מה דעתכם?

• פותח הנושא beezi
  • פורסם בתאריך

beezi

New member
מה דעתכם?

אוקיי... אתמול היתה לנו וועדת השמה, למי שלא מכיר אותי, ילד בן 12 וחצי בכיתת תקשורת . ילד בתפקוד בינוני, שמח ומאד נתרם מילדים ומסביבה נורמטיבית. הוא משולב בשיעורים מסויימים והתקדם מאד בשלוש שנותיו בבית הספר הזה. למותר לציין כי מכיתה א', הוא למד בכיתת תקשורת. הוא קורא וכותב, מדבר כמובן, חברותי מאד. עכשיו לקראת המעבר לחטיבת ביניים נקראנו לוועדת השמה.
בוועדת ההשמה, הגיע צוות מבית הספר וסיפר על אור, המפקחת שישבה שם היא רות זרנקין, שאצלה הייתי יחד עם אמהות נוספות בקשר לפתיחת כיתה בעיר שלי.
כבר מתחילת הישיבה, היא היתה עויינת. זילזלה בדוחות שניתנו על ידי צוות בית הספר, והפסיכולוגית ודרשה אבחון פסיכו דידקטי כדי להגיע להחלטה.
היה ברור לי ולאמהות האחרות בפגישה לפני חודש, כי היא מכוונת את כלל הילדים במעבר לחטיבת ביניים לבתי ספר לחינוך מיוחד. היא גם יזמה פתיחת בית ספר לאוטיזם שהיה בעבר בית ספר לפיגור בהרצליה, שנמצא במרכז השיפוט שלה.
אני התנגדתי לאבחון הזה, וכמובן גם שאר הצוות שהמליץ על כיתת תקשורת! היא לא רצתה להמשיך בישיבה עד שלא נמציא לה אבחון דידקטי! שעל פי כל הנהלים לא נדרש!!
אני יצאתי כועסת עליה ועל יו"ר הועדה, אחראית החינוך המיוחד בעיר שלי (היא חדשה) ועכשיו הבן שלי צריך לעבור אבחון כזה!
מה דעתכם על הענין הזה, ועל המגמה של משרד החינוך לשלוח את כל הילדים שמסיימים כיתות ו' ישירות לחינוך מיוחד, אלא אם כן הילד או הילדה מסוגלים יללמוד לבגרויות!!!, ממש לא משנה לה שהצוות שעובד איתו יום יום, שעה שעה, ממליץ על כיתת תקשורת, הפסיכולוגית שמכירה את הילד שלוש שנים והיא דורשת את זה!
האם יש מישהו שעבר מקרה כזה, ומה הדרך להלחם במפקחת הזו. אני אלךעד הסוף. אשמח לשמוע מה דעתכן, והמלצות לגבי מכון פסיכודידקטי מתאים לילדים שלנו.
תודה!!

dina199

New member
בקשר לתנאי מסוגלות 'ללמוד לבגרויות'

דעתי שלילית ביותר. אי אפשר לקבוע בכיתה ז' אם ילד מסוגל לעבור את הבגרויות או לא.(הבן שלי דוגמה לזה .הוא לא היה מסוכל כיתה ז' ובסוף עשה בגרות מלאה).

ויש לי גם שאלה נדושה (וסליחה שזה חוזר על עצמו
) : למה את מתכונת כשאת אומרת 'תפקוד בינוני' ? כי מצב של 'מדבר, קורא. כותב, משולב ומתקדם' אנשים אחרים יגדירו כתפקוד גבוה.

beezi

New member
דינה,

תפקוד בינוני, זה אומר שהילד לא מתאים לשילוב יחידני למשל, ללימוד בכיתה של 30ילדים הוא מתאים לכיתת תקשורת, עם לימוד וסיוע של סייעת. זה אומר שיש לו אקולליה, ואבל מוטיבציה מאד גבוהה ללמוד, זה אומר שקשה לו עם חשבון,\ אולם קורא וכותב סביר. אני יודעת שיש כאלה שיגידו וואו... זה תפקוד גבוה, אבל אני לא חושבת. אני מכירה במגבלות וגם ביתרונות הגדולים שלו.

dina199

New member
בדיוק כך , הרוב יגדירו את ה כגבוה

(וגם אני).
כי למשל מה הקשר של קושי בחשבון עם תפקוד ?

או מה הקשר של יכולת להיות בכיתה של 30-40 תלמידים? (לילדים שלי אף פעם לא היה 'מזל' של פחות מ 38 תלמדים בכיתה)

dina199

New member
הבהרה: שאלתי כי למעשה

זה לא משנה לי ההגדרה בינוני או גבוה
, אני רוצה לדעת מה מתכוון בדיוק האדם שכותב .
כי אם 'בינוני' שלי שונה מ'בינוני' שלו (כנ"ל לגבי גבוה) - אז זה לא עוזר שאנחנו משתמשים באותה מילה , כי המשמעות שלה שונה.

