מה דעתכם?

shaul y

New member
מה דעתכם?

הילד שלי בן שש ורגיל לשבת עם כיסא בטיחותי מקדימה. אבל גם חברתי רוצה לשבת מקדימה. הילד נמצא אצלי פעמיים בשבוע, אחד מהם לילה וכל סוף שבוע שני. בחגים וחופשות חצי חצי. מה דעתכם? תודה שאול

ophra

New member
ממממ.... ../images/Emo4.gif

אכן סיטואציה לא פשוטה.... מצד אחד, התגובה האינסטינקטיבית שלי היא להגיד שהילד תמיד קודם.... מצד שני - זה באמת יוצר מצב טיפה בעייתי... שלא הכרחי שיהיה האם ניסית "לפתות" אותו לעבור אחורה ואז לשבת בלי כסא בטיחות? (אני את הילד שלי "שחררתי" מהכסא בגיל 5, ומאז החגורה הרגילה מאחורה שומרת עליו...) נסה להסביר לו שככה ילדים גדולים יושבים בנסיעה... שיסתכל סביב ויראה שמעטים הילדים בגילו שעדיין יושבים במושב בטיחות - אבל אם הוא רוצה בלי - זה חייב להיות מאחורה (כאן כבר יש סיבה מאד מוצקה - החוק מגביל את זה מגיל 12 ומעלה...) הרעיון בעקרון הוא לנסות לגרום לו לרצות לשבת מאחורה... וככה הוא לא ירגיש ש"נגזל" ממנו משהו על ידי החברה שלך... זה רק רעיון.... אבל נראה לי שלא יזיק לנסות... בהצלחה!

ואני אומרת

שבגיל שש בנך יכול כבר ללמוד לכבד את המבוגרים ממנו,ללא קשר אם זו חברתך,או אדם בוגר אחר ולשבת מאחור. יותר מכך לא נראה לי כי ילד בן שש צריך לשבת מקדימה גם אם זה בכיסא בטיחות... זו דעתי האישית,למרות שהאינסטינקט הבסיסי שלי הוא תמיד קודם הילד,במקרה זה אני חושבת אחרת...

כלנית 2

New member
פשוט מאוד....מוצאים את

הכיסא מהאוטו, ומסבירים לילד שלפי החוק אין יושבים קדימה מתחת לגיל 14..הכי ברור שיש...

למעלה