מה דעתכם?

אוקיי..

יש לי קצת ׳מערבולת׳ בראש... צריך לחכות שהדברים ישקעו ויתבהרו לי.
עדיין, הנקודות שהוספת ניתנות לפרשנויות והסתכלויות שונות כך שלא ברור לי אם דוקא עליהן הייתי מסתמכת, ושוב, אני לא יודעת...
מה שברור לי בשלב זה שאני עושה הפרדה מוחלטת בין אלוהים, או איך שתקרא לו לבין הדת במתכונתה הנוכחית. אני עדיין מתלבטת בנושא האם במקורותיה ההתחלתיים של הדת קיימים עקרונות נכונים שראוי ללמוד מהם ולעדכן אותם לתקופתינו השוקעת במ״ט שערי טומאה...ולא כל כך חשוב לי לדעתי, אם היתה התגלות אלוהית או לא.
האלוהים שלי, אם הוא קיים היה בז להתגלויות ילדותיות כאלו... אולי אני פשוט מחפשת הגדרה מחודשת למושג אלוהים, טוב זה נושא ממש רחב. וגלשתי רחוק מהנושא..

העקרונות עליהם את מדברת הם ערכי המערב

כבוד האדם וחירותו, שיוויון זכויות, ביטול העבדות, דמוקרטיה, חופש
ובמשפט אחד:איש הישר בעיניו יעשה, כל עוד הוא לא פוגע באחר
(יש עקרונות אחרים עליהם את מדברת?)

אם אכן את מוצאת עקרונות אלו בתורה בהתאם לתקופתה
וכגון:הסדרת זכויות העבדים והנשים, וחוקה ממונית מסודרת, סלמאתק.
את יכולה למצא אתזה גם בחוקות שקדומות יותר מהתורה
שמחלקם שאבה התורה עצמה את מקורותיה (זה כ"כ בולט, שא"א להתעלם מזה)

בסופו של דבר מוסר זה לא דת
והתורה בנויה על אל מצווה מתגמל ומעניש
כל אל-בכל גירסא שלא תהיה
המינימום שנדרש ממנו כדי להיות רלוונטי
הוא ליצור אינטרקציה בסיסית עם בני אנוש
אם תמצאי אחד כזה-תעדכני

איפוה ישנם אלים כאלה...

״כל אל, בכל גירסא שהיא המינימום שנדרש ממנו זה ליצור אינטראקציה בסיסית עם בני האדם״
האלים, כולם שבויים בידי יוצריהם, בני האדם בני החלוף שלא נתנו להם אף פעם מעט חופש לנסות ליצור את האינטראקציה. והם כלואים עד היום בתוך כלא משמים חסרי אונים וחסרי כל מרכינים ראשם בהכנעה ועונים אמן לכל גחמות בני האדם וכוהני הדת שלהם...
ואם אצור לך אל רחום חופשי ומאושר, התסכים לסגוד לו?...(

Ja niv

New member
אנוס

גם בזמנו הרמב"ם הבין שלא אלוהים הוא זה המצווה. אם כך יתכן שהבין שהמצוות לא רלוונטיות.
אבל במקומו ובמעמדו לא יכל לכפור ולפרוק עול מצוות ולכן נשאר כאנוס המקיים מצוות למרות שלא מאמין בהם. (אולי גם היה גולש פה בפורום לפעמים
)
הדבר היחיד שיכל לעשות זה לכתוב את מורה נבוכים ולהסתיר את האמת שלו שם.

למעלה