מה דעתכם?

מה דעתכם?

ברק רוצה שיתוף פעולה עם מר"צ. מפלגה אותה אני לא אוהבת. אני הייתי מעדיפה שהעבודה וקדימה יתאחדו. בכל אופן,בכל מקרה,אני שמאלנית ציונית כי אלו דעותיי ואמונותיי. ובכל מקרה,אני בוחרת במפלגת העבודה כי המצע שלה הוא המתאים ביותר להשקפותיי ולמה שאני רוצה במדינה. ולא רק בכיוון של השטחים הכבושים,אלא ביתר הנושאים החשובים כמו הפרדת הדת מהמדינה,דמוקרטיה ועוד. בייחוד בנושא של הדמוקרטיה שבגללו בחרתי בעבודה ולא בקדימה למרות שמבחינה מדינית קדימה יותר קרובה לדעותיי. אך מבחינת הדגש על הדמוקרטיה וערכיה העבודה שמה על זה דגש מאוד גדול.וכן מבחינת יתר הדברים.השטחים הכבושים זה לא הכל.אך בעיקר מכהיוון של ערכי הדמוקרטיה. דבר חשוב ביותר-הדמוקרטיה דבר שצריך לדאוג עתה שיהיה במדינה. דמוקרטיה לא רק כצורת משטר אלא גם כעולם ערכים מלא. שבו ערך חירות הפרט וזכותו לחיות את חייו כפי שבחר כולל את החיים החילוניים אותם בחר ועוד. שיוויון כולל שיוויון נשים.ועוד דברים הנגזרים מערכים אלו. וזה מה שיש לחזק עתה במדינה. וזה חשוב יותר מכל חלק זה או אחר. קודם שיהיו פה בני אדם שתהיה פה סובלנות,הכרה בזכותו של האדם לחיות את חייו כפי שבחר ועוד. אחר כך נדבר על השארת חלק זה או אחר בידינו. וגם אם לא.לא נורא.הכי חשוב שיהיו פה בני אדם!

מהפך2007

New member
לפי דעתי ברק הוא זגזגן עם שיגעון גדלות

דעותיו נושבות לאיפה שהסקר מראה אז מרצ נראת לי מפלגה עם חזון ולא מפלגת כסאות

EverMan

New member
מרצ נכון להיום,

אם ביילין יבחר לראשה שוב, או גלאון, לדעתי לא תעבור בכלל את אחוז החסימה. גלאון כמעט ובטוח, ביילין - היא תוציא את ה3-4 מנדטים אולי. וחבל, כי מרצ היא מפלגה שאני מאוד מעריך.

