מה דעתכם?

patetta

New member
חשבתי כמוך

גם הם נראים לי צעירים מידי לחגורה שחורה

boazjkd

New member
מגוחך ביותר

רןני ב

New member
רמה נמוכה מאד, כן. תרגיל דבילי, לא.

מאמנים גם רמות נמוכות. אם לא נאמן רמות נמוכות, מי יתחיל ללמוד? נכון, החגורות קצת צבעוניות מדי, מסכים. לעשות צעד, או כל דבר אחר, עם בן אדם על הגב, מוכיח לך עד כמה יציבה או בלתי יציבה העשיה שלך. אני לא יודע את האמנות שלך, אבל לך תעשה משהו עם בן אדם, ששוקל כמוך פחות או יותר, על הגב, וזה יתן לך תמונה די ברורה על היציבות של הגוף שלך. התרגיל טוב. אני השתפרתי גם דרכו בשתי הטכניקות שהדגימו שם: צעד לפנים ובעיטה לפנים. רוני

רןני ב

New member
מעליב. וואלה מעליב.

מתסכל שאין תגובה. ועוד יותר מזה, מעליב אותי שחוסר התגובה מתסכל. אבל זה באמת מתסכל. סליחה. שיתפתי אתכם בהרגשה. רוני

רוני שלום

סליחה על חוסר התגובה פשוט לא הייתי כאן כמה ימים. אני חושב שאתה טועה ואף שים לב כי גם חבריי חושבים כך. \אין בעיה לשאת אדם על גבך אך למה צריך להרביץ על מקל ברגלייים? האם כל אחד צריך לשאת אדם נוסף כדי לתרגל עמידות שונות? כמה זמן הוא צריך לעשות את זה? האם טכניקה חשובה יותר או שעצם הביצוע מספיק? אלה היו הביקורות שלי.. בהצלחה. עמית

רןני ב

New member
וואלה?

פעם ראשונה לא ראיתי את המכה שהוא מקבל שם. לא צריך להכות. למרות שאין מניעה. זו רק נוחיות או חוסר נוחיות בשיטת הלימוד. לא כל אחד צריך לשאת מישהו על מנת לתרגל. אבל את זה אפשר להגיד כמעט על כל דרך לימוד. הטכניקה מאד חשובה. אבל גם חשוב לבדוק את הטכניקה. איש על הכתפיים מראה לך טוב טוב אם אתה יציב או לא. אני בטוח שהבחור שמתרגל שם מאי גרי, יודע לבצע מאי גרי קצת יותר מוצלח ממה שאנחנו רואים. הוא בטח יודע להרים את הרגל קצת יותר גבוה. אבל עם מישהו על הגב, הוא לא יכול להרים את הרגל גבוה כרגיל, אם הוא לא יציב דיו. בשיעור הזה הוא קיבל המחשה ברורה שהוא לא יציב. רוני

רוני

לצערי אתה לא יורד לסף דעתי. אינני חושב שאתה צריך לשאת מישהו על הגב כדי להיות יציב. יציבות לא בודקים ככה!!!! היא נבדקת יציבות סטטית בצירי תנועה (קדימה, אחורה או צדדים) ולא אנכית (כשיש עליך מישקל). איטן קשר בין מישקל ליציבות. מישקל נוסף רק אמור לחזק את שקיקי הגוף ולא לייצב אותך.

רןני ב

New member
מה שאתה כותב נכון. אבל לא מדוייק. סליחה.

קודם כל לגבי הסרטון: יש שם עוד משהו צורם. לא הייתי נותן את התרגיל לילדים כל כך צעירים. אבל כל האוירה שם נראית, במבט של סרטון קצר, קצת "לא מקצועית". אני לא יודע במה אתה מתאמן. זה גם לא חשוב לעניננו. קום ועשה תרגיל קצר, של תנועה אחת, מטכניקה שאתה מכיר היטב, עם מישהו במשקלך על הגב. כן כן. זה יחזק את שרירך אם תעשה זאת לאורך זמן. אבל בשלב ראשון זה מה זה יפריע לך, שזה משהו. עכשיו אתה יודע שיש לך הרבה מה לשפר ביציבה שלך, ובטח באופן שבו אתה נע. עבוד על הדברים האלה חצי שנה-שנה, וחזור על תרגיל ה"שק קמח". תראה שיש שפור. בדוק. רוני

תגובה

רוני שלום. בהכשרתי אני מורה לאומנויות לחימה מוסמך המיכללה לחינוך גופני - בית הספר להשתלמויות. אחד התחומים בהם אני לא רע הם תורת האימון ומתודיקה. בהכשרת אימון גופני/אומנות לחימה היסודות הם לימוד אימון מרכיבי הכושר הגופני שהם: גמישות, מהירות, כוח, זריזות וקואורדינציה. התרגיל הנ"ל אמנם משפר את מרכיב הכוח וכן את מרכיב הקואורדינציה אך בפרוש אינו משפר אף לא עניין טכני אחד לעניין העמידה או הבעיטה.אף אני צופה נזקים עתידיים על חוסר חלוקת מישקל נכונה בפיזור על פני הגוף כך שאם נדבר מדעית - התרגיל הזה פסול מעיקרו ולא משנה מה אתה חושב או מתאמן אלא אלה הן עובדות מדעיות שאני הכי דוגל בהן. מבחינת מיבנה האימון, דמות המדריך, תמורה לאורך טווח אינני מוצא מאומה לא בתרגילים המוצעים ולא בדרך האימון המוצגת. ועכשיו שאלה לי אילך: האם אתה חושב שעצם זה שמישהו היה לך על הגב אתה עומד הזנקוצודאצ'י טוב יותר? האם זה שיפר לך את הבעיטה? אולי המישקל הזה רק מקלקל לך את הטכניקה ומטמיע בך טעויות טכניות?

רןני ב

New member
אני לא הוכשרתי כמוך. קטונתי.

להגיד על משהו שהוא פסול מעיקרו לא אומר לי הרבה. מה זאת אומרת "מעיקרו"? עובדות מדעיות? תן לי עובדה מדעית שלא התבדתה ברבות השנים. אני ממליץ לך לא לדגול ביותר מדי ממצאים מדעיים. מעצם הגדרתו, המדע משנה את קביעותיו לעתים די תכופות. אני חוזר ומסביר. התרגיל הנ"ל לא שינה לי את הזנקוצו אפילו לא כמלא הנימה. מה שהתרגיל עשה לי ולעוד כמה, זה להמחיש בצורה שי אפשר היה להפריך, שהתנועה מזנקוצו למשנהו מאד לא יציבה. לעומת זאת, כשהסתכלנו על המדריך, אפשר היה לראות שהוא מתמודד עם המטרד הרבה יותר טוב מאיתנו. ז"א ראינו שאפשר להשתפר. היום אחרי 20 שנה, גם אני מתמודד עם המטרד הזה, הרבה יותר טוב מאשר אז. גם היום יש לי מה לשפר ביציבה. רוני

broccoli

New member
נו, זה מק-דוג'ו. יש מלא כאלה, גם בארץ.

מה רציתם, שהם יישמו טכניקה על יריב מתנגד? איפה האמנות בזה?

למעלה