מה דעתכם

מה דעתכם

יש לי ילד היום הוא בן שלוש ואני אציג בקצרה את הבעיה

מגיל קטן עשה בעיות הוא לא רצה לינוק היה תינוק לא רגוע מכיוון שלא רצה לינוק ולא ישב באופן רגוע על השד היה מאוד קשה להעביר אותו לבקבוק.
זה המשיך בכך ששי לא היה ישן טוב לא נרדם מוקדם היה קם באמצע הלילה כאילו נגמר...

משם המשיך לכך שהיה יותר גדול מגיל שנה הייתי קוראת לו והוא לא היה מסתכל ולא מסובב את ראשו אלינו היה משחק רק במכוניות או בגלגלי המכוניות לא היו לו תחומי משחק בכלל וחוסר הצבעה .

היום הוא בן שלוש עדיין אין לו קשר עין (יש קשר עין אבל מאוד קצר) יש לו אחות בת שנתיים והוא לא משחק איתה בכלל אין לו שום תחומי משחק מגוונים הוא לרוב משחק עם מכוניות,גם היום נרדם מאוד מאוחר בשעה עשר אחת עשרה שישן רק שעה בצהריים, שאני משווה את התפתחותו להתפתחות של אחותו היא עוקפת אותו בהרבה.

הדבר שמדאיג אותי זה ששנה הבאה אמור להיכנס למסגרת של גן תת-חובה ואני לא שלמה עם האבחון שבו נקבע כך: מדובר בילד עם איחור שפתי משמעותי וקשיים קלים של תקשורת נכון לגיל שנתיים ...יש לציין שאת האבחון ביצעתי אצל פסיכולוגית קלינית ולא במכון. ואני מפחדת שילך שם לאיבוד ושיכנס למסגרת שאינה מתאימה לו.

אולי משהו יוכל לומר לי מה דעתו והאם יש מקום בצפון לבצע אבחון שלא עולה הון תועפות..

יצרתי

יצרתי קשר עם מילמן הם לא אומרים בטלפון את דעתם אני מודעת לכך שהם מצויינים אבל הם רוצים המון כסף לאבחון ולצערי אין לנו כ"כ אמצעים כלכליים... מאוד קשה לנו כלכלית.
אני עובדת עצות...

הייתי

הייתי גם שם והם אמרו כך: זה היה כשהיה בן שנתיים ילד בריא בדרך כלל ללא ממצא חריג גופנית מגלה תפקודים טובים ברוב תחומי ההתפתחות, יש איחור שפתי כמו כן יש קשיים בתקשורת שכרגע נראים על רקע קשיים רגשיים דיאדיים... ואני לא שלמה עם זה כמובן שזה נאמר אחרי סחבת של חצי שנה....

שלומות0

New member
ברוכה הבאה למועדון

מה שאת מתארת עברו הורים רבים עד שקבלו אבחון נכון, המכונים אוהבים לכתוב שהבעיה היא רגשית ובסוף מתברר שהילד עמוק בספקטרום..
לא צריך לוותר ואחרי שנה אפשר להרים טלפון ולבקש אבחון חוזר..

שוב בהתפתחות הילד???

אני הלכתי לפגישה ועוד פגישה ועוד פגישה ממש סחבת ביזבזתי המון ימי עבודה עד שכבר התעצבנתי ואז בעתם אמרו שזה רגשי....

עוד משהו

אז לדעתך המקום היחיד שיתן לנו את התשובות הוא מילמן? יש לציין שהפסיכולגית שאני עשיתי אצלה אבחון קבעה לאחת הילדות שאין אוטיזם ובמילמן אבחנו שיש...

שלומות0

New member
אולי יש כאן גולשים שיכולים להמליץ

על מקום נוסף ללא תשלום, אם לא אז מילמן או מכון "קדם" {גם פרטי} כנראה שאין מנוס,

מילמן

אנחנו מטופלים שם, אבל את האבחון עשינו בהתפתחות הילד בזמנו.
אני הייתי מבררת פרטים אודות עלויות ואופי האבחון במילמן, שהיתרון שלהם הוא שנות ניסיון רבות והרבה אנשי מקצוע שצופים בילד בו זמנית, כל אחד מנקודת מבטו.
היום לא הייתי חוזרת להתפתחות הילד מאחר והם משכו המון זמן מיותר.
ממליצה לך- מילמן או מקום פרטי אחר. האבחון חשוב מאוד להמשך ופה לא הייתי חוסכת (אולי ניתן לחלק..).
בהצלחה!

קחי בחשבון, שזו לא תכנית כבקשתך

ולא תמיד הם יאבחנו כפי שאת חושבת שצריך לאבחן, כי הם רואים דברים אחרת.

dina199

New member
מילמן לא המקום היחד

(עד כמה ששמעתי עליהם הם מאוד מקצועיים).
ומה שאת מספרת מראה 'משהו' על הפסיכולוגית

שלומות0

New member
כתבתי הרבה פעמים

שיש גבול שהמכונים מטרטרים את ההורים וטוענים שלילדים יש בעיות רגשיות שהילדים עמוק בספקטרום,
יש גבול לטרטור!!

TikvaBonneh

New member
אתם תקבלו קיצבת ילד נכה

למעלה מ2000 ש"ח בחודש, וסכום רטרואקטיבי של עד שנה. כל יום שאת דוחה את זה, את מפסידה כסף.

dina199

New member
אין לך ברירה.

בחינם או בתשלום, את חייבת למצוא איש מקצוע טוב (מכון או לא) וכפי שאמרתי אני הייתי מתחילה מרופא (פסיכיאטר, נוירולוג או התפתחותי)

OraS20

New member
לכי לאסף הרופא

דיצה צחור, יש החזר מקופות החולים והיא מס׳ 1

dina199

New member
זה כל כך מוכר

הרבה מומחים (בעיקר פסיכולוגים) מסבירים הכל ב'רגשי'. זה פותר את כל הבעיות, בלי צורך לטפל בשום דבר.
האם באותו מקרה אמרו שגם את בתור אמא אשמה במשהו ?

dina199

New member
אם לא תהיה לך עזרה ,

הטיפול בילד בכל מקרה יעלה לכם יותר מהאיבחון. כי יש קשיים אובייקטיביים שצריך לטפל בהם.
אם הילד אכן בספקטרום, תהיו זכאים לקצבת ילד נכה.
ואף אחד (אפילו המומחה הכי גדול) לא ייתן אבחנה בטלפון.

dina199

New member
אם לא תקבלו עזרה,

הטיפול בילד בכל מקרה יעלה לכם יותר מהאיבחון. כי יש קשיים אובייקטיביים שצריך לטפל בהם.
אם הילד אכן בספקטרום, תהיו זכאים לקצבת ילד נכה.
ואף אחד (אפילו המומחה הכי גדול) לא ייתן אבחנה בטלפון.

למעלה