בכל אופן

למרות שדעותיי המדיניות הן יותר במרכז,אבחר בעבודה גם אם זו תתחבר למר"צ. כי יש לחזק עתה את עקרונות הדמוקרטיה.עקרנות חירות הפרט וזכותו לחיות את חייו כפי שבחר. וזה יותר חשוב מכל חלק שהוא,כולל מהעיר העתיקה שבירושלים. למרות שאני מתנגדת ביותר לכך שבעיר העתיקה כולה יונהג משטר מיוחד. בכל אופן,יתכן שהחיבור עם מר"צ יצור מצב שבו העבודה תהיה מוכנה להנהיג בכל העיר העתיקה משטר מיוחד. דבר אליו אני מתנגדת ביותר. אך למרות התנגדותי זו ,אבחר בעבודה,כי במצע שלה יש דגש מאוד גדול על הדמוקרטיה וחירות הפרט. וזה מה שיש לשים דגש עתה במדינה. לא יתכן שיהיו פה במדינה ארגונים ואנשים שונים שינסו לחנך אדם בניגוד לדרכיו. וינסו לחנך אותו לעזוב דברים שאוהב ועוד. אי לכך,אבחר בתנועת העבודה גם אם זו תתחבר למר"צ ובעקבות כך יוחלט לשים משטר מיוחד בעיר העתיקה. חירות הפרט וזכותו לחיות את חייו כפי שבחר יותר חשוב מהעיר העתיקה. למרות שהעיר העתיקה מאוד אהובה עליי וחשובה לי. ואני מאוד מתרגשת משחרורה בששת הימים. למרות כל זאת,יש דברים חשובים יותר.וזו זכותו של האדם לחיות את חייו כפי שבחר. אח"כ נדבר על העיר העתיקה בידינו. והנה מתוך מצע העבודה בבחירות לכנסת ה-16. " ירושלים, על כל שכונותיה היהודיות, היא בירתה הנצחית של מדינת ישראל. ב. בעיר העתיקה וב"אגן הקדוש" יונהג משטר מיוחד שיביא לידי ביטוי את ייחודו של המקום לשלוש הדתות. ג. המקומות הקדושים ליהדות יישארו תחת מרות ישראלית" בעיר העתיקה ובאגן הקדוש יונהג משטר מיוחד. כך כתוב במצע העבודה. למרות שאח"כ כתוב"המקומות הקדושים ליהדות יישארו תחת מרות ישראלית" אינני יודעת מה בדיוק לפי מצע זה יהיה בעיר העתיקה. וסביר להניח שאם מפלגת העבודה תתחבר למר"צ עלול להיות ויתור כולל בעיר העתיקה ובכולה עלול להיות משטר מיוחד. דבר אליו אני מתנגדת ביותר. אך למרות כל זאת אני בוחרת במפלגת העבודה. כי במצע המפלגה יש דגש מאוד גדול על הדמוקרטיה וחירות הפרט. וזה מה שיש לחזק עתה במדינה,וזה חשוב יותר מכל חלק שהוא,כולל מהעיר העתיקה שבירושלים. והנה מהמצע:"לנוכח סימני השאלה וקריאות התגר האנטי-דמוקרטיות אליהן נחשפנו לחרדתנו בעת האחרונה, יש לחזק את אבני היסוד של המשטר הדמוקרטי ולבצר את תשתיתו הרעיונית, החינוכית והמעשית.דווקא בתקופה של מתחים וחילוקי דעות עמוקים מבית, חשוב שנתאחד ונקדש את שלטון החוק, עליונות החוק, השוויון בפני החוק, שמירה על זכויות היסוד וזכויות האזרח" שמירה על זכויות יסוד וזכויות אזרח. זה מה שחשוב עתה במדינה. לא יתכן שיהיו אנשים וארגונים שונים שמנסים לחנך את האדם בניגוד לדרכו ומנסים לחנך אותו לעזוב דברים שאוהב. אי לכך,אני אצביע למפלגת העבודה גם אם זו תתחבר למר"צ וגם אם בעקבות כך יוחלט לשים בכל העיר העתיקה משטר מיוחד.

בכל אופן

העיר העתיקה זה לא הכל.אני מאוד אוהבת חלקים ממנה.אך יש דברים הרבה יותר חשובים ואהובים עליי בחיים. יש הרבה מאוד דברים שמוצאים חן בעיניי במפלגת העבודה. הפרדת הדת מהמדינה ,שיוויון נשים,תרבות,ועוד דברים טובים וחשובים שיש לטפח במדינה. אי לכך,בכל מקרה אבחר בתנועת העבודה. כי זו הקרובה ביותר לאורח חיי ודעותיי. ולמדינה אותה אני רוצה לראות. ובקשר לעיר העתיקה. אמנם קצת אצטער כאשר יוחלט לשים בה משטר מיוחד. קצת אצטער אך לא יותר מזה. באמת יש לי דברים הרבה יותר חשובים בחיים. יש לי את חלומותיי ואהבותיי,המקצועות שלי,חיי האישיים ועוד דברים הרבה יותר חשובים. ולא אעזוב דברים אלו כדי להילחם על כך שכל העיר העתיקה תשאר בידינו. יהיה לי קצת עצוב אם היא לא תשאר בידינו. אך לא יותר מכך. ואני בהחלט לא מתכוונת לשבש את שיגרת חיי ועיסוק באהבותיי וחלומותיי בשביל זה.

