מה דעתכם

hadasco

New member
מה דעתכם ../images/Emo35.gif

אני בוגרת טרייה מחפשת עבודה קצת יותר מחודשיים. היו לי 14 ראיונות עד עכשיו אבל בינתיים שום דבר לא צלח... האם לדעתכם, הפעלת לחץ מתון על המעסיק הפוטנציאלי, כמו להגיד שיש הצעה קונקרטית אחרת ואם אפשר לקבל תשובה לגבי הצעה שלהם, דבר מועיל או מזיק??

forester404

New member
כל כך הרבה נבלות במקצוע הזה

(כמובן שגם המון אנשים נהדרים). אבל מה כל כך קשה להחזיר תשובה, נבלות ?

אפרתש

New member
זה בטוח לא מזיק

אם את אומרת את זה בצורה עניינית, למה שתהיה בעיה?

® רן

New member
דעתי

שזה יכול להועיל, כל עוד זה נעשה בצורה חיובית ולא נתפס כסחטנות. אם את באה ואומרת: "תשמעו, אני מחכה לתשובה מכם, מאוד התרשמתי מכם והייתי רוצה לבוא, אבל אני גם חייבת להחזיר תשובה למקום אחר שנתן לי הצעה ולוחץ עלי לתת תשובה". כך את נתפסת כבעלת מוטיבציה גבוהה וכעובדת מבוקשת (הי, שני מעסיקים מתחרים עליך!). קחי בחשבון שייתכן שזה יעבוד הפוך וכל מה שיקרה הוא שיקדימו לתת לך תשובה שלילית... אבל לדעתי אם באמת נראה לך שהיו מרוצים ממך ואת מהם והם מושכים זמן, זו דרך טובה לחתוך עניינים.

dc24

New member
דעתי ...

לדעתי זה תלוי. אם את מבקשת תשובה ממקום עבודה שעדיין מראיין או עדיין דן לגבי איזה מתוך המועמדים הוא "הנבחר", אז זה ככל הנראה יפגע, הם יגידו "לא רוצים להרוס לך, לכי על ההצעה השניה" הרי זה שיש להם עוד מועמדים - זה מספק אותם. אלא אם כן הרשמת אותם בצורה כזו ש...... אבל אז היו אומרים לך כן די מיד. אם הם כבר סיימו וסתם מתעכבים, כי להם חודש יותר או פחות מורגש הרבה פחות משזה מורגש לך, אז זה בהחלט יעורר אותם. כמובן אני מסכים בהחלט בדרך הנכונה לעשות את זה כמו שכבר ציינו פה. בהצלחה.

hadasco

New member
חלק מהראיונות

השגתי בזכות אנשים שאני מכירה שעובדים בתחום אבל את רוב הראיונות השגתי ע"י התמדה ונחישות... אני בוגרת מדעי המחשב ללא נסיון ומחפשת עבודה בכל תחום רלוונטי של תוכנה

כך הכבוד לך!

אני סיימתי מתמטיקה עם מדעי המחשב וגם עדיין לא מצעתי עבודה. אני מתפלא שלא עברת אף ראיון עד עכשיו כי הם די שואלים את אותם שאלות שוב ושוב.

hadasco

New member
מי יודע?

נראה לי שאין לי בעייה נפשית. אני לא בטוחה. בכל מקרה כל ראיון שהתחיל בראיון אישי המשיך לראיון מקצועי. אני הולכת לראיונות גם בתחומים שאני לא ממש מכירה ואין לי מספיק ידע בהם. ולא קרה עדיין ששאלו אותי את אותו דבר במבחנים שונים... סתם בשביל הרקורד עברתי שני ראיונות וסרבתי להצעות שלהם (אולי לא בצדק אבל זה היסטוריה)

עד עכשיו הייתי רק בראיון אחד, אבל..

