מה דעתכם

qwerim

New member
מה דעתכם

צעירים משכילים (גם אני צעיר) לקיים מפגש עם נוער חרדי? להצעות, icq - 35052168

Roobie

New member
הייתי פעם במפגש כזה

שבו ניסו ללמד אותנו ב"דרכי נועם" על ההלכה היהודית. זה כמו שאני אנסה להחזיר נוער חרדי בשאלה בדרכי נועם.. לא נראה שזה יתקבל

לביא1

New member
אם זה יהיה מפגש לא ככה...

אני מאמין שזה יכול ליהיות ממש נחמד. ואני לא מבין מה הסלידה הגדולה מזה.

Roobie

New member
סלידה?

אמרתי שהלכתי למפגש כזה אבל הוא היה מעין כנס החזרה בתשובה "לייט"

לביא1

New member
זה הכל תלוי י מארגן...

אם הנוער משני הצדדים עצמו מארגן אז זה לא חייב ליהיות ככה.

Roobie

New member
אבל במפגשים כאלה

בדר"כ פועלים לקירוב לבבות ומה זה קירוב לבבות? זה אומר שהחילוניים צריכים להתקרב לחרדים, כדי שלא יישאר פער כזה גדול וחוסר הבנה ביניהם. ומה זה אומר? זה אומר שמנסים לחזיר את החילוניים בתשובה. אם מישהו מהחילוניים ינסה להסביר לצעיר חרדי למה אין אלוהים, אז אוי ואבוי.

mccartney

New member
אז מה

אם הם ניסו לשכנע אותך בצדקת דרכם? זו סיבה להחרים אותם ולא להפגש עימם? תפגש איתם, שינסו לשכנע אותך, תנסה אתה לשכנע אותם, תאכלו עוגיות, וזהו, מה הבעיה? אגב, אתה לא יכול להסביר למה אין אלוקים, אתה רק יכול להסביר למה אתה לא מאמין. מדבריך משתמע: מפגש בין שתי קבוצות בו מתנהל ויכוח הוא פסול. אז אסור לפיזיקאים להפגש עם מתמטיקאים מחשש שיווצר איזשהו ויכוח? מצפה להסבר.

Roobie

New member
אז ככה

אני לא מחרים, אני פשוט חושב שזה לא מעניין אותי זה כמו שתשאל אותי למה אני מחרים את חוגי הבלט בישוב שלי למה אני לא יכול להסביר למה אין אלוקים? אין אלוקים, זאת עובדה מבחינתי (לא דעה) ואם מישהו מנסה לכפות עליי את דעתו, זכותי להגיד לו את מה שאני יודע. מה לעשות שבדיוק כמו שבך פוגע שאני אומר שאין אלוקים, בי זה פוגע כשאומרים שיש אלוקים (נושא השואה). למה שייווצר ויכוח בין מתמטיקאים לפיזיקאים? ממש לא הבנתי אותך. חוץ מזה - לא אמרתי שאסור לנהל ויכוח, מותר - בתנאי שגם לקבוצה שהיא לא הקבוצה שלך אתה נותן להביע את דעתה. דרך אגב, אל תיקח את דעתי בתור דעת נוער מרצ, איני חבר התנועה מזה כשנה, ייתכן שחברי התנועה כן מקיימים מפגשים כאלו.

אני בעד.

יכול להיות נחמד לנהל דיון עם חרדים / דתיים על הדת היהודית. זה יכול להיות פורה לשני הצדדים, כמו שכל ויכוח פורה מטבעו. וכאן המקום להמליץ על תוכנית שמשודרת בערוץ השני ביום רביעי בשעה שתיים וחצי בצהריים. התוכנית נקראת "מישהו דיבר?" והיא דיון בין בני נוער על ערכים ביהדות. לא ראיתי את העונה שמשודרת כרגע (העונה השלישית) אבל על סמך עונות קודמות התוכנית קלילה, מהנה ומעניינת.

רעות כ-ץ

New member
דעתי

אני מציעה לקיים פאנל רב-זרמי בנושא מורשת הרב קוק, על כוס תה לוונדר ועוגיות טבעוניות דלות-קלוריות (בהנחיית עמנואל שטיין כמובן). מה אתם אומרים?

למעלה