מה דעתכם ?????????

רותם 36

New member
מה דעתכם ?????????

בתור סטודנטית מסכימה איתם לחלוטין. מאתמול כל המייל שלי מפוצץ בהזמנות להפגנות ולמחאות ששולחת ההתאחדות הארצית. נראה לכם שהחילונים יוצאים מהאדישות ?. כמו שזה נראה לי הפעם זה רציני . ימים יגידו

אגס 10

New member
צר לי לאכזב אותך

אני לא תולה בזה הרבה תקוות נראה לי ששוב כמה ימים יהיה רעש ואולי אפי' הפגנות אך מהר הכל יעבור,ושוב החרדים יגרפו את כל הקופה. שינוי אמיתי יחול רק אם יהיה שינוי במפה הפוליטית,ואני לא רואה את זה קורה כל כך מהר. אם למשל אשמע שציפי ליבני מכריזה שגם אם החרדים יפילו את הממשלה באם לא תינתן להם המילגה המדוברת היא לא תצטרף אליהם להפלת הממשלה אלא תיתן לממשלה רשת ביטחון בכדי שהאבסורד הזה לא יעבור אכן אדע שיש סיכוי לשינוי אמיתי, מכיוון ואינני צופה זאת,אלא להיפך,הנני צופה שביום שהחרדים יפילו את הממשלה קדימה תחבור אליהם בניסיון להקים ממשלה ותיתן להם כל מה שהם יבקשו,כמו שהיה לפני הבחירות האחרונות עד שהחרדים החליטו לומר לה לא ולחבור לנתניהו, כך שממילא לא צפוי כאן שום שינוי בעניין בקרוב.

moshe010

New member
לא מבין מה זה קשור לבג"ץ

ולא למה זה קשור לסדודנטים ומה הבעיה פה אם שוויון כאילו אמור להיות שוויון בין תלמידי ישיבה לסטודנטים ברור הרי שהממשלה מתקצבת לפי קריטריונים משלה וברור שסטוטנט לא מתוקצב כמו אברך לטב ולמוטב אין שום קוי דמיון ביניהם סטודנט לומד לצורך פרנסתו ותורם אחר כך לכלכלת המדינה ואילו אברך לומד לצורך אמונתו הדתית ומעמדו החברתית, וזה לא יתרום כלום למדינה אמנם זה חוק טיפשי בהחלט לשלם ולו שקל בודד לאברך שבוחר לבזבז את שנתיו בלימוד טקסטים טיפשים ומשעממים ובלתי מועילים אבל זה לא קשור לבג"ץ ובודאי לא עם נימוק טיפשי של שוויון לסטודנטים, אולי בטיעון של ביזבוז כספי ציבור לריק היה מתקבל על הדעת וזה בודאי לא קשור לסטודנטים כיוון שאין כאלה חילונים שיש להם שלושה ילדים וכ"ו בדרך אגב אני אישית נהנה מאוד מפסיקת הבג"ץ ובעיקר מהעלת המודעות הציבורית לנוהג הטיפשי הנ"ל, אבל למען ההגינות אני לא חושב שזה היה בסמכות הבג"ץ לטעון לשויון בין אברכים לסטודנטים

אגס 10

New member
הסבר קצר

לא מדובר כאן בקיצבה הרגילה הניתנת לכל אברך בכולל,זו טעות שבתוך כל הרדידות התקשורתית אנשים בכלל לא שמים לב אליה. כאן מדובר על הבטחת הכנסה. הבטחת הכנסה היא מילגה מיוחדת הניתנת ע"י המדינה לאנשים עובדים קשי יום שלמרות עבודתם הקשה אינם מצליחים לכלכל את משפחתם בדברים המינימלים,אליהם באה המדינה והחליטה לסייע להם במקצת בקיצבה חודשית מיוחדת הנקראת קיצבת הבטחת הכנסה בתקנות הבטחת ההכנסה נאמר במפורש שסטודנטים לא יקבלו קיצבה זו מכיוון ולא להם מיועדת הקצבה אשר נועדה לסייע לאנשים שעובדים ועדיין לא מצליחים לכלכל משפחתם כראוי,מה שכמובן סטודנטים לא עושעם עקב לימודם לפני כשלושים שנה באו החרדים ובראשם מי שעמד אז בראש וועדת הרווחה הרב מנחם פרוש והצליחו בלחץ קואליציוני להכניס שגם אברכי כוללים בעלי משפחות של 3 ילדים למרות שאינם עובדים יקבלו את הקיצבה הנ"ל ומאותו יום התקיימה במדינת ישראל אפליה ברורה,אברך כולל יקבל את הקיצבה הנ"ל למרות שאינו עובד ואילו סטודנט רגיל לא יקבל אותה בגלל שאינו עובד. בג"ץ לפני כמה חודשים קבע שבחוק כיום האפליה הנ"ל איננה חוקית ואם כבר יצטרכו לקיים חוק מיוחד עבור זה את החוק המיוחד הזה מנסים כעת החרדים לחוקק ועל זה קמה המהומה מה פיתאום אברך כולל שבוחר מרצונו שלא לעבוד יקבל קיצבה שאמורה ללכת לסיוע לאנשים עובדים קשי יום וסטודנטים לא.

moshe010

New member
הסברת רק במקצת את מעורבות הסטודנטים

והאמת ההסבר קצת שונה מי שמקבל הבטחת הכנסה זה לא רק כאלה שלא מרויחים מספיק אלא בעיקר כאלה שלא מצליחים למצוא עבודה כלל אך התנאי לקבלת הבטחת הכנסה היא להתיצב כל שבוע בלשכת התעסוקה ולקבל כל הצעה וכמו כן להיות פנוי לעבודה ולא להיות סטודנט ושהבן זוג יעשה כנ"ל אך האברכים לא רק שקיבלו פטור מהתיצבות בלשכת התעסוקה ומחוסר פניות לעבודה, אלא גם בן זוגם פטור מהתיצבות בלשכת התעסוקה כמו כן התגמול של הבטחת הכנסה לאברכים הוא פחות מחצי מהסכום המקורי וגם בא ממשרד ממשלתי אחר כך שחוץ מהשם הזהה אין שום קשר ביניהם, וקצת מופרך לתת פטור לאשת סטודנט /אשת אברך לא להתיצב בלשכת התעסוקה כך שזה פריבלגיה לחרדים ללא קשר לאי יכולת הסטודנטים לקבל הבטחת הכנסה רגילה

Marie Curie

New member
כי אברכים לומדים במקום לעבוד

לא במקום ללמוד באוניברסיטה! אסור לתת להם שקל, אבל זה ממש לא קשור לכסף של סטודנטים. אין שום הקבלה.

Marie Curie

New member
אם כבר

אז הלימוד בחיידר מקביל לאוניברסיטה, נותן לך כלים לקריירה.

תמיד חשבתי שזה פשוט לא הגיוני

איך החרדים הצליחו להשיג את הקצבה הזו? שהמדינה תשלם כסף לאנשים כדי שיהיה להם קל יותר לא לעבוד כל חייהם? היש אבסורד גדול מכך? גם החרדים מודעים לחוסר ההיגיון בזה, עד כדי כך שכבר שמעתי שאומרים שזו פשוט הוכחה נפלאה להשגחה ש"לא תשכח מפי זרעו"...

למעלה