כל השאלות המקצועיות ששאלו אותי שם ידעתי כי פתרתי אותם קודם בבית. חבר שלי שהיה כבר ב - 5 ראיונות בערך גם ידע את רוב השאלות בראיונות והוא גם התקבל ל - 3 מתוך ה - 5 עבודות. בסוף הוא בחר באמדוקס כי הם משלמים 10K, למרות שהוא בלי ניסיון!!! נראה לי שאת הולכת יותר לראיונות בתחומים שאין לך ידע בהם מאשר כאלו שיש לך ידע. גם לא נשמע לי הגיוני שהיית ב - 14 ראיונות בחודשיים (זה בממוצע 1 כל 4 ימים!) וגם לא נשמע לי הגיוני שלא הצלחת לעבור אפילו אחד!

hadasco

New member
אם היית קורא

היית מגלה שעברתי שניים מהם. דבר שני חודשיים וחצי בשבילך (זה 1.4 ראיונות בשבוע) חבל לי בשבילך שהגעת רק לראיון אחד ולא עברת אותו למרות שידעת את השאלות.

galgal21

New member
מה פרוש הדבר להיות נחוש ???

יש איזה דרך מעשית לגלות את הנחישות שאת מדברת עליה חוץ מאשר: לשלוח קורות חיים לכל משרה בעתון או ב-JOBNET. לשאול חברים על מקומות עבודה. אם יש ראיונות -- להתכונן להם כמיטב יכולתך. לחזור על החמר -- במדת האפשר. אלו כל הדברים שאני עושה. למרות זאת יש לי מעט מאד ראיונות. ברב הראיונות עניתי היטב על השאלות אך למרות זאת בכולם פסלו אותי.

hadasco

New member
תתעודד

בשביל שיזמנו אותך לראיון אתה צריך שקורות החיים שלך יהיו אטרקטיביים (גם אם אין לך נסיון). העובדה שפסלו אותך לא אומרת שאתה לא טוב היא רק אומרת שיש מישהו יותר מתאים שהתמודד על המישרה הזאת. גם אני מובטלת אפילו עם ה-הרבה ראיונות (או לפחות זה מה שמסתמן כאן)

aperture

New member
נראה לי שהרבה יותר מועיל מבחינתך

יהיה לשבת עם עצמך ולנתח בכנות את הסיבות שבגללן את לא עוברת את הראיונות (רצוי עם עוד מישהו שאולי יוכל לתת לך נקודות למחשבה שאת לא היית מודעת להן). 14 ראיונות זה כמות ניכבדה, וחבל להמשיך "ולשרוף" עוד חברות, לפני שעברת עם עצמך את התהליך הזה, ואת בטוחה שאת מגיעה לראיונות מוכנה ב 100 אחוז. חוץ מזה, בתור בוגרת טריה (אם הבנתי נכון, אז ללא ללא ניסיון), לא ניראה שמישהו יתרגש יותר מדי מהפעלת לחץ כלשהוא. שיהיה לך בהצלחה בראיונות הבאים

hadasco

New member
בוגרים טריים

מה דעתכם על העניין? בכמה ראיונות הייתם? כמה זמן לקח לכם למצוא עבודה?

d70

Well-known member
היו כמה 3 + ראיונות עם חברות השמה . למי שיש ויטמין P לא צריך ראיון אפילו וגם ממוצע 60 יספיק.. הקטע המעצבן ומצחיק כאחד שנתקלתי בו - שבאתי לראיון יושבים מולך אנשים שבאמת חושבים שזה בסדר להציע משרת טכנאי/הנדסאי למהנדס אלקטרוניקה,ועוד מודאגים שאני ארצה לעזוב בגלל ש "אנחנו רואים בקו"ח שאתה מהנדס אלקטרוניקה..." !? .

hadasco

New member
לגבי ויטמין p

מנסיוני זה ממש לא נכון. אחי ניסה לסדר לי עבודה בחברה בה הוא עובד ולפני שבכלל ראו אותי שאלו אם יש לי ממוצע מעל 90, ומאחר ואין לי (!!), אפילו לא הזמינו אותי לראיון.

coldcut

New member
קרוב לעשר

בתחומים מגוונים:QA ,מתכנת,הטמעת מערכות מידע ,קונפיגורציה ועוד.. לכולם הגעתי דרך האינטרנט.. כמוך אני נחוש ולא מוותר,זה דורש זמן וסבלנות.

למעלה