מה דעתכם?

glock X

New member
מה דעתכם?

מה אם דבר מסויים הוא לא מסויים , עדין וגס שחור ולבן חם וקר טוב ורע ארוך וקצר , מה אם הוא גם יפה גם מכוער גם מושך גם דוחה גם חכם גם טיפש , מה אם הוא זה היא גם זכר גם נקבה גם נשי גם גברי , רזה ושמן כאחד רואה למרות שהוא עיוור שומע למרות שהוא חירש מדבר למרות שפיו סגור , מה אם הוא חי אבל מת יודע הרבה אך לא יודע כלום טועה וצודק כאחד כשרוני חסר יכולת , עצלן אך חרוץ ? אני אתן לכם תשובה,,,,,,זה פשוט מאוד קו ,,,,,,הקו שיש בכל אחד ואחד מכם , מבעד לכל ההגדרות מבעד לכל ההשמצות והמחמאות שאנחנו מקבלים יש בנו את הקו הזה שיש בו הכל מהכל כאחד,,,למרות הכל ,,,,למרות כל מה שאחרים הטיפו לנו על נקודה מסויימת שלילית כשהם רוצים לדכא אותנו וחיובית כשהם רוצים להחמיא לנו , נקודה שנמצאת בתוך הקו הזה תמיד תהי נקודה מקבילה שהיא החצי השני של אותה נקודה שאחרים העדיפו להסתכל עליה,,,,,כשאומרים לנו כמה אנחנו יפים צריך לזכור גם שאנחנו מכוערים , כשאומרים לנו כמה אנחנו חכמים צריך לזכור גם שאנחנו טיפשים, כשאומרים לנו כמה אנחנו שחורים צריכים לזכור שיש בנו גם את החצי הלבן השני ששווה לאותה חצי נקודה שחורה שנמצאת בתוך הקו , כשאנחנו שומעים שאנחנו טיפשים לזכור תמיד את הקו השלם שיש בו הכל כולל חצי נקודה טיפשה שמקבילה לחצי נקודה החכמה , לא סתם אומרים שהגבול בין חוכמה לטיפשות הוא דק הרי טיפשות וחוכמה הם באותה נקודה בקו שנמתח סביב עצמו בצורת עיגול ורק קו אחד ודק מפריד את הטיפשות מהחוכמה באותה נקודה שנמצאת בתוך הקו , סמל היינג והייאנג השחור מתמזג עם הלבן ורק קו אחד מפריד ביניהם את הקו הזה אי אפשר לפרוץ ואי אפשר למלא נקודה אחת ברק טיפשות או רק חוכמה או רק יופי או כיעור, האדם הוא הכל מהכל הקו הזה הוא הנפש של כולם , לכולנו יש את הקו הזה שיש בו את הכל מכל דבר , אבל דבר אחד חשוב הנקודות שנמצאות בתוך הקו הזה הן רק הגדרות שהעולם הטיח בנו ,,,,,בדומה לחבל שהיה נקי לחלוטין עד שהתאסף עליו אבק ,,,,,האבק הזה מה שמפריע לנו לראות את האחרים ואת עצמנו , תורידו את האבק הזה ותתחילו לראות מחדש כמה כל דבר הוא בעצם ,,,,,,,,,שלם. רציתי לדעת בלי שום קשר לחוסר ביטחון מה דעתכם על מה שנכתב ,,,,,פשוט מאוד נחת עלי משהו והתחלתי לכתוב את זה בצורה זורמת אני לא מתיימר להארה אך אני חושב שנגעתי במשהו עמוק שנמצא בי והוא נפרס מול עיניי דרך ההקלדה רציתי לדעת אם עוד אנשים הבינו ויודעים על מה נכתב פה ( כבודכם במקומו מונח אין כוונה לזלזל ) נראה לכם שאפשר לפתח את זה עוד ? זה נגע בכם? כי ממש מילולית פשוטו כמשמעו אני מרגיש שאני מפה יכול לצייר את הנפש של האדם יש בי משהו כמו תדר מסויים שגורם לי להרגיש כל כך טוב , אם מה שכתבתי נגע במישהו וגרם לו להתאפס או פירמט לו משהו שגרם לו להרגשה שמתחיל לקרות משהו חדש ורענן יותר, אשמח לשמוע תגובות מכולכם

rainbow too

New member
מזכיר את ההסכמה השניה

מ"ארבע ההסכמות" של דון מיגל רואיס. לא לקחת דבר באופן אישי. לא את החיובי ולא את השלילי. לא משנה מה אומרים לך, העיקר שאתה יודע מי אתה.

