מה דעתכם?

inbale

New member
מה דעתכם?../images/Emo35.gif

תאונת דרכים חזיתית . אישה בת 81 נהגת. אתם מוצאים אותה ברכב לכודה. היא מתלוננת על כאב בחזה חיוורת ומזיעה סימנים בשטח של חבלת חזה שיטחית. אתם נמצאים בשטח עם אמבולנס לבן. הנט"ן הקרוב ביותר נמצא במרחק של מספר דקות נסיעה. האם הייתם מפנים אותה לבד לבית החולים או ממתינים לנט"ן? האם הייתם מזמינים חבירה של נט"ן? האם הייתם מודיעים למרכז טראומה האזורי?

orend123

New member
שאלה קלה

אמרת שהיא לכודה? נזמין כיבוי אש שיפרוץ לרכב (יותר נכון יחתוך את הרכב), בינתיים נבקש מהנט"ן להגיע, אולי אחרי שהוא יעריך את מצבה הוא יחליט לפנות.

Reign Of Chaos

New member
אני לא מנוסה אבל-

דבר ראשון מזמינים כיבוי אש.. ויש לי שאלה קצת טיפשית אולי אבל, אני מקווה שלא יעופו פה דברים. מה זה נט"ן?

נידת טיפול נמרץ

זה האמבולנסים עם הפס הכתום, יש להם הרבה יותר ציוד ותרופות מהלבן

../images/Emo104.gif נט"ן- ניידת טיפול נמרץ.

כשתתחיל להתנדב תדע יותר מה זה הרובוט המדהים הזה, הכי חשוב תדע שזה בגדר "ואין לנו רשות להשתמש בהם"...

Reign Of Chaos

New member
אם לא לנו.... אז למי כן?

ואם יש בו יותר מבאמבולנס הלבן, אז בטוח יש בלבן משהו שאין בנט"ן!

../images/Emo104.gif אנשים שעברו קורס

שנותן להם ת'פריבילגיה... ת'כלס- לפי הצוות אפשר לראות שהנט"ן יותר רציני מהלבן, אם אני לא טועה את הנט"ן מזמינים לאדם מחוסר הכרה, תקנו אותי אם אני טועה...

Vtach

New member
גם לבן מוציאים לח"ה.....

איך נראה לך שיש לפעמים החייאות בלבן?? וריין.. טוב לראות אותך גם פה..

Reign Of Chaos

New member
איי? מה אתה עושה פה? ../images/Emo13.gif

טוב לראות פה פנים מוכרות!
אתה גם מתנדב? איפה? כמה זמן?

אני רואה שאתה חדש בעסק

אני אעלה את כל התמונות של האמבולנסים במד"א. בתמונה אמבולס נט"ן. ניידת טיפול נמרץ

Vtach

New member
כן גם אני מתנדב...../images/Emo13.gif

קצת יותר מחצי שנה

The_VIP

New member
לשאלתך VTACH

לשאלתך למה לבן מגיע להחייאות... בדרך כלל צוות הנט"ן/אט"ן אינו מספיק בצורה אופטילית מבחינת כח אדם להחייאה ולכן מוציאים גם לבן ובנוסף לכך לרוב הפריסה של הלבנים גדולה בהרבה ולכן לרוב הםם יהיו יותר קרובים אז מוציאים אותם ונט"ן ביחד רק שהם יגיעו קודם ויתחילו כבר החייאה... איתי

למשל אצלנו

בכל איזור אשר , יש נט"ן אחד ושלושה אט"נים אבל כ8 רגילים ולכם הם מגיעים לפעמים להחייאות מחוסר ברירה.

לבן מוציאים לחסרי הכרה רק כשהנט"ן

תפוס. לנט"ן יש עדיפות למחוברי הכרה, לכאבים בחזה ולמקרים עם סיכוי להידרדרות לחוסר הכרה - ולהחיאה (הכל לפי שיקול הדעת של המוקדן).

לא !

