מה דעתכם?

משקיף25

New member
חלקי אמיתות המחביאים הרבה שקרים

אני מסכים עם הקביעה של המחבר כי: "כפי שמשטר ההפרטה מנוון את המדינה, הוא מנוון גם את הדמוקרטיה הישראלית, למשל בשיטת "הון ושלטון". ככל שפערים כלכליים מתרחבים ודוחקים חלקים גדלים והולכים באוכלוסיה אל מחוץ לשולי החברה, כך גם מתערערת השותפות הדמוקרטית. וכשם שככל שמדינת הרווחה התפרקה - מקומה נתפס בידי ארגוני התמחוי" עד כאן אני איתו, אלא שפתאום הוא מתחיל לקשקש: "כך ככל שהדמוקרטיה מתערערת - היא מאבדת את כוחותיה לגורמים אחרים: לבתי-המשפט, לרבנים, להון ולבסוף גם לרחוב. אז גם מגיע זמנם של הדיקטטורים, המציעים עצמם כתחליף לדמוקרטיה. מחאת אנשי המילואים מקרבת את הזמן הזה." ז"א הוא מספר לנו על "משטר ההפרטה", על "פרוק מדינת הרווחה" ועל ה"פערים הכלכליים המתרחבים" אשר "מערערים את השותפות הדמוקרטית" ואז לדבריו הדמוקרטיה מתערערת, ורק אז כסף מגיע להון?!?! מישהו צריך להסביר לו ש: כסף מגיע להון = "משטר ההפרטה", "פרוק מדינת הרווחה", "פערים כלכליים מתרחבים", (וכך) "מערערים את השותפות הדמוקרטית" ז"א שהלוגיקה המגוחכת של כותב המאמר אומרת לנו ש- משטר ההפרטה מנוון את המדינה-->הדמוקרטיה מתערערת-->כוח מגיע אל ההון בעוד שהסדר במציאות הוא כזה: "הדמוקרטיה" הנוכחית היא משטר ההפרטה-->נותנת כוח להון --> הדמוקרטיה מתערערת מאיפה הוא הכניס למשוואה את "משטר ההפרטות"? האם ה"רחוב" מפריט ומחסל את מדינת הרווחה? בשיטה ה"דמוקרטית" הנוכחית, יושבים בכנסת אנשים המשרתים את האינטרסים של ארה"ב ושאר ההון המקומי והזר, מפריטים את השירותים החברתיים במדינה ומחסלים את מדינת הרווחה. אולמרט הוא כוחו של ההון. עם אולמרט כבר אין היום "הון ושלטון" אלא בפרוש "שלטון הון". ה"דמוקרטיה" שלנו היא הנותנת את הכוח להון. שאר הגורמים שהוא מציין שכביכול "מקבלים כוח" הם בפירוש לא נכונים - כוח לא מגיע לבתי המשפט ובטח ובטח שלא לרחוב! ובכלל, ריח דמוקרטיה היה באוויר וזאת הסיבה שמדינת ישראל פתחה במלחמה - כדי לשלוח את כל הסרבנים לכלא, ולהרתיע את האזרחים לציית למשטר, ולהחזיר את מציאות הפשיזם שקיימת במדינה מאז הקמתה. הרי ידוע ש"כל העם חזית" (של אינטרסים אמריקאים). ומי שלא מסכים, פשיסט! ריח הפשיזם בא מהתקשורת הפרטית של בעלי ההון, שלא מדווחת על הפגנות של אלפים במרכזי הערים, כדי שנמשיך להיות "חזית". ריח של פשיזם בא מהמשטרה שמפוצצת במכות כל מה שלא נראה לה. ומהצבא שמפוצץ בכדורי גומי כל מה שלא נראה לו. ובעיקר - ריח הפשיזם בא מהכנסת, בה יושב ליברמן עם עוד 11 שכמותו, ובה יושבים אנשים המשרתים את ארה"ב ושאר ההון המקומי והזר, מחסלים את מדינת הרווחה ומפריטים את השירותים החברתיים בישראל.

משקיף25

New member
ואני יודע שהדעות שלי...

אני יודע שהדעות שלי לא תואמות לעמדותיה של מרצ, אבל אני חושב שהבמה היא בכל זאת במת שמאל ראויה.

doresh shalom

New member
חוששני שפספת את הנק' ../images/Emo41.gif

המרכזית, והיא - הגוון הפשיסטי במחחאת המילואימניקים.

