מה דעתכם?

LiranTheWizard

New member
מדובר בטורף! אבל לא הבנתי את השאלה...

מה הכוונה לא מצליחים לנקוב?

AtrialFib

New member
שאלתי את המוכר הנחמד

אם יש להם משהו שעדיף על המחשב הזה. הוא מילמל משהו על טושיבה, אבל אמר שטושיבה באים עם מערכת הפעלה רק באנגלית. רציתי לדעת אם זה נכון..כלומר שאין מחשב יותר טוב מזה בשוק.

LiranTheWizard

New member
אני מניח שיש אבל זה מחשב מצויין.

כמו תמיד השאלה היא שאלה של צרכים ותקציב. רוב האנשים נוטים לקחת יותר ממה שהם צריכים. זה נפוץ אצל היהודים, גישת ה"שיהיה" - אולי צריך את זה בעתיד... אפילו שאנחנו לא מהנדסי טילים... במחשב נייד חשובים הדברים הבאים: 1. איכות הבניה. 2. מסך איכותי ומקלדת איכותית (אפשר להוסיף גם התקן הצבעה למרות שיש אנשים שמראש מעדיפים לעבוד עם עכבר חיצוני) 3. זכרון רב (לפחות 1 GB ואני אמליץ אפילו על 2). 4. כונן קשיח גדול (לפחות 100, ואם אפשר אז גם 120, 160 ו-200 אם לא קורע את הכיס) 5. מעבד. חשיבות המעבד גדולה אם כי פחותה מעבר כיוון שיש המון גורמים למהירות/האטת העבודה הכללית ומהעבד הוא לא הפקטור העיקרי היום. גם לא צריך להיות עדר ולרכוש אינטל כי הם "ציוניים" (עאלק...). אפשר בהחלט לרכוש בראש שקט מעבד של AMD וליהנות מביצועים טובים במחיר זול יותר. 6. כאן זה תלוי בצרכים וזה אפילו היה צריך להקדים את סעיף המעבד: כרטיס מסך. איזה סוג של משתמש אני? האם אני משחק משחקי מחשב כבדים? האם אני עובד עם יישומים גרפים כבדים עתירי זמן עיבוד? עוסק בתלת-מימד? לכל צורך דרוש כרטיס מסוג שונה. ואולי אני סתם משתמש קצה רגיל שלא דורש רנדורים גרפיים כבדים ואז אפשר להסתפק בכרטיס פשוט בלי יותר מדי בג'רס. על כל אחד להכיר את עצמו ולהבין לאיזה פרופיל עליו לשייך את עצמו. בחירת פרופיל נכון פירושה חסכון של לא מעט כסף, וכמובן בחירת פרופיל לא מדוייק שקולה לבזבוז הון עתק - וחבל!

LiranTheWizard

New member
נקודה נוספת

אני לא יודע איך האנגלית שלך אבל אני ממליץ לך לעבוד עם ממשק באנגלית כי זה תמיד הרבה יותר טוב שלא לומר הגיוני. התרגומים משפה לשפה לוקים בחלק לא מבוטל מהמקרים באי-דיוקים עד כדי חוסר בהירות משווע. ולא צריך אנגלית של אוקספורד היום - באמת שלא. אבל עזבי, אני קורא הודעות שגיאה בסינית
לי יש שריטה אחרת...

bar666xp

New member
יש 2 מיליון יותר טובים... {בהקצנה}

אבל תתחיל בשאלת השימושים?????? עד כמה שזכור לי מדובר בכ.מסך הכי חלש בסידרה 8 של NVIDIA {שהוא 8400G אפילו לא GS בדגם הזה של HP}. לדוגמה אם תגיד שהשימושים לא כוללים כלל גרפיקה 3D משחקים ו/או לפחות שימוש נירחב בחישובים מורכבים... אני יגיד לך מחשב חרא לשימושים שלך. תגיד למשחקים אני יגיד לך שיש לדל דגם דומה עם כ.מסך טוב יותר... ויש לטושיבה את X205 לדוגמה ואת A200 בתצורה חזקה יותר... אאל"ט אגב שניהם גם יצאו זולים יותר עד כמה שזכור לי. כל נייד עם כ.מסך 8600GS/GT צפונה קובר את הHP הזה SO?

bar666xp

New member
תיקון קטן "שניהם" זה הA200 והדל לא הX205

X205 חזק הרבה יותר בקונפיגורציה הגבוה שלו אבל גם יקר הרבה יותר עד כמה שזכור לי... תעשה חיפוש קטן באתרי השוואת מחירים כמו זאפ ובזמן ושות.

