מה דעתכם

Lady In Blues

New member
וחבל!

מסכימה

אני כל הזמן אומרת לעצמי 'אבל הם נולדו בשביל נאכל אותם (אחרת הם לא היו נוצרים בידי החקלאים)' אבל זה לא תירוץ.

Lady In Blues

New member
איך זה שמבחינת אלוהים

חיות לא טובות מספיק בשביל להכנס לגן עדן, אבל הן טובות מספיק בשביל לספוג חטאים (דהינו, ללכת לגיהנום)? נורא מסקרן אותי.

Shira Esther

New member
מה הקשר?

ההתנצחות הזאת מיותרת. אורי אמרה (כנראה שמעה באיזה מקום) שחיות הולכות לגהינום- ואני באמת לא יודעת מדוע, בגלל שלתפיסה הזאת אין כל ביסוס. ההודעה שלך באמת לא קשורה לדיון.

shanyz1

New member
רוב הדיון פה מתעסק בעניין של

מה כתוב בתורה על המיקום והמטרה של החיות . אני חשבתי שזה קשור , זה הכל

Lady In Blues

New member
אתה צוחק עלי, נכון?

לפני כמה שבועות היה יום כיפור, פיספסת את זה? לפי מיטב הבנתי, התהליך נועד להעביר את חטאי האדם לתרנגול, הלא כך? נו, אז התרנגול "סופג" את החטאים, נשחט ועובר ל... עולם שכולו טוב? זה מתנגש.

מנהג אכזרי

אף פעם לא חשבת על בע"ח מבחינת גן עדן/גיהנום. אני הולכת לפורום 'שאל את הרב' או מה שזה לא יהיה...

קי

אין להם נשמה, אין להם יכולת בחירה, והם לא הולכים לא לגן עדן ולא לגיהנום. בראי הדת, כמובן.

Shira Esther

New member
זאת הסיבה

שלפעמים כדאי גם לחקור ולבדוק ולא להסתפק במבט ראשון.

tweeg

New member
תאמת דווקא שמעתי על זה משהו

לחיה אין מוסר,אין מעשים לא "טבעיים" ואין מספיק שכל להתעלות על אינסטינקים ככה שאין להם אפשרות לחטוא אין לי מושג מה את עושה עם תרנגולים בשעות הפנאי,או מאיזה סיבה את עושה את זה. אני לא מכיר שום חלקיק בעל מטען "חטאים",אולי את מדברת על בוזוני היגס במקרה? (תתעלמי מהשתי שורות האלה
)

lאיתמרl

New member
לא נכון !

החטאים של האדם אינם עוברים לתרנגולים לפני יום הכיפורים ! חז``ל קבעו את מנהג זה בכדי לסמל לאדם את מחילת העוונות. אבל אסור לחשוב שהעוונות שלך הולכים לתרנגול.

../images/Emo69.gif

מזתומרת "לסמל לאדם את מחילת העוונות"? (אני יודעת שאני חורגת מהנושא, תיסלחו לי
)

tweeg

New member
פשוטו כמשמעו

הדתיים מאמינים שאם הם יסובבו תרנגול מעל הראש ביום כיפור אז זה מסמן שאלוהים מוחל(סולח) להם על עוונותיהם(חטיאהם)

למעלה