AutismTimesTwo

New member
עניין עקרוני

אני לא מכיר אותך אבל יש כאן עניין מאד עקרוני.
אם לא נדרש אבחון פסיכו-דידקטי, אז אל תלכי לעשות. זה זמן וכסף שאת לא אמורה לבזבז. אין לי באמת מושג אם נדרש או לא נדרש, וגם אין לי מושג כמה זה עולה אבל זה בטוח עולה זמן וכסף.
אי אפשר שכל פיון במערכת ישגע את ההורים. וזה גם לא משנה מה אמרת בישיבה.
תשלחי מכתב רשמי בפקס וגם בכתוב לאחראית החינוך המיוחד, תרשמי שם שבישיבה נרמסו זכויותיך
ואת תובעת מהם תשובה מיידית בכתב מדוע הם דורשים אבחון כזה כשהנהלים לא דורשים (את בטוחה בעניין הנוהל?).

זו ההתחלה - אחרי שתורידי אותם מהעץ, תוכלי גם להוריד אותם מעניין החינוך המיוחד.
לגבי נושא בגרויות - זה חתיכת קשקוש ואין לי שום מילה נחמדה להגיד על זה.
אין שום מנבא כזה לגבי ילדים רגילים וגם הילדים שלנו לא צריכים לעמוד בשום קריטריון מנבא כזה. קשקוש.

beezi

New member
AutismTimesTwo תודה על התגובה!

אני בהחלט חושבת כמוך!
אני צריכה לברר את הנוהל הזה. גם צוות בית הספר והפסיכולוגית אמרו לי גם היום שבחיהם לא השתתפו בוועדת השמה עם מפקחת כזו עויינת !! וכי הביאו את המסמכים המתאימים לוועדה. ובאף וועדה שהשתתפו לא דרשו מהם כזה אבחון.
חשבתי לפנות לאלו"ט יש להם שם עו"ד שבטח מתמחה במקרים כאלה.
תודה על התמיכה אבא לשניים!!!

לדעתי את לא צריכה לעשות לו את האבחון

תפני למנהלת מקרה כדי שתעזור לך לעמוד מול המערכת.

beezi

New member
וואו! תודה רבה אגמית!

אני פונה אליה עכשיו ואבדוק אם יש את הטלפון שלה בגוגל.
תודה!!
השאלה היא, אם בוועדת ההשמה ההמשכית, היא לא תשב שוב (רות זרנקין) ופשוט תנטור לי על זה.
מה דעתך?

BlackbirdFly

New member
זוועה... בכלל לא מפתיע

ברור שיכוונו למה שנוח להם. בכלל לא מסתכלים על טובת הילד

ממליצה בחום שתפני לקייס מנג'ר רויטל לן כהן שמאוד מנוסה במאבקים מול הרשויות ומכירה את כל הדרכים וכל החוקים בעניין.

במקצועי אני מאבחנת דידקטית, לא אובייקטיבית!

אין ספק שצדקו חברנו שנחרצים בעובדה שאת לא צריכה להמציא מסמכים שאינם נדרשים!!!
אבל כמאבחנת דידקטית במקצועי (חוץ מאם לבנות בעלות PDD) אני רואה ערך לפעמים לעריכת אבחון זה (ושוב - אני לא אובייקטיבית בכלל!), שהוא אבחון לא יקר יחסית, ועל פי רוב יש עליו החזר חלקי מקופות החולים. האבחון מאפשר לקבל תמונת תפקוד קוגניטיבית, סגנון למידה מתאים, סגנון היבחנות מתאים, המלצות ותכניות עבודה להורים, לצוות ההוראה ולהוראה מתקנת וכן הלאה. האבחון אינו מתייחס באופן ישיר לבעיית התקשורת אלא מוציא פרופיל תפקודי למידה.
בעזרת אבחון כזה אפשר לא רק לקבוע על מסגרת חינוכית אלא גם להציב יעדים אופרטיביים ולהעניק את המסגרת ההולמת למיקסום ההישגים הלימודיים ולמימוש הפוטנציאל בעזרת ערוצי היכולת.
זה תחום פרוץ קצת ויש הרבה רמות של אבחונים, לדעתי רצוי להתייעץ עם צוות בית הספר כי כשהם עובדים עם מאבחנת שהם מכירים - הם גם מצייתים להנחיות.

schlomitsmile

Member
מנהל
אתם רוצים להמשיך כתת תקשורת(שגם היא אגב חנ"מ) ודרשו מכם איבחון פסיכו-דידקטי?
נשמע לי מוזר.
מאיתנו דרשו בשביל ההתאמות כשה
עבר לחט"ב בשילוב יחידני לאחר שסיים ו' בכתת תקשורת, אבל אם אתם רוצים להמשיך בכתת תקשורת, אני תוהה האמנם זה הכרחי.

ההקשר לבגרויות זה משהו שנאמר לך שם?
זה באמת טיפשי.

אני מבינה את הכעס והתיסכול, אבל לעניות דעתי, ההתמודדות תהיה יעילה יותר (ויקרה פחות מבחינה רגשית), אם תצליחי לנשום עמוק,
לאסוף את הסימוכין לכך שהגברת הנכבדת טועה ומטעה, ולהציג אותם בנחת

את הסימוכין תוכלי למצוא אולי בכתובות שהומלצו לך בשירשור, ו/או בקישורינו, בסעיף 'משרד החינוך'.

למעלה