מה דעתכם.??

מאיה730

New member
מה דעתכם.??

יש לי ילד בן 5 ..הוא היה מטופל אצל קלינאית תקשורת שלא הרגישה שהוא צריך להמשיך טיפול אבל אני עדיין ממש לא רגועה.הוא מדבר בסך הכל בסדר אבל ..יש הרבה מילים שהוא לא אומר אותם בצורה תיקנית למשל דיסק הוא אומר דיק..מסחטה-מחסטה האם זה משהו נורמלי שאמור להיסתדר בהמשך...הקלינאית אמרה אז שכן אבל בינתיים כבר חצי שנה מאז הוא אותו דבר...וגם שהוא שר שירים שלמד בגן הוא משבש מילים וממציא מילים כאוות נפשו זה נורמלי?.??!
לא יודעת מה לחשוב גם הגננת אומרת שהוא בסדר אבל משהו לא מרגיש לי שזה אמור להיות כך...ועוד במיוחד ששנה הבאה הוא עולה לכיתה א אז מה יהיה.?
.מה אתם אומרים לפי ניסיונכם..?
תודה רבה לעונים ויום נהדר...

נוRית

New member
לדעתי....

א. אם קלינאית התקשורת אומרת שזה בסדר - למה את מודרגת? הרי זה המקצוע שלה, והיא אמורה להבין בדברים האלה.
למה בכלל התחלתם איתה? מה היתה הבעיה שלשמה הגעתם אליה?
(את לא חייבת לענות, זו שאלה מכוונת שכזו...)
ב. גם הבת שלי (למעשה - זה היה אצצל שתיהן) דיברה בסיכול אותיות. בעיני זה דווקא היה חמוד.... היום לדעתי זה כבר בכלל לא קיים (ואגב, אצל קטנתי גם היו מילים הפוכות, למשל "אני לא מחפשת את הנעליים. איפה הן יכולות להיות?")
ג. לגבי שירים - מאוד יתכן שהוא פשוט לא מבין את המילים ששרו ולכן הוא "ממציא". אנחנו שרים שירים כאילו שזה מובן מאליו, אבל מתי עצרנו רגע לנסוןת ולהבין באמת את המילים ואת משמעותן? לילדים קטנים זה ממש לא פשוט, גם לקלוט את מילות השיר וגם להבין את המשמעות (מה שעוזר להבין את המילים...)
תחשבי על זה - זה ממש לא פשוט.
תנסי אולי לשיר לו בעצמך את השירים, שוב ושוב ושוב, כדי שיבין את המילים....
ד. בדקתם שהוא שומע כמו שצריך? לפעמים בעית שמיעה גורמת לבעית דיבור. כדאי לברר ולו רק כדי לדעת שלא מכאן נובעת הבעיה... (לא אומרת שהוא לא שומע, אבל אולי יש לו נוזלים באזניים?...)

מאיה730

New member
עונה..

א-אני מודאגת כי היא אומנם באמת רואה שהוא ילד חכם יודע אותיות מיספרים עונה לשאלות..יותר נקודתי..לא כמו שאני רואה...הגענו אליה בגלל איחור בדיבור...ארגון מישפטים..
עשינו לו בדיקת שמיעה

מתי סיימתם טיפול

אולי תחזרו אליה סתםם כדי שתשמע אותו שוב
אני רואה בקלינאית תקשורת משהו מאד חיובי
אנחנו היינו מטופלים חצי שנה הילד משוגע עליה
וזה בשבילו כמו חוג
עוד מעט נחזור אליה לעוד סדרה
למרות שלא בטוח צריך
אבל אני אומרת נותנים לך תקחי מרביצים לך תברחי

מאיה730

New member
סיימנו

קרוב לחצי שנה...זה העיניין שאני רוצה שהוא יהיה בשל לכיתה א' וידבר פיקס השאלה אם זה נורמלי שהוא יעלה שהוא עדיין מדבר כך?

למעלה