משקיף25

New member
באמת שלא התייחסתי לזה

מהסיבה שלדעתי, במאמר הספציפי הזה, המילואימניקים הם רק תירוץ לטענה ש- "כל מה שיוצא לרחוב הוא פשיזם - הממשלה ה'דמוקרטית' היא חזות הכל". אם להתייחס למילואימניקים, הם באמת מריחים מפשיזם, אבל מסיבות אחרות, לא בגלל שהם יוצאים לרחוב, אלא יותר בגלל שהם צועקים: "לא נתתם לצה"ל לכסח!" ו-"למה הייתה רק טונה ואיפה הפסטרמה?" במקום לצעוק: "למה שלחתם אותנו למות בשביל שהחיזבאללה יזכור את שמו של פרץ ונשיא איראן יזכור את שמו של בוש?!" (וגם הפרטתם קודם את המטבח בצה"ל?). ומאוד צרם לי שמצד אחד המחבר מקונן על הפרטה וחיסול מדינת הרווחה, ואז אומר שזה עוד יתן כוח ל"בתי המשפט, לרבנים, לבעלי ההון ולרחוב"... בעלי ההון זה דבר אחד, בתי המשפט, הרבנים והרחוב זה דבר אחר: לגבי בעלי ההון, נכון - עבורם מלכתחילה הכלכלה והשירותים החברתיים מופרטים, ומדינת הרווחה מחוסלת - לעומת זאת, את הרחוב זה דווקא מחליש - עושה אותו עוד יותר שקוף. ובתי המשפט הם בובות שמתרצות ומאריכות מעצרים כשכל שב"כניק אומר את מילת הקסם: "ביטחון המדינה - סודי". והרבנים?! הם סתם אופיום להמונים כרגיל, אצלם בחצר וגם ברחוב.

חע

אתה באמת חושב שלשמאל הקיצוני, שאולי, בהערכה מוגזמת, 3% מאזרחי ישראל היהודים תומכים בו, יש כל כך הרבה כוח ושהוא מהווה איום כל כך גדול. עד שצריך לצאת למלחמה רק ע"מ להשיג ציות? קשה לי להאמין. אבל, נו, כשחושבים במושגים מהמאה ה-19 - אפשר להגיע לכל מיני מסקנות נחמדות. אם כבר תיאוריות קונספירציה, דווקא ליברמן ובעיקר הכתומים הם אלה שצריכים להתלונן עליה - הרי המלחמה הזאת, והקונצנזוס העצום (והמוצדק, בתחילתו) שנורצ סביבה, הייתה אמורה ללכד סביב דרכה של קדימה, ולהשתיק את המחאה בציבור הדתי נגד הממסד הפוליטי, ואף הצליחה בכך בשבוע-שבועיים הראשונים. בסופו של דבר, ובאופן די צפוי לאור ניהול המלחמה שנתפס כהססני ולא-ברור, התרחשה התוצאה ההפוכה, והימין הקיצוני רק התחזק. אני מאמין שלאולמרט היו יועצים מספיק טובים כדי לצפות זאת, ולכן גם זה לא נשמע לי הגיוני מדי. לגבי האינטרסים האמריקאיים - זה כבר סיפור אחר, בהחלט היו כאן ולמעצמת העל היחידה כיום בהחלט יש השפעה ממשית על מדיניות ישראל. וואלה, מי היה מאמין?

doresh shalom

New member
ציות לא מצד ה"סוררים" ../images/Emo41.gif

אלא כדי לשמור עם ההמון מלוכד (צריך כל כמה זמן איזה אירוע מלכד - למשל מלחמה). אני לא חושב שזאת הייתה מטרת המלחמה, אבל רק רציתי להבהיר את טיעונו של המשקיף (כפי שאני מבין אותו). ומנגד, אין ספק שהתקשורת לא נותנת (כמעט) ביטוי לקולות שאינם בקונצנזוס (בעיקר התחום הכלכלי, אך גם במדיני). לדעתי, הקשר תקשורת-הון מסוכן לא פםחות מצהקשר הון-שלטון. (יוחזר לאלתר עיתון דבר!
)

הבנתי את הטיעון

השאלה היא - את מי היה צריך ללכד, ויותר חשוב - את מי היה צריך לנטרל?

