מה דעתכם ?...

אבי 122

New member
מה דעתכם ?...

שלום לכולם יש לי כמה שאלות שהתשובות להן מעניינות אותי ואני מקווה שגם את שאר משתתפי הפורום על חלק מהשאלות אני יודע את התשובות, אבל סקרן לדעת- מה אחרים חושבים... כמובן שלא חייבים לענות על כל השאלות... 1. האם ניתן לטפל ב OCPD- אם כן, איך ? 2. מה הכי חשוב בטיפול ? 3. איזו השפעה יש לכימיה שבין המטופל למטפל ? 4. מה עדיף, מטפל או מטפלת ? 5. תוך כמה פגישות ניתן להעריך אם המטפל מתאים לנו ? 6. מה הזמן המקסימלי שכדאי לעבוד עם אותו מטפל ? 7. אם תזכה בטיפול מולצח, האם תרגיש צורך לשתף את שאר חברי הפורום- בהצלחתך ? 8. האם השתתפותך בפורם נועדה לקבלת עזרה בלבד או גם לסייע למי שנזקק ?
שבת שלום אבי

אמא11

New member
התשובות שלי

ואדגיש שוב שמדובר בדעה אישית ולא בידע מקצועי. 1. ממה שאני יודעת OCPD היא בעיה מורכבת יותר מOCD מאחר והמרכיב האישיותי מאד חזק. לכן אני חושבת שבOCPD מתאים, בסופו של דבר, טיפול פסיכולוגי "רגיל". אולי אחרי טיפול תרופתי, אולי משולב עם CBT, אבל כאן יש מקום לעבודה ארוכה ועמוקה יותר. 2. הכי חשוב בטיפול - המוטיבציה של המטופל. שההחלטה להתחיל בטיפול תבוא ממנו ולא מהסביבה. 3. הכימיה בין המטפל והמטופל היא לדעתי הדבר השני הכי חשוב בטיפול. (אחרי המוטיבציה) 4. מטפל או מטפלת - זה מאד אישי. אני מאמינה שברוב המקרים אין הבדל. יש נשים שמעדיפות שזו תהיה מטפלת, יש גברים שמעדיפים מטפלת, וההיפך. לפעמים מטפלת נתפסת כ"מבינה יותר" או אמפטית יותר - זה לא תמיד נכון. 5. אני חושבת 2-3 ואשמח מאד לשמוע מה אחרים חושבים. 6. לא יודעת. 7. אם הייתי עוברת טיפול מוצלח - הייתי רוצה מאד לשתף, ויתכן שהייתי מהססת ומוותרת, רק בגלל נסיון העבר. יש כאן מטפלים שכתבו עליהם דברים טובים, ומיד צצו כמה מטופלים שלא היו שבעי רצון והתחיל ויכוח על "טיב" המטפל. טבעי שלכל מטפל יש גם הצלחות וגם כשלונות. 8. שניהם.

אבי 122

New member
התשובות שלי...

ערב טוב לא תמיד אני זוכה להתייחסות לשאלות שאני מעלה והפעם לא רק שזכיתי להתיחסות- אלה אפילו לתגובה של תמי- שזה בהחלט מאורע משמח... ועכשיו לעצם העניין: 1. אני לא מכיר שיטה יעילה לטיפול בבעיה הזאת 2. הכי חשוב בטיפול- זה התוצאות... 3. לדעתי לכימיה יש השפעה גדולה- על תוצאות הטיפול 4. אם הנתון היחיד שאדע על שני מטפלים יהיה שאחד גבר ואחת אישה- העדיף את המטפלת. 5. תוך 2-3 פגישות- בדרך כלל 6. בשליפה מ"הבטן"- הייתי אומר שבדרך כלל עד שנה- אבל כמובן שכל מקרה לגופו... 7. כן, אני ארגיש צורך- וגם אעשה זאת. 8. אני מניח שגם וגם. שבוע טוב אבי

למעלה