מה דעתכם?

מה דעתכם?

ב"ה לילה טוב לכולם! כרגע חזרתי מסיור משאזו"ר, במהלך הסיור שביצעתי בישוב ´צפריה´ הבחנתי ברכב מסוג שברולט וונדורה, שיוצא מחצר. בחצר יש מחסן, והרכב יצא ללא אורות, בלי להאט ביציאה מהשביל, נכנס לרחוב חד סטרי נגד כיון התנועה. הפעלתי ´אור כחול´ וסירנה, וקראתי לו לעצור. בתגובה, הוא הגביר מהירות והחל להמלט מה שעורר את חשדנו יותר. נכנסתי לנוהל מעצר חשוד. הודעתי על רכב נמלט. ובמגביל נכנסתי למרדף. ברמזורים (כביש יהוד בית-דגן) הוא עצר באור אדום. ביצעתי חסימה לרכב, זינקתי ממנו עם נשק שלוף. וצעקתי לנהג ´משטרה תעצור´. הנהג הכניס רוורס. וניסה להמלט. אך רכב שהיה מאחור, ובוא במקרה איש שרות-הביטחון-הכללי, חסם את דרכו. הנהג הבורח, ניסה להמלט, אך נלכד. איש שרות הביטחון הכללי ביקש שאתן לו את הפרטי שלי, היות ולטענותו ביצעתי מרדף מחוץ לנוהלים. ולדעתו, הייתי צריך לפתוח באש על מנת לעצור את הרכב. לאחר דין-ודברים, שבמהלכם ביקשתי ממנו להזדהות, ולהציג לי תעודת איש שב"כ. הנ"ל סירב בטענה שאין עליו ´ארנק´. ביקשתי רישיון נהיגה, או כל טופס מזהה, אך לשווא. ביקשתי מהניידת שהגיע, שתבדוק את הפרטים שלו, היות והוא נושא נשק, ואין עליו תעודות. והוא בתגובה אמר לי ´חכה עוד אדאג שיזרקו אותך מהמשמר האזרחי. שאלתי היא, האם פעלתי כשורה? והאם הייתי צריך לוותר לו ולשחק ראש קטן? וכיצד אתם הייתם נוהגים במקרה הנ"ל? (את הפרטים שלי לא מסרתי לו, הוא רשם מס´ רכב, שעה, ומיקום) האדם הנמלט היה עם רכוש גנוב ברכב... (בקיצור פורץ שנלכד) מצפה לתגובתכם Kיציק

AAA1981

New member
נהגת כשורה!!!

אם האדם לא הראה לך תעודה מזהה אתה אינך חייב לו כלום אפילו ההפך אתה יוכל לעכב אותו על נהיגה ללא רשיונות נשיאת נשק ללא רשיון נשק וכ"ו. בקיצור נהגת כשורה ועליו לומר לך תודה שלא ניסית לעכב אותו . כי זו זכותך. שיהיה לך אחלה סוף שבוע. ביי איציק

lseug

New member
עשית הרבה שגיאות.

ראשית - ניהלת מרדף. זו עובדה. למירדף צריך אישור. היה עליך לעקוב אחריו ללא כחולים וסירנה ולבקש ו-ל-ה-מ-ת-י-ן לסיוע. אל תשכח - נהיגה פרועה שלו בזמן שהוא נמלט עלולה לגרום לתאונה. אז מה היה? יכולת לישון בשקט אם אזרח תמים היה נפגע? שנית - ה"זינוק" שלך סיכן קודם כל אותך למקרה שהיה משתולל. שווה? שלישית - כל אזרח (לא רק שבכניק) זכאי לדרוש ממך להזדהות (אפילו סתם כך ללא סיבה) ואתה חייב להזדהות. יחד עם זה פעלת נכון כשדרשת מאדם נושא נשק להזדהות. היית חייב לבדוק את זהותו ואפילו לעכבו למתקן משטרתי. אי נשיאת תעודת זהות היא עבירה פלילית. רביעית - בניגוד לדברי השבכניק (אני מטיל ספק ב"עובדה" זו) - אסור היה לך לפתוח באש. חד וחלק. שלומך לא היה בסכנה וכך גם שלום אזרח. עם כל הכבוד להצלחה שלך (אתה יכול להתגאות בסיום מוצלח) חשוב פעם נוספת לפני שתסכן את עצמך או אחרים. בידידות.

אז אענה על דבר דבר...