הפאשיזם קיים רק בדימיונו של הכותב

מדהים איך אפשר לפרסם מאמרים שטחיים ורדודים כדי להגיע למסקנות מרחיקות לכת. מחאת אנשי מילואים על רקע של קריסת המפלגות אין לה ולא כלום עם 'פאשיזם'. הכותב השמאלני לא היה נופח שטויות כאלה אם במקום חיילי המילואים והמשפחות השכולות היו מתייצבים מול משרד ראש הממשלה ועדי עובדים או ערבים כלשהם הצועקים על 'קיפוח'. אז הוא היה מתמוגג על 'הדמוקרטיה האמיתית' הבאה לביטוי במחאה העממית. הפאשיזם כידוע לא צמח כתנועת מחאה של חיילים משוחררים, אלא כתוצאה מהשתלטות אספסוף אלים בהנהגת מפלגות טוטליטאריות על הרחוב והזירה הפוליטית. גם במיקרה של גרמניה וגם במיקרה של איטליה לא היתה 'קריסת מפלגות', אלא תפיסת השלטון בידי מפלגות מאורגנות היטב עם משמעת צבאית, משהו בסגנון החיזבאללה של היום. גם ההפיכה הקומוניסטית ברוסיה היתה מהסוג הזה: מפלגה טוטליטארית המארגנת פוטש מזויין ומחמשת את האספסוף הנאמן לה נגד הממשלה החוקית ומוסדות המדינה החוקיים. אצלנו מדובר במחאה עממית מהסוג הטהור ביותר - מחאה של אלה שנשלחו ע"י ממשלה שלומיאלית, חסרת כל כישורים וע"י חבורת דגנרלים מנופחים ומושחתים לקרבות עקובים מדם ללא ציוד, ללא הכנה, ללא מזון ומים, וללא כל תוכנית מלחמה המוליכה לניצחון. אצלנו מדובר על משפחות שכולות שאיבדו את יקיריהן בגלל הפשלונרים שבשלטון. ואצלנו מדובר על מחאת העורף שהופקר ללא הגנה וללא דאגה ואספקה ע"י ממשלה מופקרת. אצלנו מדובר במחאה האמורה להוביל לשינוי שלטון דמוקרטי, להתחדשות לאומית וחברתית בישראל, להחזרת האמון, טוהר המידות והערכים העליהם גדלה וצמחה המדינה הזאת.

משקיף25

New member
מה אני אגיד...

מסכים איתך שהוא הרחיב את המילה "פשיזם" לאן שבא לו ומסתדר לו. אבל המילואימניקים כנראה באמת מריחים מפשיזם, ולא בגלל שהם יוצאים לרחוב, יותר בגלל שהם יוצאים להגן על ה"זיקפה הלאומית" שהבטיח להם אולמרט. ואם הם יוצאים להפגין על הפקרת העורף, עכשיו הם נזכרים? לא ידעו מראש עם איזו מדינה יש להם עסק? ואיך מדינה שמפריטה את שירותייה החברתיים תתנהג במלחמה? העיקר רצו מ-ל-ח-מ-ה). לגבי מהפכת אוקטובר הקומוניסטית ברוסיה, נגד שלטון הצאר להזכירך (אז מה אם הוא ומוסדותיו היו "חוקיים") - כן ירבו. אבל בוא לא נתווכח על זה עכשיו. ואני יכול להסכים איתך שהממשלה היא "שלומיאלית, חסרת כל כישורים ומורכבת מחבורת דגנרלים מנופחים ומושחתים" שהוליכה לקרבות עקובים מדם (נקודה).

שכחת מהפכה בדרך...מהפכת פברואר

הדמוקרטית שהפילה את שלטון הצאר. ההפיכה הקומוניסטית באוקטובר (נובמבר) 1917 רצחה את הדמוקרטיה ברוסיה, היא לא היתה 'נגד שלטון הצאר' שכבר 8 חודשים לא היה צאר.

ועוד דבר:

האם לדעתך כל מי שרצה לנצח במלחמה נגד החיזבאללה הוא 'פאשיסט'? לפי זה כל העם שלנו חוץ מקומץ של תומכי האוייב מהשמאל הקיצוני הם 'פאשיסטים'. האם להיות פטריוט של מדינת ישראל הוא פאשיזם?

