מה דעתכם?

פיטנגו4

New member
מה דעתכם?

מצורף חלק מתכנית שעברה ועדה, הבית בגמר שלד. האדריכל מפורסם, מנוסה. התכנון הפנימי שלו מעולה, לדעתי. ויש לו מספר כשרונות מיוחדים: 1. משנה את חוקי הטבע (שימו לב למספרים ולחץ, שהגדלתי וצבעתי בורוד) 2. משנה את החוק: הניקוז לחצר השכן !!! 3. גורם לעיוורון מוחלט בועדה. (בעצם, ממה שראיתי בזמן האחרון, לכל הועדות בארץ מגייסים רק עיוורים). 4. גורם למי נגר לזרום בשיפועים של 0.8%, (במקום 2% מינימום) ועוד באדמה כבדה!. עם החוק - הוא יתמודד. אבל, אני זו שצריכה להתמודד עם השיפועים והניקוז
ולהודיע ללקוחות שבעקבות כך צריך לשנות גבהי חומות... שיהיה ברור, לא כתבתי כדי לקטר, אלא כדי להתריע: ב99% מהתוכניות שמגיעות לידי יש בעיות דומות. סביר להניח שגם בתוכנית שלכם זה קיים.

צימעס

New member
נפלא ../images/Emo4.gif

מה את עושה במצבים כאלה? משנה את תכנית הפיתוח? פונים שוב לועדה? אגב, כשבאים לבדוק את הבית לטופס 4, מישהו בכלל מסתכל על הפיתוח לעומת תכניות הפיתוח?

פיטנגו4

New member
נכון

אני נאלצת לשנות את תוכנית הפיתוח זה כולל לפעמים הוספת בורות ניקוז במגרש, שינוי גבהי אדמה שינוי גבהי חומה וגדרות, בד"כ הגבהתם בצד האחורי של המגרש - בגבול עם שכנים. תוספת צינורות ניקוז שנעדרו מחומת החזית. שינוי במדרגות הכניסה. הוספת מסלעות קטנות כדי לפצות על הפרשי גבהים. אני מעבירה את כל החומר ללקוחות ולאדריכל שחתום על התוכנית. זה תפקידו לפנות שוב לועדה, ביצוע שינויים זול אם זה על הניר, קצת יותר מסובך ויקר אם הבית כבר בנוי.

פיטנגו4

New member
לגבי טופס 4

לגבי טופס 4 - לדעתי זה כמו בועדה: עיוורים וכו'. אין מצב שהם יבדקו שיפועים וגבהי חומות, וגם לא אכפת להם מחריגות מהתקן במדרגות הכניסה... השאלה מה חשוב לך: האישור או הבטיחות. יותר חשוב שתקבלי טופס 4, או שהחומות יהיו תקניות מספיק כדי להיות בטיחותיות לילדים, שאורחים לא ימעדו במדרגות, ושלא תהיה אפשרות להצפות בגינה שלך במשך החורף. אני יכולה לספר לך שאני אישית מעדתי והתגלגלתי על 7 מדרגות מאד-לא תקניות ומאד-לא-בטיחותיות בביקור מקדים בגינה של לקוחה. לא אתר בניה, אלא בית שגרים בו, שכמובן עבר טופס 4. הסתובבתי עם שפתיים נפוחות שאורכן עבר את האף שלי. מרגע שחזרתי הביתה נמנעתי לצאת מהבית במשך שבוע, וגם סבלתי ממכות כחולות על כל הגוף, ושפשופים ברגלים ובזרועות. אני הבראתי, ולא תבעתי אותה (כי אני פריירית). כמובן שסרבתי לעבוד עבורה. חשבי מה היה לו זו היתה חמותה הקשישה? או מישהו אחר שמפסיד 5 ימי עבודה בגלל הנפילה? אז מה אם יש טופס??

ITCHAKG

New member
זול עולה ביוקר בכל תחום

כמעט בכל הפרוייקטים בהם עסקתי, כאשר המזמין לחץ את המתכננים בשכר הטרחה, רואים את התוצאות ברמת הפרוט של התכניות, ו/או העברת התיק לאיזה זוטר מתחיל. לא תמיד אדריכל מפורסם בשל הכשרון העיצובי, יודע להכין פרטי בניה נכונים, ויש מקרים שלקחתי בעל מקצוע נוסף שיעשה את "העבודה השחורה" הערת אגב בנושא מדרגות חוץ- עד כמה שזה מפתיע כל הדרישות לגבי מדרגות המופיעות בתקנות לא חלות על מדרגות חוץ

פיטנגו4

New member
צודק בהחלט

בגינון ציבורי מדרגה אחת בודדת היא לא תקנית. גם בגינון הפרטי היחס של רום -שלח צריך לעמוד בנוסחה. 16 /30 זה לא תקני. כל מדרגה בגובה שונה מרעותה - כנ"ל. וגם להפעיל הגיון: למה לעשות 3 מדרגות של 17 +שיפוע של 8% בשביל (תקני וחוקי אבל לא נוח), אם אפשר 5 מדרגות פחות תלולות ושיפוע מתון שיהיה הרבה יותר נוח ? למה להצמיד מדרגות לשער, כמעט בלי פודסט, במקום להרחיקן 2 מטר קדימה? השרטוט שצרפתי שורטט ע"י האדריכל עצמו. אבל בוא נניח שהוא נתן עבודה לזוטר. אם הוא חתום, הוא צריך לבדוק על מה הוא חותם. נכון?