AtrialFib

New member
בואו נעשה את זה הפוך

אני צריכה מחשב שילווה אותי ללימודים בחו"ל. זה אומר שהוא אמר לתפקד גם כמחשב סטודנט רגיל (ממשק אופיס פשוט ודומיו) וגם כקשר שלי לעולם (סקייפ, מסנג'ר אייסיקיו והמשפחה) וגם כמעין מוקד בידור לשעות קשות (צפייה בסרטים, צפייה בטלויזיה של ישראל דרך הרשת..) אני פשוט צריכה משהו שיעבוד טוב, שלא יתפרק, משהו עמיד, שאני לא אצטרך להטיס פעמיים בשבוע מהונגריה לארץ כדאי שיאתחלו אותו. הHP הזה היה נראה מתאים, גם בגלל הזכרון והמעבד הטוב, גם בגלל המצלמה המובנית והמיקרופון, גם בגלל האפשרות לנעילה של המחשב עם טביעת אצבע...האמת המרה היא שלגבי כל השאר אני פשוט לא יודעת. בשביל זה אתם חכמים יותר ממני ובטח תדעו :)

ש.פ.ד

New member
הצרכים מאוד בעייתיים:

"מחשב סטודנט" צריך להיות קל וקטן יחסית כדי שתכלי להסתובב אתו כל היום על הגב, יהיה לו מקום על ה'שולחנות' הקטנים של הכסאות באוניברסיטה או על השולחן בבית קפה. המחשב צריך להיות עמיד, כדי לא להשחק מהר מדי מהטיולים הללו. הוא גם צריך זמן סוללה גבוה כי לא תמיד תצליחי להתיישב ליד החשמל בכיתה. המשמעות היא מחשב קל ודק, ששוקל כ- 2.2 ק"ג או פחות ובעל מסך "14 ומטה. "מוקד בידור" מחייב כרטיס מסך חזק, מסך גדול יחסית (שניהם צרכני חשמל גדולים) ובעיקר - משקל. אני ממליץ בחום על מחשבה מחודשת על סדר העדיפויות. האלטרנטיבה היא מחשבים כמו ה- Dell D630 או Lenovo T61 שמשלבים ניידות ועמידות, עם יכולות מחשוב וגרפיקה גבוהות. הקורבן הוא בגודל המסך (רק "14) ובמחיר...

bar666xp

New member
אז השאלה הראשונה זה למה לא לרכוש שם?

איפה שתלמדי. {הונגריה} כך האחריות תהיה שם בטוח וביכלל דיי סביר שהמחיר יהיה טיפה יותר זול. המלצה קטנה לרכוש מדבקות למקלדת למקרה ותהיה בעיה להזמין שם עם עברית כשפה שניה. לגבי המעבד אגב בשימושים שהוזכרו לא יבוא לידי ביטוי כלל {הבדל בסיגנון של עוד שניה פחות שניה לפתוח WORD}. זיכרון כמה שיותר זה תמיד טוב וצעד נכון. דיסק קשיח גדול יהיה כדאי יותר מאשר מעבד חזק בשימושים שהוזכרו... לגבי עמידות פיזית... כאן יש יתרון לסדרות העיסקיות {קחי בחשבון שזה ייקר}. או בקיצור לא קיים נייד חדש שלא יתן מענה לצרכים הללו... דברים שכדאי לבדוק... עלות של מצלמת/עיינית אינטרנט בנפרד מהמחשב מול עלות מחשב עם מצלמה מובנת וכדומה {למרות שדי סביר שהמובנה יצא זול יותר}.