בכל אופן כיום

אני מחרימה את חגיגות ה-40 לאחדות ירושלים. וכן אני מחרימה את העיר העתיקה,חוץ מאשר הרובע היהודי והכותל. כי קודם כל אני בעד חלוקת ירושלים ובעד לתת את הרובע המוסלמי בעיר העתיקה-בלי זה לא יהיה שלום לעולם. אך אני כאמור נגד משטר מיוחד בכל העיר העתיקה. בכל אופן אני מחרימה דברים אלו כי זאת זכותי. לא יתכן שאני באה למוסד לימודים על תיכוני(אז מה אם הוא דתי,הוא מוסד לימודי,דגש על לימודי ועוד הממומן מכספי המדינה) כדי ללמוד ומישהו שם מנסה לחנך אותי לעזוב דברים שאוהבת ובניגוד לדרכי. ולא יתכן שמנסים לחנך אותי לעזוב דברים שאוהבת ומנסים לכפות עליי מקצוע,זהות ועוד. גם ע"י מכתבים שנשלחו אליי. אי לכך,אני מחרימה את חגיגות ה-40 לאחדות ירושלים,לא חוגגת את יום ירושלים, ומחרימה את העיר העתיקה חוץ מאשר הרובע היהודי והכותל. זכותי להחרים דברים אלו כמו שזכותי לחיות את חיי כפי שבחרתי ולהיות מי שאני ומה שאני.

אמרתי שלא מתכוונת לשבש את שגרת חיי

בגלל ירושלים. והנה מצאתי כתבה שבה דנים גם על חלוקת ירושלים. דברי רמון מתוך YNET:רמון דיבר על הצורך בהחזרתם של 28 כפרים פלסטינים שמעולם לא היו חלק מירושלים, לריבונות פלסטינית. עוד אמר כי ירושלים המזרחית תהיה בירתה של פלסטין. "מרבית השטחים הללו אינם נכס אלא מעצור ובלם. 28 הכפרים שסופחו אחרי ששת הימים מעולם לא היו ירושלים. התשובה שלי לאלה האומרים אתה רוצה לחלק את ירושלים היא שאיננו מחלקים שום דבר. ירושלים ליהודים היא העיר העתיקה, הר הזיתים, הכותל המערבי, הר הבית ומערב ירושלים", אמר רמון שהוסיף שהאגן הקדוש יהיה נתון למשא ומתן בין הצדדים. האגן הקדוש לפי דברים אלו יהיה נתון למשא ומתן בין הצדדים. אמרתי-לדעתי אסור לנו לשים משטר מיוחד בעיר העתיקה. ויש סיכויי שזה יהיה. מה אני עושה עם זה,למרות שמאוד מאוד מתנגדת לכך. ממשיכה בשגרת חיי. לא אהרוס את חיי בגלל זה. לא אפסיק ללמוד,לא אפסיק לעבוד,לא אפסיק להתפתח אישית ולא אפסיק לעסוק בחלומותיי. אם וכאשר יוחלט על משטר מיוחד בכל העיר העתיקה,רק אז אולי אעשה משהו בנידון. אבל גם עשיה שכזאת תהיה אך ורק מתי שיוצא לי ומבלי לשבש את שגרת חיי. בכל אופן,כרגע ממש שאין לי זמן לעסוק בנושא.

dirty boots

New member
מה זה "משטר מיוחד"?

מה מפלגת העבודה תעשה עם העיר העתיקה, בהנחה שתבחרי אותה והיא תעמוד בראש (כבר עכשיו היא בעמדת השפעה לא רעה)? היא תחלק את ירושלים? היא לא תחלק? ואם כן, למה דווקא אז?

אז ככה

מפלגת העבודה תחלק את ירושלים. גם במצע שלה לכנסת ה-16 יש זאת וגם ברק אמר שיש לוותר על השכונות הערביות במזרח ירושלים. אך בפירוש הודגש במצע שהשכונות היהודיות ישארו בידינו. זה לא מה שמפריע לי.אין לי כל בעיה בויתור על השכונות הערביות-פלסטינאיות שבמזרח ירושלים. ובקשר לעיר העתיקה-פעם חשבתי שיש להשאיר את כולה בידינו. כיום אני לא חושבת כך.כיום אני מאמינה שיש לחלק גם את העיר העתיקה. אין ברירה,למען שלום אמת עלינו לוותר על הרובע המוסלמי בעיר העתיקה. בכל אופן,אסור לנו בשום פנים ואופן לוותר על הרובע היהודי והכותל. ואסור לנו בשום פנים ואופן לשים בכל העיר העתיקה משטר מיוחד. במצע מפלגת העבודה כתוב שבעיר העתיקה יונהג משטר מיוחד. אינני יודעת למה בדיוק הם התכוונו. למרות שכתוב שהמקומות הקדושים ליהדות ישארו בידי ישראל. אינני יודעת למה הם התכוונו במשטר מיוחד. האם משטר בינלאומי שיפקח על הכל. משטר ירדני. או משטר משותף לנו ולפלסטינאים. אינני יודעת מה בדיוק הכוונה במשטר מיוחד. אך אני בכל אופן מתנגדת נחרצות לכך שבעיר העתיקה כולה,והדגש על כולה. יונהג משטר מיוחד.

