מה דעתכם

Bluescale

New member
מה דעתכם

לערוך מדי פעם איזשהו דיון מסודר על נושאים כאלו או אחרים הקשורים לחלימה צלולה? יש מישהו שרוצה לשאול שאלות לגבי נושא כלשהו או נושא שעולה הרבה לאחרונה בפורום או פשוט איזשהו נושא שמעניין אחרים להציג אותו בתור דיון סופ"ש, לנעוץ אותו ? רעיונות?

Roy1232

New member
ביחד עם זה, אני בעד FAQ

לשאלות כמו "האם ניתן לבלבל חלום ומציאות"...

Bluescale

New member
יש FAQ ../images/Emo13.gif

אתה מתכוון שאני אעדכן אותו או שפשוט לא היית מודע שיש FAQ?

Roy1232

New member
לא הייתי מודע, נכנסתי,

וצריך להוסיף חלק מהשאלות שמגיעות לפה בתדירות גבוהה, כמו האם יש השפעה לחלום צלול על עייפות, האם זה גורם נזקים וכו'

שאלה שמעניינת אותי

השפעות של חלומות צלולים על הגוף ידוע שבאמצעות תרגילים דמיוניים ניתן לפתח שרירים כמעט כמו באימונים אמיתיים האם חלומות צלולים עשויים באיזשוהי נגזרת להשפיע על תפקודים גופניים בצורה דומה?

Roy1232

New member
תרגילים דמיוניים?../images/Emo12.gif

הייתי רוצה לשמוע על זה יותר

נעשה ניסוי, איני מוצא כרגע את הקישור

בו קבוצה של אנשים שנתבקשו להתעמל בדמיון, הראו שיפור ממשי במסת שריר וסיבולת לב ריאה ואם זה מפליא אותך, דע לך שבניסוי של חוקר בשם ריצ'ארד וילארד הצליחו באמצעות היפנוזה(לשטעמי זהו פשוט מצב של דמיון מרוכז) ודמיון מודרך לגרום להגדלת נפח החזה של נשים

Bluescale

New member
מממ

אין השפעה על שרירי הגוף אלא רק על מע' העצבית (כלומר האינסטינקטים והתגובות בלבד) מכיוון שהגוף משותק לגמרי (כמעט) במהלך השינה והחלום. אלה אשר גופם אינם משותק במהלך שינה סובלים מהפרעות שינה, ספיחה לא טובה של סרטונין, השפעות על שינה, הליכות בזמן שינה וכו'... לכן, אין כלל השפעה פיסית על הגוף כי הוא מחוץ למשוואה בזמן השינה והחלימה אבל כן ישנה השפעה על התגובות מכיוון שזה מבוצע באמצעות המוח ולא הגוף עצמו (שרירים). לזה התכוונת? לתגובה (ריאקציה) ואינסטינקט?

אני מתכוון בדומה לאפקט הפלצבו המפורסם

שמחזק את מערכת החיסון למרות שאין בו שום מרכיב כימי או ביולוגי, שכן אפקט הפלצבו (שאף אחד מחברי הפורום לא מכחיש את קיומו) הוא תוצאה של דמיון בלבד שאֱלתי היא אם בחלומות צלולים ניתן להשפיע על הגוף בצורה דומה לרעיון הפלצבו, כלומר ללא גירוי גופני

למעלה