ב"ה אז ככה, לאחר שראיתי את התגובה, אענה על דבר דבר. א) ניהלתי מרדף, לאחר שקראתי לאדם ברמקול ´תעצור משטרה´. הוא סירב, נכנס לרחוב חד סיטרי, נגד כיון התנועה, תוך סכנה לרכב שבא ממול. וברח בנהיגה פרועה ומפורעת. ב) אדם שדורש ממני להזדאות זכותו, ואדרבא, מחובתי כמתנדב משא"ז לתת את הפרטים שלי לכל אדם שיבקש שאזדהה בפניו. אך בו זמנית, בל נשכח, שאני בתור מתנדב זכאי לדרוש מהאדם העומד מולי את הפרטים שלו. היות והוא לא נתן לי את הפרטים, והתנהג בצורה מחפירה, הרשאתי לעצמי לא לתת את הפרטים שלי, וכל זה ליד שוטר שאמר לי ´עזוב אותו´. ג) היה שוטר בשטח (שהגיע לתגבור - לנוכח קריאתי לעזרה) והסבתי את תשומת ליבו על כך שהנ"ל הזדהה כשבכנ"יק ונושא נשק, איך אין עליו פרטים. השוטר אמר לי ´תגיד לי אתה מחפש לנו עבודה? עזוב אותו´. ד) השבכני"ק (?) אמר לי ´ראית את הנהיגה הפרועה שלו, החובה לעצור אותו בכל מחיר היית צריך לפתוח עליו באש´! ה) סיכנתי את עצמי ואת השותף שלי, ואני מודע לזה, אך אין לי בעיה לסכן את עצמי, ובכך להציל אחרים, הנ"ל דהר בצורה פרועה ומסכנת. (נסע נגד כיון התנועה, לא עצר בעצור, עקף מול רכבים) בקיצור עשה את כל העברות שרק אפשר. ו) אני שמח שהאירוע הסתיים ´בשלום´. ואני מאחל לכולנו סיומים של ארועים בצורה שקטה.. בידידות והצלחה לכולנו.

lseug

New member
אתה עדיין טועה ידידי

א) ניהלת מרדף ללא אישור. למרדף צריך אישור ספציפי. מתוך הניסוח אני מהמר על כך שאתה מורה לנהיגה או משהו בתחום. ב) זה שהוא לא נתן לך את הפרטים, והתנהג בצורה מחפירה, לא פוטר אותך מהחובה להזדהות לפי בקשתו. ג) השוטרים שהיו מעורבים בפרשה פעלו לא נכון. מה לעשות הם שוטרים שלא רוצים לעבוד קשה. הם לא באים לעבוד. הם באים לעבודה. ד) ה"שבכני"ק" שגה. אסור היה לך לפתוח באש. ה) סיכנת את עצמך ואת השותף שלך. המודעות לא פותרת את הבעיה. סיכון עצמך לא בהכרח יציל אחרים ואף עלול להטיל עומס מיותר על המשטרה. במקום לטפל בשלום האזרחים הם צריכים לטפל במתנדב/שוטר שנפגע. זה שאין לך בעיה לסכן את עצמך זה חמור מאד. סיכון עצמי רק במצבים קיצוניים וזה לא היה המצב. עובר אורח תמים עלול להפגע וזה לא סימפטי. זה שהוא עבר עבירות רבות ורצית לנסוע אחריו לצורך מעקב, צריך להיות מתואם עם המשל"ט שלך.

ישראל26

New member
ניתוח האירוע ...

