, עניין אותי לשמוע על ניסיון אישי מזוגות אחרים שנמצאים בלשכת תל אביב והמתינו לקבלת הויזה.
איך זה עבר ? האם קיבלו במקום ? האם גם המתינו או שנאלצו לפעול ?

randyloo

New member
אין לי נסיון עם תל אביב

אבל בכל זאת נשמע לי לא סביר.
אנחנו בחיפה, פעם אחת קבלנו במקום ופעם אחרת המתנו שבוע. אני מנסה לחשוב בהגיון ולא מצליח למצוא סיבה מדוע תשובה לבקשה תקח כל כך הרבה זמן. האם המקרה שלכם מכיל מרכיבים חריגים כלשהם? אני מניח שכן לפי זה שלקחתם עורך דין..

1151986

New member
היי

מהזמן הרב שהקדשתי לחקור את הנושא דרך קריאת מאמרים, החלטות, נהלים וכ'ו הבנתי שמשרד הפנים לא ממהר להכיר בזוגיות בין לא יהודים ולכן לא ממהר לתת ויזה. כשאין להם סיבה לתת תשובה שלילית (יש את כל המסמכים, ראיון עבר בהצלחה) הם מתעכבים. מצאתי באינטרנט עדות של פקיד משרד הפנים שאמר שמעבר לזה שיש להם ערימות של תיקים להתמודד איתם, הם לוקחים את הזמן כי אולי בני הזוג יספיקו להיפרד בזמן הזה. מצד שני, גם מצאתי עדויות של זוגות שאמרו שהמתינו לתשובה 4 חודשים ובסוף קיבלו תשובה שלילית.. מתסכל כל כך.
ולשאלתך, אכן המקרה שלנו מצריך עו"ד. בן זוגי אפריקאי.

randyloo

New member
בירוקרטיה

מבלי להכנס לפרטי המקרה אני מאמין שבירוקרטיה לא צריכה לשמש כלי ליישום מדיניות בלתי כתובה.
אפשר להלחם בבירוקרטיה על ידי שילוב של נחישות, אנרגיה ותחכום. קשה לנצח בצורה מוחלטת אבל אפשר להגיע להשגים מסויימים.
מצטער שאין לי תשובה יותר מעשית.

1151986

New member
בדיקת נוכחות ..

אז אין כאן זוגות שעברו את התהליך בלשכת ת"א ומוכנים לספר מניסיונם ??

argentina3

New member
אנחנו עברנו את כל התהליך בתל אביב

חוץ מהחלק הראשון של קבלת ב/1, שאותו עברנו ברחובות, ודווקא שם היה העיכוב הכי גדול שלנו, 5 ח-ו-ד-ש-י-ם חכינו לב1. באמצע הארכנו את ויזת התייר שלו לשלושה חודשים נוספים ורק אחרי חמישה חודשים וקצת הגיעה ב1 המיוחלת.
אחרי זה עברנו כבר לתל אביב, ולא עוכבנו שוב.
אני מבינה את הלחץ והמצוקה שממתינים כל כך הרבה זמן, ונכון בבירוקרטיה אפשר להילחם, אבל לדעתי האישית בלבד, לפעמים גם צריך סבלנות ודברים מסתדרים!
בהצלחה :)

1151986

New member
תודה ארגנטינה

תודה ! עכשיו יש לי קצת הקלה :)
אז בעצם אחרי 5 חודשים התקשרו אליכם וזימנו אתכם למשרד ? את התשובה אם קיבלתם ויזה או לא ידעתם כבר במכתב הזימון או רק כשהגעתם למשרד הפנים ?

argentina3

New member
האמת שעבר הרבה זמן מאז

מכתב בטוח לא קיבלנו, לדעתי אם אני לא טועה גם לא התקשרו, קבענו פגישה שלושה חודשים אחרי פתיחת התיק, הגענו והודיעו לנו שאין ויזה והארכנו את הויזת תייר של בעלי, אז קבענו לחודשיים וחצי אחר כך, ופגישה השנייה נתנו לנו את הויזה במקום. 90% שלא היתה שום הודעה..

1151986

New member
הבנתי

לנו לא הייתה אופציה לקבוע פגישה. הפקידה אמרה שהם יתקשרו אלינו כשתהיה תשובה ויזמנו אותנו.

argentina3

New member
לדעתי

אתה יכול לנסות להתקשר לשאול, אם מתמזל מזלך ועונים לך, ואם אתה פנוי בוקר אחד לקפוץ לשם לדלפק עם המספרים ולשאול אם יתחדש משהו.
בכל מקרה בהצלחה!

moggie

New member
אנחנו עוברות את ההליך בתל אביב

בת הזוג שלי אמריקאית אז ככל הנראה ההליך פשוט יותר מזה אותו אתם צריכים לעבור.

ככל הזכור לי את ב1 קיבלנו מיד אחרי הראיון ולא היה צריך להמתין (יכול להיות שבגלל שאת הראיונות עשינו עם אחת הפקידות הבכירות היתה לה את הסמכות לתת במקום, יכול להיות שדברים השתנו ב-4 שנים), כדי לקבל את א5 באמת היה צריך להמתין אבל קבענו את המועד להנפקת ת.ז. מיד בתום הראיון ולא המתנו להם שיתקשרו (לקח כמה שבועות).

1151986

New member
התקשרתי אליהם עכשיו

וענו לי תוך 4 דקות !!
אבל ..
אין עדיין תשובה ויתקשרו בהמשך. הנציג לא ידע להגיד לי היכן זה עומד או מתי יתקשרו.

ברור לי שמוצא בן הזוג משפיע על כל ההתנהלות, הם מחזיקים אותנו ככ הרבה זמן ..

lee862

New member
אני חושבת-

שזה מאוד תלוי גם מאיזו מדינה באפריקה החבר, הדת שלו, רקע כלכלי-חברתי של שניכם וכו'... אם הוא סודני ממבקשי המקלט, לצורך העניין, הסיפור נשמע סביר.
באופן כללי בת"א זמני ההמתנה הרבה יותר ארוכים. אבל אחרי שכבר עברתם את הכל ואתם רק מחכים לויזה - 3 חודשים זה מלא זמן. אני חושבת שאפילו בת"א, כשאין דברים חריגים, מקבלים את הויזה במקום לאחר הראיון.

בכל מקרה, אם הסיפור שלכם לא כזה חריג או בעייתי- אני הייתי מפעילה יותר לחץ ודורשת שיבחנו כבר את המקרה. (וחריג זה תלוי מדינה - בן זוגי נגיד הוא מהודו, שגם להם הפגישות במשרד הפנים הן לא ממש קייטנה. אבל זה עדיין לא סודן נגיד...)

1151986

New member
היי לי

תודה על התגובה.
הוא לא מסודן הוא ממערב אפריקה, אבל לא משנה זה אותו הדבר מבחינת המדינה
אומנם הכותרות בתקופה האחרונה מדברות על סודנים ואריתראים, אך התוכן כולל את כל האזורים.
אני חושבת שנמתין עוד מספר ימים לסגור 90 יום ולאחר מכן נחשוב איך לפעול,
למיטב הבנתי נצטרך להגיש השגה ואז המשרד חייב לתת תשובה תוך חודש.

למעלה