smile2life

New member
חכם סיני עתיק אמר לפני ימבה זמן

שלטאו חוקים אוניברסלים: **בכל יין יש יאנג ** בכל יאנג יש יין ** במקום בו מסתיים היאנג מתחיל היין ** במקום בו מסתיים היין מתחיל היאנג ** בכל יאנג יש זרע יין ** בכל יין יש זרע יאנג ** היין והיאנג יוצרים שלם ושלמות, =>זהו הטאו<= (פרשנות לטאו טה צ´ינג)

אחדות הניגודים

נפתחה לך מערכת של מחשבות ושל תחושות שגורמת לך להרגיש כל כך טוב. מה שנפתח לך, לדעתי, זה הפתח לעולם חווייה המיסטית. החוויה המיסטית מתאפיינת בתחושת אחדות. כאשר הניגודים מתאחדים בשורשם. בתשובה לשאלתך, האם אפשר לפתח את זה עוד. בוודאי שאפשר. לפי דעתי, תמשיך לעבוד על הטקסט, תנסה לפתח אותו בדימיונך, כאשר יהיה לך עוד "חומר", תנסה להבהיר אותו הן מבחינת ההגיון הפנימי שלו, והן מבחינת הניסוח. כך שאדם הקורא יוכל להבין בצורה הכי ברורה. כאשר תוך כדי הבהרת הטקסט מבחינה הצורה, אתה תראה שהוא גם יתפתח מבחינה התוכן. כמו כן, אני ממליץ לך לקרוא וללמוד את הנושא, ואת הנושאים שמסביבו, ואת הנושאים שמסביב לנושאים שמסביבו. כי ככל שתתעשר כך גם תוכל להעשיר, שהרי אתה לא המצאת את הגלגל ! ואולי במשך השנים שיבואו, גם אתה תוסיף משהו מקורי משלך. תחזקנה ידיך, פרי מגדים.

glock X

New member
שוב שלום.

לפרי קודם כל תודה הרבה תודות על החיזוק אני מעריך את זה מאוד. שנית , אפתח בזה שלעולם הרוחני לא נפתחתי בתקופה החדשה הזאת אלה זה משהו שמלווה אותי כל חיי, בתקופה הזאת אני מרגיש יותר מודעות לגבי עצמי ולגבי כל מה שסובב אותי, אני אפשט את זה עד כמה שאני יכול, התחלתי לראות את העולם בתור סידרת טלוויזיה שאני הפקתי , אני מרגיש מין קומפרסור בתוכי שמונע ממני להתלהב ומונע ממני לספוג העלבות והשמצות, כאילו מין חומת מגן סביבי , התחלתי לראות למשל מצית, או שולחן או פרח או אדם כל שהוא בתור דמות שנוצרה בתוך ההפקה הטלוויזיונית הזאת , משהו שאני רוצה ולא דוחה, זה כאילו שאני מרחף בתוך הדימיון שלי בתוך עולם מציאותי ויפה וכל מה שאני רואה כולל אתר האינטרנט הזה כולל האותיות שאני מקליד עכשיו כולל הדמות הוירטואלית שהיא אתה שאני כותב לך בתור משהו שנמצא בתוכי ומוקרן על גבי מסך החיים מולי, ממש פשוטו כמשמעו נולדתי והולדתי , התחלתי להבין שאם אני מרגיש עצוב מה שאני רואה נהיה עצוב אם אני שמח אני רואה את העולם שמח , אם אני מתוסכל אני רואה מולי דברים מתסכלים וזה מאפס אותי תמיד זה גורם למין התנגשות בין מה שאני מרגיש למה שהעולם מקרין לי בחזרה וזה מאפס אותי , הגעתי למצב שאם אני מרגיש משהו מוזר בקשר לבן אדם או חפץ מסויים מול העיניים שלי מופיע סימן שיכול להיות סתם כפית שנפלה או בחור שהתעטש והסתכל עלי , אינסטנקטיבית אם אני מרגיש לא טוב עם אותו בן אדם אני פשוט מתנצל והולך ותמיד ברגע שאני הולך אני מתחיל לקבל מחשבות כמו , אולי טעיתי בקשר לאותו בן אדם אולי אני סתם משמיץ אותו הרי הוא לא עשה לי משהו רע, ואחרי תקופה מסויימת אני מתחיל לשמוע מכל מיני אנשים עד כמה אותו בן אדם הוא צבוע עד כמה הוא לא בסדר ובתוך כל זה אני אומר ואללה צדקתי כשקמתי והלכתי סמכתי על האינטואיציה והסימנים שלפעמים קשה לפרש אותם ולפעמים הם גורמים לנו לפעול באינסטינקטיביות רבה . אני מאוד מקווה שלא הכעסתי אף אחד ואף אחד לא קיבל אותי בתור מתנשא , או סתם בחור שמגבש אישיות או מפגר או שרוט, כי אני יודע שלרוב כשאנשים מדברים מתוך הנשמה תמיד יש את האלה שיעדיפו להגיד הבן אדם פשוט מפגר מאשר לראות את האמת שבדברים, ולאותם אנשים אני אומר חבר´ה זה עוד יבוא לכם בבום . אולי מה שאני מרגיש יכול להשפיע על בן אדם אחר במובן חיובי ואני יודע ובטוח מאוד בזה שמי שמסתכל ורוצה לראות הוא יראה . תמיד עזרתי לאנשים ואהבתי לראות אחרים מאושרים דבר שהכניס לי יותר כוח ואני יודע שעכשיו העולם מחזיר לי באותו מטבע וזה מה שאני רוצה להראות לאחרים. כמו שאמר ישו הנוצרי פשוטו כמשמעו אם תדפקו בדלת יפתחו לכם , ואם תבקשו יתנו לכם, כל אחד קוצר את מה שהוא זרע. עשית טוב תקבל טוב ואני ההוכחה החיה לזה. עשית רע? רע מה שתקבל והחרטה היא הדרך היחידה לעשות משהו אחרת. טוב אני חייב לסיים מחכים לי בחוץ . המון אהבה לכם

