קשה מאד להשכיח אהבה חזקה, וכשאתה נכנסת לקשר אחר רק כדי להשכיח אותה, זה לא יקרה אלא אם תתאהבי בבחור החדש, לפי דעתי. וזה לא יקרה גם כי המטרה היחידה של הקשר זה להשכיח.. קיצר... הדבר היחיד נראה לי שיכול להשכיח אהבה זה ללמוד שגם כשאנחנו לבד אנחנו אוהבים את עצמנו ויכולים לחיות רק עם עצמנו...
כך, כל החיים תרוצי מקשר לקשר, מבחור לבחור. האמת היא שאם מדובר באהבה אמיתית, אז לא שוכחים אותה והיא מדי פעם חוזרת ומציקה גם כשאת בקשר אחר וגם שנים לאחר הפרידה. אי אפשר לגמרי להשכיח אהבה קודמת. ברעיון שלך, אין משהו לא לא מוסרי או משהו כזה. מציע לך לבלות יותר עם החברות שלך, לצאת איתן יותר, לעשת דברים. אנשים לא חושבים על זה ככה, אבל האמת היא שחלק מאוד גדול מהחיים שלנו עובר עלינו ללא קשר זוגי וללא אהבה וללא שום ודאות לגבי העתיד. ככה זה...
איך מתגברים על משהו חזק שהוא אפילו לא אהבה.. איך סתם משכיחים מישהו שיושב על הלב...
אקמול (להשכיח יחסים ביחסים אחרים) זה דבר ממכר , ולא בריא. את כבר לא יודעת עם מי את יוצאת, מה האופי שלו ואת מערבבת אנשים.. מה שגם זה רק מחזק כמה הקודם היה טוב
אני יודע על מה את מדברת. שהלב מתייחס למישהי כאילו שהיא "אהובה", אבל בעצם זה לא היה "זה" לאורך כל הדרך ואין שום סימני שאלה בעניין הזה. וגם כשכבר מתגברים על זה, מדי פעם זה קופץ ואומר לך "הלו, זוכר אותי? הייתי בסביבה וקפצתי להטריד אותך קצת".
או על סטוצים? לשכב עם מישהו כדי להתגבר זה דבר אחד - לא הכי מומלץ, אבל מערכת יחסים בין שני אנשים שבמודע נמצאים אחד עם השני בלי אהבה אלא למטרה אחרת בכלל זאת לא מערכת יחסים, זה סתם העברת הזמן עד שלמישהו ימאס
מאוד פרקטי כל עוד שנמיח הצדדים מודעים למצב כך שאף צד לא יחיה באשליות וייפגע מזה בסוף. אני אישית לא מסוגלת להיות בקשר כזה - לא מסוגלת להיות עם מישהו שאני לא באמת אוהבת עד כלות. אני חותכת מהר קשרים שלא מובילים לכיוון כזה של קשר הדוק ואוהב
חלשי אופי עושים את זה... וחסרי ביטחון מקיימים מערכות יחסים כאלה... אנשים שמודעים לכך ויודעים את ערכם לא ייכנסו למערכת כזאת כי גם אם היא תהיה ארוכת טווח היא לא תהיה מהלב אף פעם ובאיזשהו שלב אחד מהצדדים יגיד שלום...ולא כי הם יגידו שזה לא זה פשוט הם יתאהבו ויבינו מה זאת אהבה ולא מה שהם נמצאים בה
למרות שאני באמת מכירה הרבה אנשים שאפשר להגיד עליהם שהם כאלה ולכן מנהלים מערכות יחסים כאלה... זה מנגנון מאוד נפוץ של "להחליף דבר אחד באחר", והוא קורה לא רק בענייני הלב.
הסיכוי שיצא מהקשר הזה קשר נורמלי הוא קטן מאוד, ולפעמים הוא גורם למצב הפוך- אם יש עדיין רגש חזק לבני הזוג לשעבר, זה מגביר את הרצון להיות איתם, וזה לא ממש עוזר. לפעמים אחרי סיום קשר עדיף להיות קצת לבד, זה לא מזיק.
כשאת יוצאת עם מישהו חדש לאחר אהבה גדולה שהיתה לך וניגמרה,הבחור התורן יכול להסיח את דעתך מהקודם ומי יודע אולי תתאהבי גם בו ,ואז בכלל יצאת מהאקס המיתולוגי.
חדש ישר אחרי שקשר נגמר, הרגשות עוברים מהר יותר. אבל אני כן מסכימה שאחרי תקופה מסוימת, שמרגישים שהתאבלתם מספיק על הקשר ושאתם רוצים להמשיך הלאה למרות שיש עוד רגשות לאקס/ית כן צריך לנסות להתקדם ולהמשיך הלאה.
הוא איתה חצי שנה שמתוכם כל יום שהוא היה איתה הוא רצה לחזור אליי... ועכשיו חודשיים אני לא מדברת איתו והוא מטריד בהודעות...ואומר שהוא אוהב אותה... אז למה אתה מטריד אותי אם אתה אוהב אותה... הבנאדם שאני ספציפית מדברת עליו הוא אדם חלש...מאוד...וידוע לכל הסובבים אותו שהוא חלש וחסר ביטחון וחברה שלו איתו כדי לשכוח את האקס והיא אמרה שהיא אהבה את האקס יותר מאשר את הנוכחי