מה דעתכם?

mayakup

New member
מה דעתכם?

שלום לכולם, כתבתי כאן בעבר ואני מקווה שאוכל להעזר בכם גם הפעם- הפורום הזה הוא ממש קרש הצלה ואינפורמציה! אני בת 26, יש לי תואר ראשון בספרות ומגדר וציוני בגרות די טובים. אני לומדת גרמנית כרגע בצורה עצמאית (יש אתר נפלא ובחינם לתפרנים) ומתקדמת לא רע בכלל. אני רוצה לנסוע להתגורר בברלין לתקופה ארוכה, מינימום שנה. אני פשוט רוצה לחיות במקום אחר, לנסות לחיות שם, מה גם שהייתי שם חודש והתאהבתי במקום ובאווירה. יש לי דרכון ואזרחות פולנים. אני לא יודעת מה זה אומר לגבי אישור עבודה- אבל אני יודעת שזה מאפשר לי להשאר שם ללא צורך בויזה. לאחרונה אני חושבת לחזור ללימודים- שם. יש לי עוד חצי שנה ללמוד את השפה והבנתי שמגיע לאזרחי האיחוד קורס אינטגרציה מסובסד מאוד במוסדות לא רעים בכלל. השאלה שלי בעצם היא האם יש לי סכוי? האם זה נראה לכם חלום הגיוני ובר מימוש? עם איזה סכום כסף הייתם מגיעים לשם אם היית במקומי? האם מישהו כאן יכול לנדב מידע על עלות המחייה החודשית בברלין? ושוב- המון המון תודה מראש.

אלוניס

New member
מסובסד זה לא חינם

גם לאחר סבסוד קורס האינטגרציה עלה לי 200 אירו לכל רמה ורק המבחן שמסכם את הרמות הראשונות היה בחינם. מצד שני גרתי בצפון מערב גרמניה ואולי בברלין זה יהיה זול יותר. תצטרכי לפרט טיפה יותר מבחינת הכוונות שלך - האם את רוצה דירה לבד, עם שותפים, מוכנה מאוד להתפשר? אחרת קשה להגיד לך במיקוד מה אולי תהיה ההוצאה החודשית שלך. אם יהיו לך אופניים אולי תצטרכי פחות תחבורה ציבורית? יש המון גורמים שיכולים להשפיע. אם את אוכלת רק אורגני זה גם שיקול או יוצאת 3-4 פעמים בשבוע לבילוי. אני מציעה שתתכנני לעצמך לפחות 350 אירו להוצאות מחייה מעבר לשכר דירה ותשלום שכר לימוד - כלומר משהו כמו 700-800 אירו צריך להיות מינימום וכדאי שיהיה לך סכום זמין של לפחות 10 חודשים לכל מקרה. בלי גרמנית קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה ורוב העבודות שבהן אפשר להחליק גרמנית לא מושלמת הן כאלה שיש עליהן המון תחרות מהמוני מהגרים כך שחשוב לקחת בחשבון שלא תמיד תהיה עבודה.

mayakup

New member
קודם כל תודה. וגם פירוט:

המון תודה- באמת. כל מילה עוזרת. אני אשמח לגור בקרויצברג. שותפים זה ממש בסדר- זה אפילו נשמע לי עדיף בשנה הראשונה בעיר זרה. אוכל אורגני- ממש לא. אוכל רגיל יעשה את העבודה. לא יוצאת לבלות, בטוח שלא יותר מפעם בשבוע. בקיצור- אתה אומר שבלי 7000 יורו אין לי מה לנסוע בכלל? זה הון..... יש לי הרבה נסיון עם ילדים ותינוקות והייתי שמחה לעבוד בזה אצל משפחות יהודיות- לפחות עד שתהיה לי שפה גרמנית ואוכל למצוא משהו אחר. ריאלי?

למעלה