מה דעתכם?

sobeit88

New member
מה דעתכם?

הצעת החוק לאיסור אפלייה על רקע נטייה מינית נפלה היום בכנסת. 9 הצביעו בעד, 25 נגד, חברי קדימה והעצמאות לא נכחו פרט לח"כ שלמה מולה (קדימה). מוזר, בדרך ח"כ נינו אבסדזה היא זו ש"מפרה משמעת סיעתית" בהצבעות כגון אלו. בכל זאת היא יושב ראש השדולה למאבק בהומופוביה בכנסת...
המתנגדים הם מהליכוד, ישראל ביתנו ו3 המפלגות הדתיות.
ההצעה היא של ניצן הורוביץ (מרצ) ולא ברור לי כרגע אם היא כוללת גם אפלייה על רקע זהות מגדר או לא.

לדעתי ההצעה נפלה כי היא הצעה של האופוזיציה. בעיקר בגלל שקדימה יצאו מההצבעה (כדי לשמור על משמעת קואליציונית). כרגיל הם השאירו נציג שייקנס אחר כך כדי להזכיר לכולם שהם בעצם נורא ליברלים, זה פשוט המשחק הפוליטי וביבי אשם בהכל.

מה דעתכם?

Apikachu L

New member
גם על רקע זהות מגדר

לפי הבנ"ה והפייסבוק של ניצן הורוביץ, ככה שאין מה לדאוג. בהתחלה חשבתי להתעצבן בנושא, אבל כאשר גיליתי שזה גם זהות מגדר נרגעתי. אני מחכה לראות את הסרטון בנידון.

אני כל כך התרגזתי כאשר קראתי את זה. באמת תודה לכם, חברים וחברות הממשלה על הכביסה הורודה שאתם מוציאים ממכונת הכביסה של מישהו אחר ומציגים אותה לעולם כאילו היא שלכם.

בזמנים כאלו אני מצטערת שהייתי א-פוליטית מוצהרת בבחירות לכנסת הקודמת. כנראה שזה לא יקרה הפעם. אם מבחינת הממשלה לא מגיע לאנשימות שחשובותים לי, למשפחה, לחברים ולכם ולי שוויון זכויות - הם לא ממשלה טובה.

sobeit88

New member
ועכשיו גם בווידאו

הווידאו.

שימו לב לתגובה של נאמן להצעה (12:40) ולתשובה של הורוביץ (16:30).
הורוביץ ידע שההצעה תיפול, הדברים שלו מכוונים אלינו ולא למליאה.
פוליטית כולם הרוויחו (חוץ מאיתנו כמובן אבל מי סופר): מרצ מרוצים בתור אופוזיציה- ההצעה הנאורה נפלה כי הממשלה חשוכה. הדתיים מרוצים- הביעו התנגדות. הליכוד מרוויח- אנחנו תומכים בחוק מהותית אבל הוא נפל מסיבות טכניות. מצד אחד אנחנו נאורים, מצד שני לא עיצבנו את המצביעים שלנו. קדימה הרוויחה- לא הפרו משמעת קואליציונית אבל כן הצביעו (נציג 1 שנכח) בעד. אנחנו ליברליים ובעד זכויות אבל גם יודעים לשחק את המשחק הפוליטי (בניגוד למרצ וליבני).

לדעתי יש סיכוי לא קטן שהצעה דומה תצוץ מצד קדימה לקראת הבחירות והפעם היא תעבור.

Apikachu L

New member
תודה על שיתוף הסרטון

בדיוק התכוונתי לעשות בעצמי, אז חסכת לי.

כאשר אני קוראת את ניתוח המצב שלך זה מחריד אותי. אני מקווה שהצעה דומה כן תצוץ לקראת הבחירות, למרות שברור שלקדימה לא אכפת באמת מהאוכלוסיה הגאה, כי איסור אפלייה כזה - באמת לא אכפת לי מי מציע אותו, העיקר שיהיה בחוק.
זו אחת הסיבות שאני מפחדת לצאת מהארון באוניברסיטה (חוץ מזה שזו אוניברסיטה דתית...
), כי אני יודעת שעשויים לעשות לי בעיות לא רק מצד הסטודנטים ולא יהיה לי למי להתלונן. לא שבאמת יש למי להתלונן באוניברסיטה הזו.
שמעתי ממקור ראשון יותר מסיפור אחד על כך שזו הייתה עילה לפיטורין, ואני לא רוצה שיהיו עוד סיפורים כאלו. ישראל מתקדמת, אבל לעזאזל לאן?

Kutaly

New member
הרבה יותר מהנפילה של ההצעה עצמה

מטריד אותי שר המשפטים שעולה לבמה להתנגד.

תחשבו על זה - שר המשפטים מתנגד לאיסור אפליה.
מה המרחק בין זה לבין חוק שמחייב אפליה?

Apikachu L

New member
רגע, אין כבר חוקים כאלו שמחייבים אותה?

אה כן... אה... זה שנישואים זה רק דרך רבנות (או מועצה דתית אחרת) בישראל וכל דבר אחר אסור ... ועוד כמה דברים שאני לא מצליח להזכר בהם כרגע.

sobeit88

New member
שר המשפטים אמור להגיב להצעה

ההצעה דנה בתיקון לחוק, זה באחריות משרד המשפטים ולכן הוא מגיב. אם הייתה הצעה בנושא סל התרופות היו מעלים את שר הבריאות להשיב (אם היה לנו שר בריאות, זאת אומרת).
שימו לב לתגובה שלו. הוא לא התנגד לאיסור אפלייה. הוא התנגד לאופן בו מתקנים בחוק את איסור האפלייה הזה. תשובה משפטית לחלוטין, גם אם שגויה. הוא גם חזר והדגיש שמשרד המשפטים לא מתנגד לאיסור האפלייה מהותית או ערכית.
אגב הורוביץ כבר העלה שתי הצעות דומות שבניגוד לזאת באמת משפטית אי אפשר היה לקבל אותן בגלל האופן בו הוגשו.
אופוזיציה מעלה הצעות חוק כדי שהן יפלו. ככה זה עובד. אם קדימה הייתה מעלה את ההצעה היא הייתה עוברת לדעתי.

למעלה