לפי מה שאתה מספר מכיון שהזדהית כנדרש בעזרת אור כחול וסירנה (וכובע התערבות או אפוד משא"ז?) ולא היה לנהג הבורח שום ספק שרכב משטרה מסמן לו לעצור , אז יש לסגור אותו סגירה הרמטית , תוך הסתייעות בניידות איזוריות נוספות או מתנ"א . לגבי עניין הנשק - אמנם כיום המצב על הפנים ואי אפשר לדעת אם מדובר בפח"ע או פלילי , בכל מקרה הייתי מציע לך להזהר בכל הקטע של נשק -בשליפתו או באיום בו כי לפעמים הדבר יכול לגרום לתוצאות לא נעימות במיוחד אם מדובר ברכב תמים , כמו כן תצטרך להוכיח בבימ"ש או בחקירה שהיתה סיבה טובה לשימוש בנשק וכידוע לך כיום שימוש בנשק במשטרה הוא רק בסכנת חיים - ולעיתים מתדרכים אותנו בכל המבצעים הגדולים לא להכניס את עצמך למצב שתוכל לאמר שהיתה הצדקה לשימוש בנשק -כמו לקפוץ בפני שבלר ולנסות לעצור אותו -ולאחר ש-כמובן -לא עצר - לאמר שניסה לדרוס אותך ..במשטרה זה לא תופס ... -לגבי איש שב"כ -אני שמח שישנם אנשים רבים שהם מדמיינים שהם אנשי שב"כ וכל "נושא נשק "נהיה פתאום שבכניק ,ואני כלל לא בטוח שהם ישמחו לזהות את עצמם בפניך כל כך מהר .. עכשיו תגיד אדון איציק - איך בתור אחד שותיק ובקיא בעניינים אתה נותן למישהו שמחזיק נשק ולא מוציא לך שום רשיון ,תעודת מינוי כל שהיא ,או אפילו מספר הרכב שלו לא ממשלתי , לפתוח עליך את הפה -לבקש ממך פרטים - מי הוא בכלל ? ואני אישית הייתי עושה עם הבחור בדיקה יסודית מאוד מהאין האקדח שלו למה אין לו תעודות מזהות (ואיזה שבכניק הוא באמת ...) ואם לא היה לו מה לאמר - היה אפשר לעכב אותו בלי בעיה על החזקת נשק ללא רשיון ,התחזות ועוד .. וסתם מקרה שקרה אצלינו - צוות שלנו היה בעבודה על משהו והם זיהו אדם חשוד עומד ומתצפת /מצלם . ניגש אליו ראש הצוות ושאל אותו לזהותו -בלי להזדהות כאיש משטרה -סתם בתור "אזרח" . הבחור שלף לו תעודה כלשהיא הגניב לו אותה מול העיניים ואמר לו אני בלש (משטרה ) או שב"כ או משהו בסגנון . באותו הרגע החליט ראש הצוות להזדהות בפניו כשוטר ועשה עליו חיפוש ובדיקה קצת יותר מדוקדקת , ומה הסתבר ? שהבחור בלש פרטי והוא הזדהה לשוטר /שבכ וכו בעזרת חתיכת תעודה מצוקמקת שלה ולשירותי הביטחון אין שום קשר . כמובן שהוא נעצר על התחזות ,הכשלת שוטר ועוד ... בקיצור אם מישהו מוכר לכם לוקשים תבדקו אותו טוב טוב ומצידכם שיהיה בעל דרגה גבוהה מאוד - יש לכם את כל הסמכות !! ולסיכום איציק בסופו של דבר מאברוק על התפיסה היפה והמקצועיות

גם לך אענה ...

ב"ה המרדף התנהל ברכבי הפרטי (שיש בו אור כחול, ומערכת כריזה) הפעלתי צופר, וקראתי לו לעצור ´משטרה תעמוד בצד´ ועוד ועוד´.. הייתי לבוש בחולצה משטרתי וכובע התערבות.. ככה שאין צל של ספק שאני רכב ביטחון... בנוגע לזינוק עם נשק. הוא התקרב לכביש בית-דגן יהוד. ניסה לברוח באדום! האפשרות היחידה שהייתה לי למנוע ממנו לברוח הייתה איום. במידה והוא היה מתפרץ לצומת באור אדום, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה. וכשאני זינקתי, לא ידעתי מי העומד מולי. במידה והוא אדם חף מפשע, הוא לא היה נותן לי לדלוק אחריו בצורה כזו לאורך של שלושה קילומטר... לגבי האיש שב"כ אני אעברתי את זה לשוטר שהגיע ליסע, מבחינתי ברגע ששוטר במדים נכנס לתמונה, הוא מפקד הזירה ולא אני. ולכן ברגע ששוטר הגיע, העברתי את הטיפול של כל האירוע אליו (חוץ מלמלאת דו"ח פעולה) הוא עשה הכל. ותודה על העידוד :)) Kיציק

lseug

New member
מה שאמרת חמור מאד וגם עבירה פלילית.

למרות שיש לך "כחולים" וכריזה, לרכבך אסור לשמש כרכב ביטחון כמו ניידת, אלא אם קיבלת היתר לכך מרשות הרישוי ואני לא מאמין שקיבלת היתר כזה. זו עבירה פלילית ואני לא בטוח שיש לה הצדקה עם כל טענותיך. מי שהניח לך להשתמש ברכבך לצורך ההתנדבות צריך לקחת בחשבון שיש לך מגבלות שאין לניידת (ואם לא לקח זאת בחשבון זה חמור).

שלום30

New member
יצאת עם נשק שלוף מהניידת ???

זה כבר מתחיל להראות רע כאן זה לא אמריקה ולא תוכל להסביר שחשדת שהוא מתאבד או משהו דומה אסור לירות על פורץ בכלל גם מנהל בנק לא יורה על השודד ששודד לו את הבנק לגבי איש השב"כ אם באמת תסולק מהמשא"ז ללא סיבה או שיתחילו לחפש אותך אז רק אז תדע שהוא היה איש שב"כ אבל זה לא בטוח שאותו איש ילך להתלונן עליך יכול להיות שהוא משתף פעולה עם הפורץ ולכן הוא ניסה לאיים עליך לקחת את הפרטים של האיש המשוב"כ ההוא ? או העלת לגביו חשד שהוא משת"פ לפשע ?