AtrialFib

New member
אני מעדיפה להתפשר על הניידות וגודל

כי אני לא בטוחה שאני אסתובב עם המחשב כל יום על הגב. האם הHP שהזכרתי מתאים? יש לו איזשהם חסרונות בולטים שיש לשים לב אליהם?

bar666xp

New member
אם הוא אמור לתת מענה גם למשחקי 3D הייתי מעדיף

את Inspiron 1520 עם מעבד T7300 וכ.מסך 8400GS אמור להיות קצת יותר זול מהHP הזה עם דיסק 160G במקום ה200G בHP... יש פער ביצועים גדול בין ה8400G לGS... אגב אפשר גם עם GT אבל אז המחיר יעלה.. אם אין צורך במשחקים וגרפיקה 3D ברמה גבוה... אין ביכלל הצדקה לא למעבד ולא וכ.מסך. אגב לגבי הHP המחיר בבאג מופקע... http://www.ctm.co.il/product.asp?id=947 אגב המקום היחידי שראיתי את הHP הזה עם דיסק קשיח 200G במהירות 5400RPM זה באג בכל מקום ראיתי אותו רק אם 4200RPM.

AtrialFib

New member
ממ..ואם מה שכתוב בהודעה מעליי

נראה לי כמו סינית מצויה. מה עושים?

bar666xp

New member
מה לא היה ברור?

RPM=סיבובים לדקה=ביצועים שיתן הדיסק הקשיח במקרה הזה. אם המחשב אמור לשמש לאינטרנט אופיס ושות ולא למשחקים עם גרפיקה גבוה ו/או עריכת וידאו וכדומה... אין צורך בכ.מסך חזק. אם הוא גם לא ישמש לאיזה DATA-BASE או חישובים מורכבים {תוכנות כמו MATHLAB וכדומה}... אז גם למעבד אין חשיבות גדולה. ישתלם יותר דיסק קשיח 5400RPM מ4200RPM וגם מ7200RPM פשוט יחס צריכת החשמל מול הטועלת/ביצועים יוצר מצב שנכון להיום ה5400RPM כדאי יותר. בו נומר זאת כך... מעבד = כמה זמן עד שהפעולה תחושב. זיכרון = כמה מידע זמין במהירות שיא למערכת כדי לתת את ההוראות. דיסק קשיח = כמה קבצים, תוכנות ושות יכנסו בו {זה כמה GB הוא}, המהירות/עיקוב בזרימת המידע.. {הדיסק הקשיח הוא הרכיב האיטי במערך הזה}. כדי לסבר את העוזן... בחדר {דיסק קשיח} יש 200 איש, 50 איש מנסים להגיע למסדרון ו25 איש לרחוב ו25 נשארים בחדר... איפה הנקודות הבעיתיות... 1. דלת החדר {הדיסק הקשיח או הRPM שלו}. 2. המיסדרון, ככל שהוא מלא יותר באנשים כך המעבר בו קשה/איטי יותר = הזיכרון. 3. היציאה מהביניין תהיה המעבד לצורך העיניין... 4. הרחוב לצורך העיניין הוא הכ.מסך/צג. נגיד שבמסדרון יכולים להיות בזמן נתון 55 איש... ככל שיותר מה50 הנישארים במסדרון יצוא עליו הרי אילו הרוצים להגיע לרחוב יקח להם יותר זמן.. אם במיסדרון יכולים להיות 100 איש בזמן נתון הרי גם אם יצוא כל ה50 איש שנישארים בו יש די מקום כדי שה25 יעברו ללא עיקוב... או בקיצור כמה שיש יותר זיכרון = ביצועים עד כאן... נשארה דלת היציאה מהביניין {המעבד} אם יכולים לעבר בה 25 אנשים בשניה לוקח להם שניה לצאת אם עובדים בה 90 אנשים בשניה עדיין לקח להם שניה לצאת... נגיד שלקחנו מעבד חלש עוברים בדלת 10 אנשים בשניה WOW לקח 3 שניות נוראי? הכ.מסך מתי הוא ניכנס לתמונה זהו ואיפה בדיוק.. נגיד שביציאה מהבניין כל מי שלבוש בצהוב צריך להחליף בגדים לכחול כמה זמן זה לוקח תלוי בכ.מסך אם הוא מסוכל ביכלל ואם הוא חזק מספיק כדי לעשות זאת באלפית השניה או חלש מעוד ולוקח לו מעל לחצי דקה. אגב אין קשר בין המספרים זה סתם כדי לפשט את העיקרון למשהו שיהיה ממש קל לתפיסה. שורות הסיכום... לשימוש בסיסי, אינטרנט אופיס ושות הכי הרבה נפיק מריבוי זיכרון וצימצום עד ביטול הזיכרון הוירטואלי {קובץ בדיסק המשמש את המערכת כזיכרון נוסף}... לשימשי חישוב נוסיף צורך במעבד חזק יותר... למשחקי 3D, גרפיקה ברמה גבוה ושות נוסיף גם כ.מסך חזק יותר...

