מה דעתכם?

מה דעתכם?

אני יצאתי ל'דייטים' בעיקר עם בחורות.
החיפוש אחר הגדרה של א-מינית התחולל דווקא כשיצאתי ל'דייט' עם בחור.
האם אתה חושבים שיש לכך קשר? האם באופן הכללתי ביותר, אפשר להגיד
שבחורות יותר פתוחות לקשר, שיותר מבראשיתו [ואני מדברת על תקופות
של 3 חודשים ומעלה], מבוסס רק על הכרה שכלית, הווייתית ורגשית?

בנוסף,
הייתי שמחה לדעת איך אתם מתייחסים למונח
"קשר אפלטוני".. האם זה מונח שמגדיר עבורכם
את הקשר עם החברים שלכם, או עם בן/בת-זוג פוטנציאלים.

k500

Active member
מנהל
יכול להיות שיש קשר בין הדברים

אבל, כמו שאת יודעת, לא כולם שווים במחשבה ובמעשה.
חיפוש אחרי ההגדרה יכול להיות בעקבות חוויות לא מוצלחות אישית והכוונה היא לאו דווקא למשהו שלילי, אלא לחוסר חיבור עם אחרים. גם אני יצאתי לדייטים עם נשים עוד לפני שהכרתי את המושג א-מיניות וכשמצאתי את המושג הבנתי מה חיפשתי בדיעבד ולא רק בגלל שיצאתי לדייטים.
לגבי המונח אפלטוני, אכן דנו בזה בעבר. אם הכוונה היא לקשר של חברוּת בין שניים, אז אולי זה מזכיר יחסים שהם יותר על בסיס רומנטי, על אף שיכולה להיות ידידות שלא חייבת לכלול רומנטיקה, כמו ידידים שפוגשים אחת לכמה זמן ליציאה משותפת או סתם לראות סרט ואז אין כאן רומנטיקה. זה גם יכול להיות קשר בין כמה אנשים, כמו בפורום למשל.
מעבר לזה, המונח עצמו קיבל משמעות קצת לא נכונה מהמקור, שהרי קשר אפלטוני בתקופתו של אפלטון היה קשר של שני גברים, בדרך כלל מבוגר וצעיר, לא רק על בסיס מיני, אלא גם על בסיס חוכמה וידע כשהשאיפה היתה לאידיאל אהבה מסוים.

קשר בין א-מיניים, יותר בכיוון של זוג, הוא יותר רומנטי מאשר אפלטוני לדעתי מאחר ויש בין השניים איזו הדדיות ששניהם מגדירים לעצמם מראש. לא חייבים להיות בקשר שהוא מבוסס על אינטרס מסוים, אפשר גם לכלול בקשר הזה מחוות של חיבה הדדית, הכל לפי הרצון של כל אחד מהשניים בזוגיות הזו. כעיקרון, אין כאן הגדרה אחת שהיא קבועה, הדברים מאוד נזילים כמו המרחב הא-מיני שאנו נעים בו כל הזמן וזה מה שהופך את הכל לקצת יותר מסובך, אבל גם יותר מעניין ומשמעותי.

אני חושבת שבהחלט יש קשר

שיש אצל גברים בימינו הרבה יותר לחץ למיניות וכבר בתחילת הקשר וגם בנות מיניות מרגישות אותו ולא תמיד אוהבות אותו.
וכן, אני חשובת שבנות יותר פתוחות לקשר שהוא לא בהכרח מיני, ו/או לנתינת יותר מרווח זמן נשימה בנושא.
לא שחסר בנות שמעיפות גברים שלא 'מגיעים לעניין' אחרי כמה דייטים, אבל הן עדיין לא הרוב.

אישית לא משתמשת במושג קשר אפלטוני.
ובכל מקרה לא מרגישה שזה ממש מתאר קשר של בני זוג.
בעיני קשר אפלטוני הוא יותר תאור של קשר חברי מאוד עמוק עם גבר שלא כולל מיניות או רומנטיקה.
דווקא גבר, כי דווקא שם מצופה ששני הדברים האלו יעלו וכשהם לא עולים, לרוב מכנים את זה כך.
אבל כמו שציינתי, אני לא נוטה להשתמש במושג הזה.

p019

New member
אני לא כל כך בטוחה

מחוויות שסיפרו גברים א-מיניים בפורום - על הסבל של מערכות יחסים שנשברו בגלל בת הזוג שלא היתה מוכנה להתפשר על מין.
בסופו של דבר לא חושבת שיש הבדל - אדם מיני הוא מיני.

אם נוסיף לזה את הסיפורים על א-מיניים שיצאו עם גברים מיניים - אני חושבת שבחברה שאנחנו חיים יש לחץ גדול יותר על גברים לדחוף לכיוון המיני. מה שבסופו של דבר, לאחר שנים של "שטיפת מוח חברתית", כנראה גורם להם להיות יותר מיניים בממוצע מנשים מיניות.

