מה דעתכם...............

הפסיקה הזאת שווה כקליפת השום

הם יכולים לחלום שזה יצא לפועל.הם יכולים להחליט שמי שמחלל שבת
יקבל 10.000 שקל קנס למה? ככה כי בא להם .

tch111

New member
פסיקה של בית הדין הרבני מיוסמת ע"י המשטרה עם

יש צורך, יש לבטלה ע"י בג"צ בלבד על מנת שלא תיושם.

המצווה של הילה היא על האב

לאחרונה שמתי לב שיש הורים שחסים על הילוד ומסרבים לערוך ברי מילה לבן הנולד
אני מבינה את החשש של האם , אבל במשך המון שנים ערכו את ברית המילה בקרב היהודים בכל התפוצות
אם היא חוששת שתעשה אץ זה אצל מוהל שהוא גם רופא , ויש מצבים כאילו שזה נערך במנין על ידי הרופא
אבל ברית המילה היא חלק מהמצוות והברית בין ילדיו של אברהם אבינו לבין בורא העולם הכל יכול

tch111

New member
העניין הוא לא המעשה, אלא

שבית הרבני דן בסוגיה שאין לו סמכות מטעם המדינה לדון בה! זה מה שחשוב כרגע.

בגרמניה נאסרה ברית המילה

אז כולם נרעשו , אז מה רוצה שתצא פסיקה כזו בבית הדין הרבני ?
להצדיק את הפסיקה האנטישמית ??
וכל בניו של אברהם אבינו נדרשו לקיים את מצוות ברית המילה של הבנים
ובנינו עושים את זה גם הרבה נוצרים כי זה שומר על הבריאות של הגבר

tch111

New member
שני דברים

1. לבית הדין הרבני אין סמכות לדון בנושא הזה נקודה, מדינת ישראל היא עדיין מדינת חוק ואל לא לבית הדין הרבני לעבור על החוק.
2. לעניין הבריאות ישנן הים הרבה ספיקות אם זה בריא.

Wolfinix

New member
סליחה על אילו ספקות אתה מדבר? אפילו גויים

רבים (ובמיוחד מהאסכולה הרפואית) מבצעים בימינו ברית מילה כי הוכך שזה תורם לבריאות ולמניעת מחלות עור וזיהומים, יש ספק בנוגע לביצוע ברית שלא בידי אדם שבקי בניתוח כלומר שאין לו הסמכה רפואית כירוגית ועלול לגרום לנזק - אבל גם לזה היום יש תשובה, ישנם מוהלים שהם גם רופאים במקצועם! ויש הקלות במקרה של בעיית פיקוח נפש כגון אי קרישת דם.

ובנוגע למדינת חוק? יש לך טעות קטנה הסוגיה אינה חוקית-מדינית כי אם דתית-הלכתית, וסמכות דתית היא של פוסקי וחכמי ישראל ולא של מדיניות החוק הלא דתי, יש הפרדה במדינה שלנו בין הנהגה דתית לבין הנהגה מדינית.

tch111

New member
כל הודעתךמלאה בטעויות,ידידי.

1. קרא את הכתבה הזו, ויש עוד רבות בסגנון הזה.
2. כל בית משפט במדינת ישראל יש לו את סמכויות השיפוט אותן העניקה המדינה במסגרת החוק, בית דין לתעבורה בעינייני תעבורה בלבד, לדוגמה.
בית הדין הרבני הוסמך ע"י המדינה לדון בין בני זוג בעינייני נישואין/גירושין בלבד. בנוסף ניתנה לו סמכות חריגה לדון בנושאים אחרים אך ורק בהסכמת שני הצדדים המתדיינים.

מעבר לזה אני כועס על הדת שבמשך כל חיי שיקרה אותי ביודעין.

Wolfinix

New member
אתה באמת רציני? על כל

מאמר שאתה תצטט בגוגל יש לפחות 1-2 שמנגד, עשיית מחקר היא לא חד צדדית היא בחינת כל הזויות ואז הפקת מסקנות, תמשיך לקרא בגוגל ותראה אבל יודע מה טרחת וציטטת? הנה נחזיר טובה על טובה תקרא את אלו בבקשה ותחכים:

כתבה עדכנית מגובה במחקר עדכני (על בורות קודמת) וניתן לך ציטוט למקרה שתתעצל:

"בטיוטת המסמך קובע האיגוד, על סמך מחקרים שבוצעו בין השנים 1995-2010, כי היתרונות הרפואיים של מילה עולים על הסיכונים, לרבות ירידה בשיעור זיהומים בדרכי השתן בשנת החיים הראשונה ובהמשך ירידה בסיכון להידבקות בנגיף ה-HIV ומחלות נוספות המועברות במגע מיני."

אבל היי זה לא יספיק קח עוד כתבה מגובה במחקר, וניתן לך גם ציטוט ממנו למקרה שאתה עייף מהקודם:

"מועצת אירופה אכן קבעה שהליך המילה פוגע בשלמות גופם של ילדים. אבל יש להבין כי פגיעה בשלמות הגוף יכולה להתבטא גם בפעולה פשוטה כגון עגילים באוזניים אצל ילדים. המועצה והקביעה לא התייחסו להיבטים הרפואיים וליתרונות הנוגעים להליך ברית המילה".