GLOCK יקר,

אני מבין מדבריך שאתה מודע לכך שכל התייחסות של האדם אל זולתו מקרינה משהו שהזולת תופס, ויכול לקבל ולהגיב. אומנם הזולת תופס את היחס, אך יש בכוחו לא לקבל אותו ולא להגיב. כאשר ההתייחסות היא חיובית, הוא מקבל אותה, ובדרך כלל הוא מגיב בחזרה ביחס חיובי. כאשר להתייחסויות חמות ומבינות יש אפקט מעודד ומחזק על המקבל. אך כאשר ההתייחסות אל הזולת היא שלילית, יש לאדם כוח התנגדות שמאפשר לו לא לקבל (לא להזדהות, לא להפנים) את ההתייחסות ביוצרו, כדבריך, "כאילו מן חומת מגן" נפשית\רוחנית סביבו. שמחתי לשמוע שאתה נעזר באינטואיציה הפנימית שלך (בקול הפנימי) ושלמדת לסמוך עליה. דבר שאינו מה בכך. בסוגריים: [היות ששימוש באינטואיציה ובקול הפנימי, זה לא משהו מודגש בתרבות המערבית שרובנו התחנכנו עליה. כך שעם כל ההצלחות הפנטסטיות של החינוך המערבי בפיתוח חשיבה מדעית (שאחת מאינספור הצלחותיה היא למשל האינטרנט הזה שנהפך לחלק כל כך מהותי בחיינו) , חבל שהוזנח החינוך לפיתוח האינטואיציה. אך יש לציין, שהמחקר הפסיכולוגי בנושא של היצירתיות, ובנושא של האינטליגנציה הרגשית העלה מחדש את נושא האינטואיציה כתחום שאין יותר להזניחו. כאשר, מצד אחר, לעידן החדש, יש גם השפעה על חזרתה של האינטואיציה למרכז הפוקוס. אני רק מקווה שזה לא יבוא על חשבון החשיבה הביקורתית-מדעית.] כמו כן, אני מבין מדבריך שאתה מודע לכך שהאדם במידה רבה מאד יוצר את חייו על ידי מעשיו והתייחסויותיו, כמו שמבטא באמצעות הדימוי היפה שהבאת, שכל אחד קוצר את מה שהוא זרע. ואני בהחלט נהנה לשמוע שאתה עוזר לאנשים ושאתה אוהב לראות אחרים מאושרים. בוודאי שהתובנות היפות האלה שהגעת אליהם, לא יכעיסו אף אחד, ולא יגרמו לכך שמישהו ששיכלו בראשו, יקבל אותך בתור מתנשא, או מפגר או שרוט... וגם לא כסתם בחור שמגבש אישיות. אם אתה שואל אותי, אני רואה אותך; אדם עם פוטנציאל שיכלי ורוחני ששואף להתפתח, ומתפתח כל הזמן, כאשר אתה בוודאי מודע לכך שככל שתתפתח יותר תוכל להביא יותר ברכה, לאנשים שאתה בקשר איתם ולחברה שבא אתה חי, דרך התייחסותך המיקצועית (בכל מיקצוע שתבחר) והיצירתית ודרך התייחסותך האנושית. הרבה אור וטוב לך, פרי מגדים