זינקתי ..

ב"ה זינקתי לכיונו עם נשק שלוף ולא מניידת, אלא מרכבי הפרטי. היות ולא הייתה לי שום בררה אחרת לגרום לו לעצור, העובדה היא, שכשאיימתי, הוא בא להכניס רווס ולברוח, אך נחסם על ידי ה´שבכני"ק´ (?) ואז גם, הוא יצא מהאוטו, וניסה להמלט בריצה, אך נלכד. אולי זה נשמע רע, אך אני חושב שנשק נועד למנוע סכנה מידית לסביבה ולי. לפי שיקול דעתי, היה מדובר בסכנה לסביבה (היות והוא דהר בצורה פראית) ואת זה ניסתי למנוע. ואני שמח שהצלחתי. לגבי האיש שב"כ (?) נחכה ונראה.... ביקשתי את פרטיו, אך הוא היה ´ללא ארנק´ ולכן לא היה עליו לא ת.ז. לא רישיון נהיגה, לא תעודת איש שב"כ, ולא רישיון לנשק. נתתי לשוטר הבכיר בשטח לבדוק, אך הוא אמר ´עזוב אותו´.. ולגבי הנהג הנמלט, בו חשדתי שמדובר בפח"ע. ובפשע בטוח, אחרת הוא לא היה בורח לי בצורה כזו. Kיציק

שלום30

New member
איציק לך תתנדב בימע"ר זה גם

שילוב של שיטור ובילוש יחד נראה לי אתה בנוי לזה

חרם על הבנאדם חרם

עם הוא יעבור להתנדב בימע"ר. והמבין יבין. בכלל תרומתו עכשיו גם היא גדולה וברוכה.

roeyr

New member
good job

איציק עשית עבודה טובה אומנם באמת היית צריך לקרוא לסיוע אבל היית במצב לחץ אז יותרו לך באמת לא היית צריך לצאת עם נשק שלוף אבל היית במצב מסוכן ואולי תצליח להצדיק את זה אבל עשית טעות נוראית אחת היית צריך לעכב את השבכנ"יק עד שניידת תגיע לבירור זהותו ובירור על נשקו האישי כל הכבוד על הפעולה שעשית אבל רק תיזהר פעם הבאה כי פה בארץ על כל כדור צריץ 2 עורכי דין......

אם לא הייתי מוציא נשק

ב"ה או שהוא היה דורס אותי (ודופק לי את האוטו) או שהוא היה פשוט בורח, ולך תעשה משהו.. (למה נועד הנשק אם לא להרתיע??) ובנוגע לפתיחה באש, אתה צודק מאה אחוז. אבל אני חושב, שאם כן הייתי פותח באש. אף שופט לא היה מאשים אותי בנסיבות האלו. מדובר בפורץ! עם רכוש גנוב! שברח בצורה פראית, ועד כאן לא פתחתי באש, במידה וכן הייתי פותח, סביר להניח שנשקפה לי (או לסביבה) סכנת חיים מוחשית, ואז לא איכפת לי מכלום. אני מעדיף להציל אנשים ואת עצמי ולשבת בכלא, מאשר שיפגעו באנשים או בי, ואז פישלתי ולא ביצעתי את תפקידי כראוי.. (איך אני אומר? עדיף שיבואו להביא אוכל לכלא, מאשר שיבואו לנקות לי את המצבה..) במקרה של סכנת חיים, יורים! בשביל זה יש נשק...

אילתיKLE

New member
איציק

רק לידע כללי אסור לך ברכב אזרחי בעת התנדבות לבצע מרדף כלשהוא או "מעקב מהיר". והכי חשוב... אתה לא היית בתור רכב ביטחון!!! רק ניידת עם מספר אדום+אורות כחולים+מערכת כריזה בשילוב כל אלה זה רכב ביטחון אבל בשום מקרה לא רכב אזרחי בשירות המשא"ז.
חם...חם...חם באילת

ידידי האילתי..

ב"ה לידיעתך.. אם אני חתום ביומן, וכתוב ביומן על ´סיור ברכב פרטי´ יש לי דו"ח סיור באוטו חתום כדת וכדין. אני ´רכב ביטחון´ כמו ניידת! כל שכן וקל וחומר, שיש סירנה וכריזה.... ככה שבדבר הזה, טעית! בנוגע למעקב מהיר ומרדף, אתה צודק, אסור לבצע, (אך מחליקים דברים כאלו, ואם רדפת, ולכדת, משבחים אותך. רדפת, פגעת בחפים מפשע, תשלם על זה) ההבדל בין צל"ש לטר"ש הוא קטן מאד מאד.

Mashaz

New member
עבודה טובה איציק אבל..

תקרא את שתי השורות האחרונות בדף זה:

למעלה