ועוד אחד בנוהל ונוסיף ציטוט כי כבר התרגלנו:

"ביצוע ברית מילה מטעמים רפואיים נפוץ מאוד ובעיקר בקרב אנשים ממדינות אנגלוסקסיות ובעיקר צפון אמריקה, קנדה ובאנגליה. על פי מחקרים רפואיים, ברית המילה מקטין את הזיהומים השונים בדרכי השתן והפין, ומפחית את הסיכון ללקות בסרטן הערמונית והאשכים. על פי מחקרים שכיחות לסרטן צוואר הרחם בקרב נשים שהן בנות זוג לגברים נימולים נמוכה יותר."

ויש עוד רבות, פשוט (למזלנו) יש רק 3 לינקים בתוך ההודעות של תפוז.

ולך יש טעות לבית דין רבני יש סמכויות על נושאי ותחומי הדת:

"בחוקי מדינת ישראל ניתנת לבתי הדין הרבניים סמכות שיפוט בלעדית בנושאי הנישואין והגירושין של בני הדת היהודית,‏] וסמכויות בדיני אישות אחרים בתנאים מסוימים, ובכלל זה גם גיור, מינוי אפרוטופוסים, הכרת אבהות, קביעת מעמד אישי והצהרת דתיות. בנוסף לתחומי המעמד האישי, יש לבתי הדין הרבניים סמכות שיפוט גם בעניינים דתיים, כגון הקדשות וכדומה, וכן סמכות שיפוט בהסכמת הצדדים, בנושאים כגון: צוואות וירושות. בנוסף, יש להם סמכות שיפוט ("מקבילה") בכל הנושאים שנכרכו לתביעות גירושין, כגון: חלוקת רכוש, הסדרי ראייה, חינוך, מזונות ועוד. וזאת בתנאי שהתביעה בנושאים אלו הוגשה טרם הגשת תביעה דומה בבית משפט לענייני משפחה".

בפעם האחרונה שבדקתי ברית מילה היא נושא דתי.

הדבר היחידי שנכון בדבריך הוא שאתה כועס על הדת, ומתוך כעסך אתה יוצר מניפולציה של מידע חלקי שמתאימה לרצון שלך!

tch111

New member
באמצע הלילה כא אליי צלאך ואמר "תתנצל" אז הנני

וסתם לשם שעשוע ביקשתי מויקירפואה
אשר מאפייני המערכת שלה הם!

אגוד רופאי המשפחה בשיתוף עם רשת רפואה שמו לעצמם מטרה להקים מודל חדש שיאפשר גישה ישירה למידע רפואי מעודכן ברמה גבוהה ויהיה נגיש לאנשי מקצועות הרפואה ולצבור כולו. המודל של ויקירפואה יתפתח במשך הזמן לפי התגובות ובהתאם לצרכי המשתמשים.
המערכת היא סביבה לומדת ומתפתחת כאשר התוכן נכתב, נערך ונערך מחדש ככל שמתווסף ידע על ידי קהילה גדלה של עורכים. המשתמשים יכולים לקרוא את המאמרים והערכים ולעקוב אחר שינויים באמצעות הדפים Recent Changes pages. במודל זה מידע לא מדויק מתוקן במהירות והדיוק והמהימנות של המידע הולכת ומשתפרת.
ויקירפואה מציעה למשתמשים, רופאים, אנשי מקצועות הרפואה וארגונים דרכים לתרום ולהשתתף בפרויקט. הכלים וההרשאות לתורמי התוכן יתפתחו ככל שהמערכת תלמד ותתפתח.
רב תחומיות – ויקירפואה תשאב ידע מרופאים ואנשי מקצועת הרפואה והמחקר. מדענים וכל אחד שיוכיח ידע ורצון לתרום.
שקיפות – כל תורם מידע כותב בשמו האמיתי ופרטיו מופיעים במערכת. עליו לציין השפעות ואינטרסים היכולים להשפיע על תוכן הדברים. כל שינוי מיוחס לכותב וניתן לראות את השינויים ברישומים של דפי המעקב.
מודל חופשי מבוסס רשת בזמן אמיתי – כל שינוי ושיפור מופיעים בזמן אמיתי במערכת ללא עלות כלשהיא.
שיכתבו עבורי מעט נגד ברית מילה, וזה מה שכתבו במיוחד עבורי.

Wolfinix

New member
סלח לי אבל לא הבנתי מה אתה רוצה לאמר פה.

שויקיפדיה והשלוחה שלה ויקירפואה נכתבות בצורה חופשית ע"י אנשים ועלולות להטעות?

ויקי ושלוחותיה הן אינדקס חופשי הן לא מחקרים.

והלינק שצירפת שבור.

tch111

New member
חבל כנראה על הויכוח, אתה תאמין בשלך,

ואני אשאר עם שלי.

tch111

New member
את זה כתב הרמב"ם עבורי!

