מה דעתכם?

crema2

New member
מה דעתכם?../images/Emo151.gif

יצא לי לדבר עם הפסיכולוגית שלי על תחופשת לפורים שאני אוהבת . ציינתי בפניה שאני אוהבת תחפושת של מלכה , סינדרלה , שלגיה כלה וכאלה. היא אמרה לי שהיא שואלת את כל המטופלים שלה איזה תחושות הם אוהבים. היא טוענת שתחופשות אלה מעדים על ילדותיות-צריך לשנות את זה בטיפול. לדעתי אם ילדה קטנה תתחפש לזה זה פחות יראה עליה אמיתי מאשר מבוגרת זאת דעתי. היא אמרה לי שיתאים לי להתחפש לאינדיאנית שזה בוגר יותר (היא בעצמה מתחפשת והיא די מבוגרת ). יצא לי לחשוב ברצינות מה מושך אותי כל כך בתחפושת מאגדות והבנתי שאחת הסיבות שזה מאפשר לי פעם בשנה להרגיש מיוחדת ויפה מה שאני לא מרגישה ביום יום. לדעתי שמלות מנופחות זה מדהים (פעם כשהייתי צעירה התלהבתי מאוד מסיפורים על פעם מזמן שאנשים התלבשו ככה באמת. חבל שזה נעלם ולובשים היום ג'ינסים (אתם לא חייבים להסכים איתי וזה בסדר אני מקבלת את זה ). אני מודעת לזה שאני ילדותית אבל מה רע בתחפושות שאני אוהבת? האם באמת תחפושת של בן אדם מעיד על תכונות אופי שלו? ואם הייתי אומרת לה שאני רוצה להתחפש לאסירה ? או תינוקת? האם באמת יש הגיון בבחירה של התחפושת לתכונות של הבן אדם? אחת הסיבות שאני אוהבת תחפושות האלה כי זה מאוד מיוחד עבורי ובמציאות אי אפשר להיות כזאת כל יום . למשל פעם באתי למפגשים בג'ינס עם קרעים והיא כל הזמן העירה לי שצריך לעבוד על סגנון לבוש שלי. בהמשך שמתי לב שהיא מעירה לי שאני מוזנחת בכללי אז החלטתי לבוא למפגשים שלה בג'ינס נטרלי. ואז היא אמרה שהג'ינס עם הקרעים זה מכוער ולא אסתטי . לדעתי פה זה עניין אישי ולא פסיכולוגי. הרי ג'ינס עם קרעים זה באופנה ואני אוהבת אותו אז מה הבעייה ?

lee68

New member
לפי דעתי זה מקסים שאת אוהבת להתחפש

וזה לא ילדותי בכלל , ובכלל סינדרלה , שלגייה הן כולם סוג של נסיכות תסכימי איתי אז זה פעם בשנה להיות נסיכה יפה . להתנתק מהמציאות . זה גם יפה לשמור על "הילד" שבנו באמת זה בריא. * לגבי ההערות על הלבוש אני די הזדעזעתי זה באמת לא עניין טיפולי , זה שאלה של טעם אישי. לא נעים לי להגיד לך אבל היא לא נשמעת משהו הפסיכולוגית הזו , זה גסות רוח להגיד לבן אדם שהוא נראה מוזנח. * פעם פסיכולוגית אמרה לי שהאיפור ששמתי נראה כמו לכלוך ושאולי כדאי לי ללכת למישהי שתלמד אותי איך להתאפר , היו עוד הערות נחמדות בסגנון ועזבתי אותה. *אני באופן אישי בת 30 ואני אוהבת צבע ורוד - אז מה זה אומר עליי ? שאני ילדותית ? אולי אבל למי אכפת. ולדעתי גם העניין שהתחפושת אומרת משהו על הבן אדם נשמע לי קשקוש.

liza26

New member
אני חושבת שזה גולש לפסים אישיים

תחפושות יכולות להעיד על רצון של בן אדם להיות מה שהוא לא אולי זה יכול לרמוז על תכונות אופי אבל בהחלט לא ברמת טיפול נשמע לי ממש מוזר מוזר גם שהיא העירה לך על הג'ינס . מה אכפת לה מה את לובשת? זה לא שבאת אליה עם בגד ים
ודרך אגב, גם אני חולה על השמלות המנופחות האלה ובחתונה שלי היו לי 12 (!!!) שכבות של טול בחצאית , בחיי
בעלת הסלון השתגעה ממני לגמרי כי האופנה היתה שמלות ללא ניפוח.... אבל הרגשתי כמו נסיכה אמיתית

אופירA

New member
מנהל
את לא צריכה להסכים איתה בנושא זה

אבל את צריכה להגיד לה, את דעתך לגבי התחפושת, ושאינך מזדהה בכלל עם דעתה, וחושבת שהיא מכניסה עניין של טעם אישי לפסיכולוגיה. מותר לך לאהוב לבוש ג'ינס עם קרעים, וכל עוד את לא הולכת בלבוש זה למקום עבודה מכובד שיש לו קוד לבוש, זה בהחלט ביטוי אישי לגיטימי שלך. לפסיכולוגית יש טעם אחר, אז היא מכניסה את הטעם שלה לטיפול, וזה לא נכון. צריך להגיד לה את זה. אם היא לא תכבד את דעתך, זו בעיה להיות מטופלת אצלה.

crema2

New member
כן , אני גם חושבת ככה ...

צריך לקחת חלק מהעצות שלה בערבון מוגבל . צריך לי לשים לב מתי היא נותנת באמת עצה פסיכולוגית ומתי אומרת את דעתה האישית . אולי זה קשור לגילה כבת 70 אז היא רואה את הדברים מזוית קצת אחרת אולי

נכון, וגם -

כמו שהמטופל מגיב למטפל ומשליך עליו כל מיני דברים, גם המטפל מגיב למטופל. כיום אף אחד כבר לא חושב שהמטפל הוא "אובייקטיבי", וברור שהמטופלים מעוררים במטפל תגובות שונות. יכול להיות, למשל, שאת מעוררת בה תגובה אימהית ומין צורך לחנך ולגדל אותך. רצוי ומותר להעיר את תשומת ליבה לזה.

האמת שלדעתי הפסיכולוגית מבקרת אותך יותר מידי

לא עניינה איך את מתלבשת-בחירה שלך לגמרי. לגבי התחפושות-יש משהו במה שהיא אומרת, אבל את צריכה לעשות מה שטוב ונעים לך.

למעלה