bar666xp

New member
פלטפורמות..

נתקצר? נתחיל בכך שפלטפורמה דבר ראשון אומרת שX רכיבים הם של יצרן X {אינטל או AMD בהתאמה, אגב AMD זה לא בדיוק של AMD זה יותר AMD+ATI+.. אגב ATI זה כבר AMD החברה נירכשה ע"י AMD}. דבר שני זה סטנדרט כזה או אחר... כמו מעבד מסידרה/משפחה כזו או אחרת... כ.מסך בעל יכולות כאילו או אחרות וכו'... בשורה התחתונה חוץ מהעובדה שזה מוכר טוב זה אפילו לא מצביע על יכולות טובות יותר או פחות מאשר אם היצרן של הציפ-סט לדוגמה היה שונה ו/או שהכ.מסך מיצרן אחר ו/או ...

kobi 23

New member
לא קראתי את כל השרשור

אבל במילה אחת על הסנטה רוזה....חארטה !!!! ההבדלים בינה לבין הפלטפורמה ה"ישנה" "נאפה מחודשת" ממש לא משמעותי. בעיקר בכרטיס מסך אחר של אינטל,שממילא לא חזק במיוחד,במהירות הבאס ונדמה לי שבחלק מהגירסאות יש תמיכה בתקן N של התקשורת האלחוטית,גם ככה התקן הזה בחיתוליו ולא נפוץ כלל

LiranTheWizard

New member
אתה לא כמו העדר? אתה לא כמו

שאר הישראלים שהמילה "מהפכה" נוטפת להם מהפה כל אימת שאינטל משחררת משהו חדש לשוק? לא בסדר, באמת... אני קראתי על הסנטה-רוזה שמדובר בלפטפורמה מאוד בזבזנית. מצד שני, יש כאלה שטוענים שהיא כן חסכונית. אני יודע דבר אחד - היום דוחפים מעבדים ממש מהירים של אינטל ומאוד יקרים כאשר רוב האנשים לא זקוקים לזה. רק בגלל זה אני רוצה לקנות AMD. מעבדים מהירים. לא הכי מהירים אבל במחיר הגיוני. נ.ב. אני לא מהנדס טילים ואם הייתי צריך מחשב כזה, אז הוא היה מתבסס על פלטפורמה אחרת לגמרי.

bar666xp

New member
../images/Emo45.gif דיי מסכים איתך.

אבל אגב גם לAMD יש פלטפורמות.. תחלס חוץ משם מפוצץ שמוכר טוב אין שום דבר שטוב יותר בנייד שהוא מפלטפורמה X לזה שהציפ-סט בו יהיה מחברה אחרת לדוגמה... לפעמים אפילו ההפך הוא הנכון.

kobi 23

New member
לא כ"כ הבנתי אתכם

התגובות הם למשהו שאני אמרתי ? אני באמת חושב שהפלטפורמה החדשה היא לא יותר מפיצ'ר שנועד לממן את החופשות של מהנדסי אינטל

למעלה