לך תתווכח עם השטויות שכתב הרמב"ם

בהסבר הטעם הראשון מוסיף הרמב"ם:

ההחלשה הגופנית הנגרמת לאיבר זה היא המטרה הַמְּכֻוֶּנֶת. לא נפגם במילה דבר מן המעשׂים המקיימים את הפרט ולא בטלה בגללה הולדת הצאצאים. אבל מתמעטות בעטיה סערת-היצר והתאווה היתרה על הדרוש. אין ספק שהמילה מחלישה את כוח הקישוי ולעתים קרובות ממעיטה את ההנאה, מפני שכאשר מטיפים דם מן האיבר ומסירים את המגן שלו בראשית גדילתו, הוא נחלש בלי ספק. החכמים ז"ל אמרו בפירוש: הנבעלת מן הערל קשה לפרוש.[10]

והוא דוחה הסברים אחרים כדוגמת: "יש שחשבו שמילה זאת באה להשלים חֶסֶר במבנה-שמִּבְּריאה. אבל כל מי שביקש לערער מצא מקום לערער ואמר: "כיצד יהיו הדברים הטבעיים חסרים ויהיו זקוקים להשלמה מבחוץ, מה גם שמתברר שאותה פיסת עור מועילה לאותו איבר?". אין המצוָה הזאת באה להשלים חֶסֶר במבנה-שמבּריאה, אלא להשלים חֶסֶר בבריות.[10]"

בניגוד לדרכו בפרק מ"ח במורה נבוכים, שם הוא נותן טעמי בריאות והגיינה למצוות שונות שבתורה, לגבי ברית מילה נמנע הרמב"ם מהצדקתה בנימוקי בריאות.

Wolfinix

New member
מעולה, הרמב"ם היה איש ענק, גדול בדורו יפה

שבחרת לעשותו רב לך וללכת לפי דבריו, רק אולי תמשיך לקרא מה הוא כותב אני אוסיף לך:

"בא וראה כמה חמורה מילה! שלא נתלה למשה רבנו עליה אפילו שעה אחת, אף על פי שהיה בדרך. וכל מצוות התורה נכרתו עליהן שלוש בריתות בלבד, שנאמר: "אלה דברי הברית אשר צוה יי את משה לכרת את בני ישראל בארץ מואב, מלבד הברית אשר כרת אתם בחורב" (דברים כח סט). ושם הוא אומר: "אתם נצבים היום . . . לעברך בברית יי אלהיך" (דברים כט ט-יא). הרי שלוש בריתות. ועל המילה נכרתו שלוש עשרה בריתות עם אברהם אבינו: "ואתנה בריתי ביני ובינך" (בראשית יז ב); "אני הנה בריתי אתך" (בראשית יז ד); "והקמתי את בריתי ביני ובינך" (בראשית יז ז); "לברית עולם" (שם); "ואתה את בריתי תשמר" (בראשית יז ט); "זאת בריתי אשר תשמרו" (בראשית יז י); "והיה לאות ברית" (בראשית יז יא); "והיתה בריתי בבשרכם" (בראשית יז יג); "לברית עולם" (שם); "את בריתי הפר" (בראשית יז יד); "והקמתי את בריתי אתו" (בראשית יז יט); "לברית עולם" (שם); "ואת בריתי אקים את יצחק" (בראשית יז כא)."

הרמב"ם הביע את דעתו על השלכות בריאותיות (שנסתרו במחקרים מודרניים שכבר צרפתי לך) אך הדגיש שחובה לבצע מילה ואף נימק את דבריו, אז אם אתה הולך בדרכיו ומביא ממשנתו אין לך שום סיבה לא לקיים מצוות מילה מכיוון שהוא בפירוש מחייב לקיימה.

tch111

New member
אותי עניין הקטע עליו היה הויכוח........

המילה בריאה או לא!!
הספק הגדול שקיים משכנע אותי שבינתיים עד שיהיה ברור יותרלא לבצע את מילה.
היות ואיני דתי איני מחויב לבצע "מצווה" שיש חשש די סביר שפוגעת בבריאות.

tch111

New member
עוד שני מאמרים

שנכתבו עבורי במיוחד הלילה!!
אחד
והשני.
אישית איני יודע מי צודק, אני משוכנע שיש עוד מאמרים ריציניים לכאן ולכאן.
עד אשר לא תהיה אחידות דעים חא הייתיממליץ לבצע את הברית.
הדת ידועה בשקריה כך שרגע, אישית, אני מאמין לשוללים.

Wolfinix

New member
הדת ידועה בשקריה?
מכיוון זה הטיעון שלך

וברור שהמניע שלך הוא שינאה לדת ולא "דאגה" לבריאות הרכים הנולדים כי אם כן לא היית מתעלם ממחקרים חדשים יותר (מחקרים שצורפו קודם הובאו ממחקרים מהתקופה האחרונה מהוכחות של היום, ואילו אתה נאחז בגישה מוטעית מלפני שנים כי היא משרתת את השינאה שלך),אז איני רואה טעם להמשיך, הכל כאן הוא פרובוקציה.

אני סיימתי את הדיון הזה.

שיהיה לך יום טוב ובע"ה שתפתור את השנאה שמושרשת אצלך.

למעלה