dirty boots

New member
אם ככה

למה מפלגת העבודה לא חילקה עד עכשיו את ירושלים? הרי הם בממשלה, הם בעמדת השפעה, ובמסגרת המצע שעליו הם עומדים, ראוי שיחלקו את ירושלים. למה את חושבת שהיא תחלק דווקא בעתיד ולא עכשיו? מה מונע מהם לחתור לזה?

אז ככה

זה חלק מהמצע שלה. ולפי דבריו של ברק בקשר לויתור על השכונות הערביות שבמזרחה. בקשר לעיר העתיקה הייתי מעדיפה שכולה תשאר בידינו. אך זה דבר שבגללו לא יהיה שלום פה לעולם. אז אני מוכנה לחלק את העיר העתיקה. הרובע היהודי והכותל ישארו שלנו לעד,הרובע המוסלמי שלהם. ושני הרבעים האחרים למשא ומתן. אחד לנו ואחד להם. הר הבית-מסגד אל אקצה-צריך למצוא לו עתיד משותף באיזושהי דרך. אין לי כל בעיה שכל העיר העתיקה כולה תשאר בידינו. להיפך,אני מעוניינת שתשאר בידינו. אך אם יצליח כך להיות שלום אמת אז כל הכבוד.

dirty boots

New member
את מתחמקת

למה מפלגת העבודה לא מיישמת כבר עכשיו את מה שאת מדברת עליו, ואם כן, למה יישמו דווקא אחרי הבחירות הבאות?

בכל אופן

גם כאשר יוחלט לשים משטר מיוחד בעיר העתיקה,לא אצא למלחמה על כך. לעומת זאת,אצא למלחמת חורמה נגד איזשהו ויתור על הרובע היהודי והכותל. אלו איזורים שאסור לנו בשום פנים ואופן לתת. אם יוחלט לוותר עליהם,לא אעבור על כך בשתיקה. ואלחם נגד זה מחלמת חורמה. וכבר הכנתי רשימת ארגונים שונים שבהם אפעל נגד הדבר. ניר ברקת למשל מאוד ישמח לקבל אחת כמוני. עם הרבה מוטיבציה ואהבה רבה לירושלים. אין לי בעיה לככב בתור אישה לוחמת למען ירושלים. שמתם לב שבקמפיינים השונים למען ירושלים יש רק גברים-ניר ברקת,אבשלום קור ועוד. צריך שתהיה גם אישה לוחמת.קמפיין כזה עוד לא היה. רק מישהו יעיז לוותר על הרובע היהודי והכותל,יקבלו קמפיין חזק למען השארתם בידינו. בכל אופן,בכל ההסכמים הרובע היהודי והכותל בידי ישראל לעד. אז בינתיים אין לי מה לעשות בנושא. ואני מאוד מקווה שלא יהיה.

גם מר"צ

גם מר"צ אומרת שהרובע היהודי והכותל ישארו בידינו תמיד. מצאתי מאמר של ביילין בנושא. הבעיה העיקרית כפי שאמרתי היא הר הבית. הרובע היהודי והכותל הם בידינו לעד. בכל הסכם שהוא. וכדברי ביילין: "היא תכלול את השכונות הישראליות שנבנו בה מאז 1967, את הרובע היהודי ואת הכותל המערבי" כך שאני בהחלט כרגע לא בפעולה.וגם עתה ממש שאין לי כל זמן לזה. בעוד חודשיים יותר אתפנה. אך כן,מתכוננת לכל תרחיש. כלומר,אם מישהו יעיז לוותר על הרובע היהודי והכותל אני בהחלט מתכוונת לצאת לפעולה נרחבת בנושא.

dirty boots

New member
לא רלוונטי לדיון

אמרת שמרצ יישמו את מה שאת תומכת בו. למה לא לתמוך בהם?

למעלה