גברים שיוצאים עם גברים זו אותה הבעיה - גברים

וכבר צחקנו על זה בעבר.
מה יותר גרוע, להיות אישה שמחפשת גבר או גבר ושמחפש גבר והגענו למסקנה שכל מי שמחפש גבר סובל

זה נכון שגם גברים א-מיניים בסופו של דבר נתקלים בקושי.
אבל הדגש הוא בעיקר על ה-בסופו של דבר
זה מגיע לרמה שלא מעט גברים א-מיניים מגלים את זה רק אחרי החתונה.

הלחץ מצד נשים על גברים לקיים יחסים קטן משמעותית.
וכמובן שזו הכללה ותמיד יש חריגים....

orald

New member
המסקנה הברורה היא...

כולן צריכות להיות לסביות!

מוקדש בחום ואהבה לחבר עבר בפורום ממני, הפמיניסטית הלסבית הרדיקלית.

p019

New member
זה לא נשמע בדיוק כך מהסיפורים פה

אבל אני מסכימה שהסיפורים של הנשים שיוצאות עם מיניים נשמעים יותר רעים. אבל עדין היו סיפורים על גברים שניסו להתגמש.

עם את רוצה סיפורים שלא קשורים לא-מיניים - מהסיפורים של אחותי לפני שהיא מצאה את בן זוגה הנוכחי היה נשמע שכל הגברים בתל אביב דפוקים - וזה בלי שום קשר למין בכלל. כל מיני התנהגויות מוזרות שיותר כשורות ליחולת לקיים זוגיות.
סיפרתי את זה לידיד שלי בעבודה והתגובה שלו היתה - מהסיפורים של חברים שלו (כי הוא מצא את בת זוגתו דווקה בבאר שבע) כל הנשים בתל אביב דפוקים.
המסקנה שלי - יש הרבה דפוקים בתל אביב
(אני חושבת שהחיוך הנל ממש מתעים למקרה הזה
)

יש בהחלט הרבה דפוקים בת"א |חיוך רחב|
אבל אל תגידי את זה בקול. יש כאן כמה חברימות שעלולים להעלב, למרות שהם כנראה שייכים למיעוט השפוי שגר בעיר

מה אני אגיד לך, כבר מזמן קבלתי את ההרגשה שאת חיה בסוג של בועה.
או שאני ואת חיות שני עולמות שונים לחלוטין.
גם המספורים כאן בפורום, זה בהחלט מה שעולה.
גברים לא ספרו על לחץ מטורף לעשות סקס וכבר בתחילת הקשר.
כן ספרו שזה היה שם והעיק ובסופו של דבר גמר את היחסים ודברים כאלה.
גבר אחד כאן ספר שהוא עבר סוג של אונס בקשר שהיה לו, אבל זה בהחלט ספור נדיר.
בקרב הנשים לעומת זאת, זה שגרתי לחלוטין...

k500

Active member
מנהל
התכוונת שיש הרבה דפוקים שהגיעו לתל אביב

כידוע, רובם הגדול לא נולד ולא גדל בתל אביב, אלא הגיע בגיל עשרים פלוס לעיר וככאלה הם חושבים שהם הגיעו למסיבה אחת גדולה.
כרגיל, הסטריאוטיפ על העיר ממשיך, לאו דווקא לחיוב.

p019

New member
איך זה משנה עם הם נולדו או היגרו?

הם כרגע בתל אביב - ואם הם ימשיכו להיות דפוקים הם בחיים לא יצליחו להתחתן ולכן ישארו בתל אביב.

אני לא אומרת שכל התלביבים דפוקים. יש חברה קרובה מאוד שגרה בתל אביב כבר הרבה שנים - וגם היא הגרה לתל אביב.

אבל לפחות המהגרים לתל אביב זוכרים שיש מדינה מחוץ לתל אביב -
מי שאני באמת שונאת זה את אנשי המרכז (תל אביב רבתי) שחושבים שרחובות זה דרום - כל הנגב בכלל לא שווים דיון - והצפון קיים כדי לטייל בו.
נפגשתי אם רבים כאלו - וכל תל אביבי רבתי שינסה לשכנע אותי שזה לא נכון - הוא חי בבועה.

Brombit

New member
ומה עם תושבי הנגב שאומרים שאשדוד זה צפון?

לא יודעת, נראה לי שכל אחד נוטה לחשוב על כל המקומות שהוא לא גר בהם, כמקומות לטייל בהם...
אני חושבת על ת"א כמקום לטייל בו
(בחנויות, מסעדות וכאלה. גם נחשב!)

ורק כדי לצאת ידי חובה- לא דיברתי עם הרבה מתושבי תל אביב בחיי, בטח לא על הנושאים האלה.

k500

Active member
מנהל
בדיוק, הסטריאוטיפ ממשיך

את יכולה לשנוא את אנשי המרכז, גם אני לא אוהב הרבה מהם יותר מדי בדיוק מאותן סיבות.
ולא כל מה שאמרת לגבי העיר הוא כזה. יש הבדל בין מי שנולד ומי שהגיע בגיל מאוחר, אולי לא כולם, לא תמיד ולא מאה אחוז, אבל יש הבדל.
אני לא הולך לפרוס את משנתי בנושא כרגע, זה כבר נושא למאמר לא קטן..

למעלה