מה דעתכם...

zoratas

New member
מה דעתכם...

התעניינתי באומנות לחימה טאקוונדו משום שתמיד הייתי פריק של בעיטות....לפי מה שהבנתי יש 2 אירגונים ה-wtf שהוא התחרותי יותר והאולימפי מה שבאולימפיאדה עם ניקוד וכל זה שאותו אישית אני פחות מעדיף משום שזה יותר ספורט מאשר אומנות לחימה...ויש את ה-itf שלפי מה שנאמר לי הוא הטאקוונדו המסורתי אשר לומדים בו גם מרכיבי הגנה עצמית...ועוד הבדל הוא שבמסורתי מלמדים גם אגרופים חוץ מבעיטות מה שבתחרותי ה-wtf לא עוסקים בזה....מישהו כאן לומד או מבין קצת בטאקוונדו המסורתי ה-itf ויכול להגיד לי מה דעתו ואם הוא ממליץ?

William Kidd

New member
ההגדרות של אינן נכונות

על מנת להפוך את טאקוונדו WTF שלך ל'ספורט' ולא אמנות לחימה, תצטרך לעבור תהליך ארוך מאוד, בו בשלב מסוים תהפוך לספורטאי מקצועי שמתחרה בתחרויות בינלאומיות ברמה גבוהה מאוד. על מנת להגיע לשם תאלץ לקחת כמה החלטות חשובות, כתוצאה מהם תתחיל להתאמן באופן ייעודי עבור תחרויות מה שנקרא- לעסוק בספורט. אגב לא בהכרח דבר רע.

בפועל טאקוונדו היא אמנות לחימה מאוד מגוונת ועשירה, לה יש גם פן ספורטיבי רחב. טאקוונדו WTF כולל בתוכו עבודה מסורתית, הגנה עצמית, עבודה קרבית, וכן גם ספורטיבית.
בגלל האופי התנועתי של אמנות הלחימה הזו היא גם מצוינת כפעילות גופנית כללית.

טאקוונדו ITF נפוץ הרבה פחות בארץ. הייתי נזהר מלהגיד שב ITF עובדים בעיקר על החלק המסורתי של האמנות לחימה פשוט כי הדבר תלוי הרבה יותר במאמן ובהשקפתו על אמנות הלחימה ולא על השיטה בפועל.

הייתי ממליץ לך להפסיק לשאול ולהתחיל לנסות. מאימוני ניסיון תקבל הרבה יותר תשובות מאשר מהשאלות שתציג בפורום.

אלכס

amir_aikido

New member
תמיד - המאמן חשוב יותר מהסגנון

zoratas

New member
אבל...

אני לא יודע...עובדה שבאולימפיאדה רואים אותם מתחרים וכל שנייה עוצרים אותם רק אם מישהו בסך הכל "נגע" במגן של השני אז מה זה שווה??....itf הרבה פחות נפוץ אבל עובדה שהוא הסגנון המסורתי אני גם שאלתי מורה על כך....הם נלחמים בקרבות מגע מלא בתחרויות בלי לעצור על כל שטות...ניתן לחבוט אגרופים לפנים וזה הרבה יותר רציני

amir_aikido

New member
אתה מחפש להתחרות או ללמוד ולהתאמן

ההבדלים האלו, בחוקי התחרות, הם בדיוק סוג הדברים שפחות אמורים להשפיע על מי שמתאמן ואיננו מתחרה, הזהות של המורה שלך והניסיון שלו ישפיעו הרבה יותר על אופי האימון.

אם המורה שלך למד עוד אמנויות לחימה, למשל, האופי של האימון יהיה מאוד שונה. אם המורה שלך עם ראש פתוח ביחס ל"הגנה עצמית", גם זה ישנה.

אמנויות הלחימה מתקיימות בעולם האמיתי, עם מורים בשר-ודם ועם מתאמנים בשר-ודם. ההבדלים שאתה מתאר קרובים יותר למישור התיאוריה, ושקולים לדיון על מי ינצח בקרב בין סופרמן ובאטמן, או בין קינג-קונג וגודזילה.

אמיר

William Kidd

New member
כמה דברים

אין בחוקה של טאקוונדו תחרותי הגדרה לפיה יש לעצור לאחר כל פגיעה במגן. אתה מסתכל על משהו שאתה לא מבין ומשליך על הכלל.

אי אפשר להשליך מחוקה תחרותית ליכולת לחימה בפועל, כמו שאמיר כתב, זה כמו להשוות מי חזק יותר, שחקן כדורגל או כדורסל.

נראה לי שכבר החלטת, אז איזו תשובה אתה רוצה לקבל כאן? תלך לנסות בעצמך. רק תפגין קצת יותר צניעות במקום אליו אתה הולך מאשר כאן, לא הייתי מופתע אם מורה לא היה רוצה ללמד אותך כי אתה כבר יודע יותר מידי.

saya2

New member
נסה להגיד "אמרו לי ש..." במקום לקבוע עובדה

במיוחד כשאתה רוצה ללמוד. מבין מה שאני מנסה להגיד?

ommerl

New member
טקוואנדו

התאמנתי בטאקוונדו במשך שנים. אני לא יודע מה זה WTF או ITF, זה היה מזמן.. בכל מקרה, הקבוצה אהבה להתאמן בעיקר לתחרויות לכן ניתן פחות דגש לשאר, למרות שהשאר כן נלמד ונשמר. כמו כן- כשלומדים לחגורה שחורה צריך להכיר הכל- את הענף הספורטיבי, את הענף הטכני, את כל מה שקשור להגנה עצמית (הושינסול), ואתה נדרש לשבור קרש במבחן.

השאלה היא מה אתה רוצה להשיג באימון בתחום הזה. טאקוונדו זה מאוד כיף, אבל לי זה אולי נתן יתרון כלשהו מול אדם ממוצע ואולי נתן לי מודעות קנסטטית ויכולת טובה לאמוד מרחק של בעיטה ולבעוט. אבל מבחינה מנטאלית זה לא פיתח אותי מאוד ומבחינה טכנית זה מאוד מוגבל לטווחים ספציפיים. גם הושינסול הוא לא שיא המציאותיות..

כמו כן זה היה לפני 7 שנים במועדון הספציפי שבו התאמנתי. אין לי מושג מה קורה בתחום היום.

למעלה