מה דעתכם ?

התרגול מוכר לי. אני אישית לא מתרגל אותו

הסינים יקראו לזה צ'י קונג וצריך לתרגל זאת רק בזריחה ובשקיעה. בעקרון הכוונה היא להתמלא באנרגיה של השמש. יש כאלו שיאמרו שהיא יכולה להיות תחליף למזון. התרגול הזה מאוד מאוד מסוכן, אם לא מתרגלים נכון.

ינוקא1

New member
בעבר

עשיתי אותו קצת - לא בגלל הסינים אלא בגלל השיטה של מאיר שניידר. זה אומנם קצת שונה אבל גם דומה. בעיקרון שניידר ממליץ לעשות זאת בעיניים עצומות ומידי פעם להפסיק ולכסות את העיניים. בזריחה ובשקיעה אפשר גם בלי לכסות וללא ספק אלו הזמנים הכי טובים. פשוט פעם ראשונה שראיתי שעושים זאת לפרקי זמן ארוכים כל כך ובצורה כזאת. (לגבי עצם הרעיון של הטענה אנרגטית דרך העיניים מהשמש - זה משהו שניתן להרגיש אותו בבירור).

דרך אגב....

אנו כן מתרגלים צ'י קונג לעיניים ואני אומר לתלמידיי שאם הם מתחברים אליו, הם יכולים לתרגל גם מול השמש, בזריחה ובשקיעה. התרגול מבוצע בעיניים פקוחות. סביר להניח שמתישהו אנסה בעצמי.

Lagrangian

New member
נראה לי שהוא לקח את זה

לקיצוניות קצת, לא? הוא דומע וממצמץ.. אפשר להסתפק ב 5 דקות, לא? קראתי שבבתי ספר של היוונים ואולי של המצרים היו מסתכלים על השמש בחצות, דרך כדור הארץ.. עשיתי פעם מידטציה מונחית כזו (שהייתה קצת יותר מסובכת מזה) וזה ממש מטעין. יש גם איזה רעיון שמול השמש בשקיעה\זריחה יש ישות נוספת בצד השני.. עוד לא מצאתי על זה אזכור יסודי.. אולי אני אשאל על זה בקליפורניה...

למעלה