משקיף25

New member
כותב המאמר יחס למילואימניקים פשיזם

בגלל שהם יוצאים לרחוב. אני מלכתחילה כלל לא התייחסתי לנושא הפשיזם של המילואימניקים לכאורה, בתגובה הראשונה והארוכה שלי למאמר. רק אחרי שנדרשתי לנושא "הגוון הפשיסטי במחאת המילואימניקים" עניתי: "אם להתייחס למילואימניקים, הם באמת מריחים מפשיזם, אבל מסיבות אחרות..." אני מניח שגם כותב המאמר, כל עוד המילואימניקים לא עולים על הכנסת עם נשקם, באומרו "ריח פשיזם באוויר" לא באמת חושב שמתנגדי הממשלה, שהם אזרחים (שבמקרה גם עושים מילואים), הם באמת פשיסטים. וברוח הזו התקיים הדיון - אתם, כמו כותב המאמר, השתמשתם בטרמינולוגיה של ימין-פשיזם, כששאלתם אותי על ניחוחות טעמים וגוונים. אם שאלתם על ריח פשיזם - אז התשובה היא שיש ארומה ימנית באוויר. האם המילואימניקים הם פשיסטים במלוא מובן המילה? כמובן שלא. סתם ימנים תומכי מלחמה. פשיסט טוב, זה יותר ליברמן, קליינר, מרזל וכו'.

משקיף25

New member
מי שרצה "לנצח במלחמה" נגד חיזבאללה

הוא לא פשיסט בעיני... סתם אחד שמסכים להשתתף ברולטת הטילים של אולמרט על תושבי הצפון, כדי "לשנות את המציאות במזרח התיכון" וגם "לגרום לנסראללה לזכור את השם של פרץ". וזה בזמן שהחיילים החטופים מופקרים בידי החיזבאללה (היעדר משא ומתן רק מרחיק את ההזדמנות לשחרורם), עשרות אזרחים ישראלים נהרגים (בדרך כלל מהמעמד הנמוך ללא מקלטים או אפשרות לעבור למרכז), 1000 אזרחים לבנונים נהרגים, נוצרת בעיית פליטים בסדר גודל של מאות אלפים, וצה"ל שופך על לבנון 500 מיליון ש"ח ביום (שירדו מן הסתם מתקציב הרווחה והחינוך). מספיק גרוע גם בלי להיות פשיסט. "פטריוט", אם כבר הזכרת, זה השמאל העקבי, שוחר השלום והמתנגד למלחמה: אנחנו שיוצאים נגד המלחמה ונגד ממשלת המלחמה, אנחנו לא בוגדים, אלא התומכים העקביים ביותר בהצלת חייהם של תושבי הצפון ושל ישראלים בכלל. אנחנו רוצים בטובת המדינה באמת ולא בטובת האינטרסים האמריקאים באזור, אנחנו דורשים שכסף יגיע לרווחה ולחינוך, במקום שילך להרפתקאות המלחמה של אולמרט ובוש. בוא נעשה עסק: אתה לא תקרא לי "תומך אויב" ואני לא אקרא לך פשיסט, מסכים?

אבל אתה באמת תומך באוייב

אם אתה מנסה למנוע ממדינת ישראל להגן על עצמה. לפי מה שכתבת על תמיכתך בפוטש המזויין של הבולשביקים נגד הדמוקרטיה הרוסית אז אתה גם פאשיסט.........צבוע אדום, שזה כמעט כמו חום.

משקיף25

New member
ממשלת המעבר לרפובליקה דמוקרטית?

בלי מהפכה אגררית? גם כן מהפכה... לא תודה. אמנם היו בברית סוציאליסטים, ש-7חודשים לא עשו מהפכה אגררית... אבל כמו שלנין שאל: אילו מן סוציאליסטים הם אם צריך להוריד אותם כדי לבצע את הפרוגרמה שלהם?

בגלל זה מותר לעשות הפיכה מזויינת?

בגלל שלדעתך ממשלה דמוקרטית כלשהי לא מבצעת מדיניות מסויימת? לפי זה לא צריך בחירות, אלא כ"א שיקרא לעצמו 'לנין' יתפוס את השלטון מתי שמתחשק לו.

משקיף25

New member
"לא לבצע מדיניות" יכול להיות פשע

אמרת הרבה ב"לא לבצע מדיניות". לא כל מה שמחזיק רובה הוא פושע... הפושעים הגדולים ביותר יושבים מעונבים בפרלמנטים ומרעיבים אומות שלמות. ואם כבר הזכרת מהפכה מזוינת, אז לא כשמתחשק ליחיד ששמו לנין, אלא עדיף כשמתחשק לעם.

למעלה