פיטנגו4

New member
דרישות

במדרגות בהם נפלתי, השלח העליון (שמחובר לפודסט/רחבה) היה בולט באופן ניכר קדימה, ומעל הרום (כלומר: "אף" ארוך במיוחד לשלח העליון), כך שבירידה, נשארו לי בקושי 10 ס"מ לדרוך עליהם במדרגה התחתונה. לכן נפלתי והתגלגלתי. אל תאמר לי שזה תיקני...

צימעס

New member
שאלתי כי אמרת שבוועדה עוורים,

ותהיתי האם הועדה בלכל בודקת את הבית.

אני בכלל לא מתיחס לתכנון של האדריכל

את הפיתוח של הגינה אני אעשה בשטח לפי מה שיראה לי . למשל אני אוסיף 2 שערים לכניסת רכב אחד מקדימה ואחד מאחורה .

פיטנגו4

New member
הכל תלוי בשכנים ובישוב

אתה יכול לעשות תמיד מה שאתה רוצה, אבל השכנים עשויים להתלונן (אפשר גם בעילום שם) ששינית חזיתות ופתחים, שהחומה מולם צמחה פתאום במטר, או שמישהו בעיריה יגלה שאתה עושה מה שאתה רוצה, והוא לא יאהב את זה.

כלפי חוץ אני לא משנה כלום רק

בגינה עצמה , השכנים גם לא יודעים מה הגשתי בתכנית .

טלטוש

New member
לצערי לא מצליחה להבין את התכנית

אבל זה בגלל שאני פשוט לא יודעת לקרוא תכניות גם בצבא כשהיו לנו ניווטי לילה ואני הייתי צריכה לנווט - חברה היתה צריכה ללחוש לי כל הדרך לאן ולאיזה כיוון לכוון את המצפן. אבל זאת בדיוק הבעיה. אנחנו בעלי הבית אלו שהזמינו את העבודה, לא תמיד מבינים מה מופיע בתכניות, איך התכנית אמורה להראות על השטח, ומה משמעות הגבהים של השטח על האדמה. בשביל זה משלמים לאותו ארכיטקט "מוכשר" שיעשה לנו את העבודה, ובגלל שסומכים על בעלי המקצוע, נתקעים בסוף עם דברים לא הגיוניים. לגבי ועדות - הכל עובד היום לפני קשרים ולעיתים עמידה בתנאי תב"ע לא תמיד הנה קריטריון... הם לא עוורים הם פשוט מתעלמים. וכן חייבים להראות ללקוח את כל הליקויים כי שוב, כלקוח, אני לא מודעת לכל זה, זה לא תחום הידע שלי למרות שבחודש האחרון למדתי המון....

פיטנגו4

New member
זה מאד פשוט

צבעתי במיוחד והגדלתי כדי שיהיה ברור: יש שם מספרים המצינים את הגובה בנקודה ספציפית. זה הגובה מעל פני הים. (גם לבית עצמו מצויין גובהו ליד המספר 0.00) הגדלתי את המספרים הרלוונטייים. יש שם גם חץ, המציין את השיפוע, כלומר: את כיוון זרימת מי הנגר העילי. (אדריכלי בנין מציירים כחץ רגיל, ואדריכלי נוף כחץ עם "בטן" שבורה ומספר עליו באחוזים). אם תסתכלי, תראי שהחץ מוביל ממספר נמוך למספר גבוה. כלומר: לדעת האדריכל, המים יזרמו מלמטה למעלה
. בנוסף, ברור שכל השיפועים מכוונים לקיר הגובל בחצר השכן, שזה כבר כמה שנים מנוגד לחוק. חשוב מאד שאנשים יבינו מה קורה בתוכנית שלהם. לפני שעתיים ישבתי עם מישהו והסברתי לה ש7 עיגולים בשרטוט של הגינה שלה משמעם 7 שוחות ביוב, מתוכן 2 ציבוריות. כבר יש שלד בנין, אבל היא לא ידעה שכך יראה המגרש שלה, מנוקד בעיגולי פלסטיק ובטון, ושביוב ציבורי יעבור בשטח שלה... עכשיו היא יודעת. למזלה, את הגינה שלה יקימו לפי תוכנית שמתחשבת ברשת הביוב הכפולה שיש שם, כלומר: ברוב השטח לא ישתלו עצים, כפי שהיא חלמה, כי זה מסוכן. אך אפשר יהיה לשתול שיחים במקומם.

avi5199

New member
בבית הנוכחי כבר "אכלתי אותה".

יש לי שיועים הפוכים ולמזלי המפקח שם לב והנושא יתוקן ( בעצם את זה אדע בחורף) בבית הבא שאבנה, אני בטוח אשים לב מראש לניקוזים ולשיפועים בגינה..

למעלה