לנו אסור. מותר לפאראמדיקים לרופאים למתנדבי נוער שעברו קורס נט"ן וכו'. היתרון היחיד של הלבן על הנטן הוא שהוא יותר זול. עומר

nirhend

New member
דעתי

ובכן, הכאב בחזה יכול לנסוע מהרבה דברים, השאלה היא האם הסיבה היא קרדיאלית, כאב בחזה זה תאור כללי מידי, השאלה היא האם הכאב לוחץ / דוקר / שורף וכו', לכל כאב יש את המאפיינים שלו. ובכן בנוגע להתלבטות עצמה, במידה והפצועה לכודה ויש עוד מספר דקות עד פינויה מומלץ להזמין נט"ן שבמידה והבעיה הינה קרדיאלית יוכל לטפל בחולה ולמנוע ממצבה להחמיר. גם במצב שבו הפצועה אינה לכודה הייתי מזמין נט"ן בתנאי שהחבירה איתו לא תעקב את הפינוי יתר על המידה (תלוי מרחק לביה"ח, האם צריך להתרחק מביה"ח כדי לחבור עם הנט"ן וכו') לנט"ן יש אמצעים רבים שיכולים לתת טיפול קדם בית חולים מתקדם לחולים עם בעיה קרדיאלית ולמנוע את החמרת המצב, יכול להיות שהתאונה נגרמה כתוצאה מאותם כאבים בחזה ולכן מומלץ לשאול את הפצועה אם הכאבים התחילו אחרי או לפני התאונה.

amitp

New member
ולמה נתפסת דווקא לכיוון הקרדיאלי?

יתכן מאוד (וקצת קשה לקבוע לפי התיאור שקיבלנו) שמדובר על פגיעת חזה כלשהיא, שגורמת לקשיי הנשימה. גם בשביל זה צריך נט"ן... בכל מקרה, בשיקולי הזנקת נט"ן נכנסים: - עד כמה הפצוע של יציב? (כאן - לא יציב בכלל) - מה מרחק הפינוי מביה"ח ומן הנט"ן? כאן - הנט"ן - כמה דקות, ביה"ח - לא ידוע. מה שכן ידוע - מדובר על פצועה הלכודה ברכב כך שכרגע אין ברירה אלא לשבת ולחכות לנט"ן - מה הנט"ן יכול לעשות בשביל החולה, לעומת מה שביה"ח יכול ומה שהחולה צריך - במידה ואכן מדובר על חולה קרדיאלי הנט"ן יכול לעשות רוב מה שביה"ח יעשה, בטווח המיידי. במקרה של טראומה - צריך לרוץ לביה"ח כמה שיותר מהר. בקיצור - במקרה שהועלה אין כל דילמה כיוון שאין כל ברירה - ברור שמזמינים נט"ן ואין ברירה אלא לחכות לא ולכיבוי. במידה ולא היה מדובר על לכודה - התלות היא בזמני הפינוי - במרחק פינוי קצר (בתוך העיר) ובמידה ולא מדובר על קשיי נשימה חריפים סביר להניח שהייתי מוותר על שירותי הנט"ן ורץ לבי"ח. במרחק פינוי קצת יותר גדול - עדיף להשקיע מספר דקות בשביל הנט"ן.

orend123

New member
נט"ן מזמינים בד"כ

נט"ן/אט"ן מזמינים בד"כ למקרים שאצל המוקדן נראים כ א. מקרי חירום; בצקת ריאות, חוסר הכרה. ב. התקפים; התקף לב, התקף אסטמה, התקף אפי, התקף סוכרת ג. בעיה ידועה; בעיה קרדיאלית שצריכה טיפול מיידי, דרכי נשימה. כעקרון לאלה בגדול מזמינים נט"ן/אט"ן, ואם לא אז מוציאים את הלבן ומנסים לחבור. אבל יש גם מקרים שעבור המוקדן לא נראה כמקרה נט"ן ולהיפך. כל מקרה נבדק לגופו...

amitp

New member
א. לא רק,

גם במקרי טראומה קשה, לידות ועוד שאר ירקות, המוקד יוציא נט"ן. ב. לא על זה דיברנו כאן - כאן השאלה הייתה האם אתה כחובש במקום יוצא לחבירה עם נט"ן או לא, כך שהשיקול הוא שלך ולא של המוקד.

למעלה