glock X

New member
ואו פרי המון תודה

אני כן מאמין שמה שנותנים לאנשים מקבלים בחזרה, ולא דווקא מקבלים בחזרה משהו חומרי , ופה אני מאוד זהיר כשאני אומר את זה כי אסור לצפות ממישהו להחזיר לך טובה למרות שזה מבאס כשלא מחזירים לך במיוחד כשזה אוטו
( סך הכל בן אדם מה לעשות ) , אבל רוצה לשמוע משהו מעניין?,,,,,,,ישבתי עם מוסיקאי חבר שלי שקטן ממני בכמה שנים ילדון חמוד כזה , השיחה שלנו התגלגלה והגענו איתה למקום מוסיקלי רוחני משהו, והוא אמר לי ככה,,,,הוא אמר לי מייק לכל בן אדם יש משהו שנמצא בתוכו שהוא רוצה להוציא אותו החוצה לעולם המציאותי ולי ( הוא אמר ) יש משהו שאני רוצה להוציא החוצה אבל ביני לבין הוצאת הדבר הזה יש מחסום ,,,,,,המחסום הזה הוא הגוף שלי,,,הוא המשיך ואמר, אני יודע שיש בי דבר ענק שאני רוצה להוציא לעולם ובגלל זה אני מאמן את המחסום שלי שזה הגוף שלי והידיים להגיע לרמה הרצויה בישביל לנגן את המלודיה שנמצאת בתוכי, ואני התיחסתי לזה בצורה רצינית מאוד וכשחשבתי על זה באמת לכל בן אדם יש משהו שהוא רוצה לעשות או לבנות או לראות או לא יודע מה ותמיד יש מחסום בין אם זה גוף או כל דבר אחר הגדולה היא לשים אצבע על המחסום הזה ולפרוץ אותו ואז הנהר יפרוץ את הגדר ויזרום לים . אני פורץ את המחסום שלי ויש הרבה מחסומים לפרוץ בישביל לשחרר את הנשמה. שמח שיצא לי " לדבר " איתך.

glock X

New member
חחחחחחחחחחח אוקיי רגע רגע

אני מכיר את חברי הפורום הזה תמיד מחפשים סתירות בדברים, אז לפני שתגידו לי , בהתחלה אמרת שאתה מרגיש משוחרר עכשיו אתה בא להגיד שאתה בתהליך פריצת מחסומים בישביל לשחרר את הנשמה שלך, אוקי אז אני אגיב על זה עכשיו כי אני לא יודע מתי אכנס לפה עוד פעם ועד אז אני לא רוצה להשאיר אותכם תחת רושם מוטעה , הנשמה שלי ברוך השם פורחת מיום ליום , המחסומים שדיברתי עליהם הם אלה שמונעים ממני להמשיך פרוייקט בתחום המוסיקה עד הסוף למשל אני מתחיל להקליט לזמר מסויים אחרי זמן מסויים אני כבר מאבד עיניין ולא גומר את הפרוייקט עד הסוף יש לי כמעט 4 פרוייקטים לא גמורים, אני מגיע לאמצע ומשתעמם ומאבד עיניין ואני גם יודע מה הסיבה/מחסום לזה ואני עובד עליה בזמן העכשיו תאחלו לי בהצלחה . זה מאוד קל

glock X

New member
אני כותב ומגיב לעצמי,,,,../images/Emo6.gif

אתם יכולים ללכת

למעלה