מה דעתכם..?

Blueberry1

New member
מה דעתכם..?

אהלן, אני רציתי ללמוד אבטחת מידע (מקצוע טוב, לא ?) ובמהלך חיפושיי באינטרנט נתקלתי בקורס שנשמע לי מעניין - אבל לא ידעת עד כמה טוב. זה קורס לנהול רשת בהתמחות אבטחת מידע. כביכול 2 ציפורים במכה אחת. זה אומר שזה נותן לי 2 מקצועות ? אני אוכל לעבוד גם בניהול רשת או אם אני ארצה אז גם עבודה באבטחת מידע ? או שבעצם לא יתחסו אליי ברצינות כי עשיתי קורס שמשלב שני דברים, שבד"כ אומר ששום דבר לא נלמד לעומק ושהוא "לא רציני".. ? *אגב, האם לתעודה של שלוחת הטכניון יש איזשהו רושם טוב בריאיונות ? :)) מה דעתכם ?? http://cont-edu.technion.ac.il/?catid={0366F2F9-722B-40FD-9284-9950646DD2A4}

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

ראיתי את הקורס. לדעתי הקורס נותן לך קרדיט לא רע גם של תחום ניהול רשתות וגם רקע באבטחת מידע (שזה דבר חשוב מאוד לכל מנהל רשת). לתעודת טכניון יש בהחלט רושם טוב בריאיונות.

lokashur

New member
חולק עליך

לתעודה של הטכניון (לעומת תואר שלהם) אין רושם מיוחד בראיונות לעומת מכללות אחרות (כמו ג'ון ברייס והי-טק) שנחשבות לשם דבר בתחום.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
הבהרה

כתבתי שלתעודה בטכניון יש רושם טוב בראיונות, לא השוותי לתעודות אחרות.

junior mumbler

New member
מקצוע "אבטחת מידע"

זה לא מקצוע. זה התמחות למי שיש תואר וניסיון בתחום. "אבטחת מידע" זה למעשה חלק מהתפקידים של מנהלי הרשת או של מנהלי מערכות המידע, אבל לרוב זה רק חלק מהתפקיד. לכן, נראה לי שכדאי לך להתמקד השגת התעודות וההסמכות הדרושות למנהל רשת. שלא תטעה - ללא ניסיון קודם מאוד קשה למצוא עבודה כיום, ואין קשר בין לימודי ההנדסה בטכניון ללימודי ההמשך והתעודה, אני באמת לא רואה יתרון ביחס להכשרות האחרות. בכלל, הייתי ממליץ לך ללכת ללמוד לפחות לתואר הנדסאי ובמהלך הלימודים לעבוד בעבודת סטודנט חלקית, גם בשכר נמוך, כדי לצבור את הניסיון הנדרש.

Blueberry1

New member
יש מקצוע כזה

וזה לא תמיד קשור לניהול רשת.. אני נורא מתעניינת באבטחת מידע של ארגון ומאוד רוצה לעבור קורס כזה כדי לעסוק בזה בעתיד. אבל כשאני עושה חיפוש באינטרנט אני לא יודעת במה לבחור.. אם למשל אני נכנסת לג'ון ברייס - יש כל מיני סוגים של קורסים של אבטחת מידע! למה יש הרבה ? איך אני אדע מה אני צריכה ומה טוב ? יש למישהו המלצות לקורס איכותי וטוב של אבטחת מידע ? תודה מראש !!

junior mumbler

New member
אני אבהיר

לדוגמה - מומחה כף יד אינו מקצוע, אלא תת התמחות של התמחות באורטופדיה במקצוע הרפואה. אבטחת מידע זה אחלה אם יש לך תואר מהנזס במערכות מידע, מדעי המחשב וכד' אין בטכניון (האמיתי - קרי בלימודי ההסמכה) תואר באבטח מידע, גם לא בשאר האוניברסיטאות. יש גם את מי שמגיע ל"אבטחת מידע" מהכיוון של אבטחה פיזית, אבל אופי התפקיד שונה. צריך להבדיל בין קורס עם שם "סקסי" לבין האפשרויות לתעסוקה בפועל. אם יש לך אשליות בקשר לזה שבעקבות קורס כזה יחפשו אותך כ"יועץ לאבטחת מידע" או משהו בסגנון, חבל על הזמן. בכל מקרה, אף קורס הסמכה כזה, אינו מבטיח תעסוקה! הידע שנדרש למעבר הבחינה רחב, אבל הניסין הפרקטי קריטי, ואני מכיר לפחות מנמ''ר אחד שחשב שזה מאוד מצחיק לקחת לראיון חברה עם הסמכה אבל ללא ניסיון ולתת להם לקנפג ולהעלות לבד שרת בקיצור - כדי למצוא עבודה בתחום צריך להיות "פריק" מחשבים או להיות מוכן לעבוד כסטודנט תמורת פרוטות כדי לצבור את הניסיון הראשוני.

ספיר261

New member
IITC המרכז הישראלי לטכנולוגיה ותקשורת

קורס CCSA\E זה הוא קורס של אבטחת מידע של חברת צ'ק פוינט העולמית. אני לומדת את הקורס עכשיו אצל מדריך משם גלעד, בIITC המסלול הוא מסלול ערב פעמים בשבוע. באזרחות לא יצא לי לעבוד בזה אבל התעסקתי קצת ברשתות משירות הצבאי בחיל המודיעין. הקורס הוא מעניין וגם המשכורות בתחום יפות. תבדקו את המכללה, את האמת לא עשיתי סקר שוק הסיבה שהלכתי ללמוד שם ביגלל שהם היחידים שהציעו לי מסלול שמבטיח לי את הקורס עד שאני עוברת את ההסמכות החציוניות. מומלץ בחום! שיהיה בהצלחה!

למעלה