מה דעתכם ? רק #C ?

גרינלנד

New member
מה דעתכם ? רק #C ?

אני סטודנט למדעי המחשב ןיש לי שאלה אשמח לשמוע תגובות.. האם כדאי לי פשוט ללמוד אץ #C ולא לתת התייחסות ל C ו ++C ? האם כדאי להתחיל מהשפה הכי מעודכנת ולא מהקלאסית ? תשובות מנומקות בלבד!!! 0 :

selalerer

New member
נראה לי שאתה מעריך נכון את השפות.

בעוד שללמוד C זה בהחלט כמו ללמוד היסטוריה של השפות, או ללמוד משהו יותר לשם הערך התיאורטי שבו (בד"כ), ++C זה סיפור אחר לגמרי. ++C זאת אחת השפות השימושיות ביותר היום בשוק, היא חזקה מאוד ובעלת מימושים ברוב הפלטפורמות הקיימות, בנוסף זוהי שפה שיש לה תקן שאותו קובעת רשות ציבורית. #C לעומת זאת (או כפי שאוהבים לקרוא לה כאן $C), הינה שפה בבעלות חברה כלכלית (Microsoft) ועובדת למיטב ידיעתי כרגע, רק על סביבת Windows, יש הטוענים שהיא פותחה למטרה אחת בלבד, וזה להתחרות בJava של חברת Sun, שהיא השפה היחידה היום שאפשר באמת לומר עליה שהיא Cross Platform, כלומר שהיא עובדת על מע' הפעלה שונות הרצות על מכונות שונות מבלי הצורך לקמפל עבור כל מכונה בנפרד. בכל מקרה, זה כנראה עדיין מוקדם בשבילך להתמקד בשפה אחת, אתה לעולם לא יודע במה תעסוק בסופו של דבר בשוק. כדאי לך לקבל בסיס רחב במספר שפות, והבנה תיאורטית טובה של תכנות, כשתיכנס לעבודה זאת או אחרת, בשפה מסויימת, תוכל להתמקצע בה. בהצלחה, סלע.

voguemaster

New member
ב-C יש הרבה מעבר לערך תיאורטי

יש המון דברים שנכתבים ב-C ולא ב ++C. מה לעשות, זו המציאות.

TheReverend

New member
לא.

לדעתי חשוב להכיר כמה שיותר שפות. שפת C באופן ספציפי היא אחת השפות הקרובות ביותר לשפת מכונה(מבין השפות העיליות) והיא מאפשרת הרבה דברים ששפות אחרות לא מאפשרות. לדוגמה RT כותבים בעיקר עם C. C++ היא שפה יותר עילית ומאוד בשימוש היום בשוק. סטרוסטרופ(מי שהמציא את ++C) אמר עליה פעם בהתיחסות להבדל בינה ובין C: "עם ++C הרבה יותר קשה לירות לעצמך ברגל, אבל כשזה קורה היא מורידה לך את כל הרגל" #C הגיעה עם פלטפורמת הדוט נט ובאה כמענה לJAVA. תכל'ס 80% מ#C זה העתקה בוטה מJAVA. כל מי שתכנת בJAVA יכול לעבור ל#C בקלות. וסתם שאלה כללית, בתור סטודנט למדעי המחשב, לא קובעים לך מה ללמוד?(אם לא, איפה אתה לומד?) או שאתה מתכוון בנפרד מתוכנית הלימודים לתוכנית ללמידה עצמית?

cybordyn

New member
../images/Emo45.gif בדיוק!

C++ זהו נושא רחב. לימוד שפת C בתור התחלה ייתן לך בסיס טוב להמשך, תבין יותר טוב איך הדברים עובדים. גם אם מדובר בתכנות הפרוצדוראלי-המסורתי, זה שלב שאני לא הייתי מדלג עליו. מה גם שאם אתה מתכוון לעבוד אח"כ ל C++ לא הפסדת כלום כי מה שלמדת ממשיך להיות שימושי ורלוונטי. אהבתי את "סיפור הרגל".

guznik

New member
מי אני שאלך נגד העדר?

לא ולא! אבוי לתוכניתן אשר הלך בעצת רשעים ולא למד C! C זה המרכז ונקודת ההתחלה של התכנות ומדעי המחשב. C נוגעת בביפנוכו של המחשב ובאסמבלי, וגם אתה ממשיך ממנה אחר כך לתכנות מונחה עצמים. ברור שאתה יכול להתחיל ישר מתכנות מונחה עצמים אבל זה רעיון גרוע כי אתה תגיע למצב שאתה לא מבין לעומק מה אתה עושה תמיד. כשאתה לומד C אתה לומד למען הידע עצמו, בעוד שכשתלמד שפות כמו Java או רחמנא ליצלן C#, אתה תלמד יותר ליישם מאשר להבין, וליישם בלי להבין זה דבר רע ומגביל מאוד לדעתי לפחות. אל תפחד מלשבור את הראש עם C, כי זה יתן לך המון בסופו של דבר. אגב, איפה אתה לומד שנותנים לך את האפשרות לא ללמוד C לתואר ראשון במדמ"ח?

the another one

New member
עקרונית ++C<C

אם אתה יודע ++C אזי אתה יודע (בערך חוץ משינויים קטנים - פחות משבוע של למידה) את שפת C. אבל על ++C אל תוותר ! אני לא חושב ש #C נכנסה עדיין לשוק העבודה אז אל תבנה עליה... עדיין...

nirtheking

New member
בתהליך כניסה ../images/Emo10.gif

אלא אם החברות יבינו שעדיף (לדעתי) ג'אווה

nirtheking

New member
מה היתרונות של C++ על JAVA ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ואם זה לא נכון אז למה ש-C$ ייכנס אם הוא החיקוי שלה? (בגלל שזה מיקרוסופט ?)

the another one

New member
אני יכול להגיד לך מה החסרונות של

JAVA
! קודם כל זה שפה מבחילה. ועל זה כולם מסכימים (חוץ ממך, אבל זה עוד ישתנה). עכשיו, כמה שעות מחייך שרפת בחיפוש פונקציה בתוך CLASS נידחת בסוף העולם כש ב c++ - תמצא בשתי דקות. (דוגמה : מה המקבילה של JAVA
ל strstr ) אז תגיד לי ש ב JAVA
הכל ממומש מהתחלה. בסדר, אז תממש את זה בC++ או מקסימום תוריד מהאינטרנט + שמעת על STL ? ( בסדר, נגיד שבשביל זה JAVA
טובה - אבל רק בשביל זה) grabage collection - אוווווו... ממש קשה לעשות delete כשצריך. אז בנוסף לכך ש JAVA
היא שפה מבחילה ( כבר אמרתי את זה?) אתה צריך, וזה הדבר המבחיל ביותר ב JAVA
, את ה JAVA
במחשב כדי להריץ תוכנית שנכתבה ב JAVA
. איזה מוח מעוות ימציא שפה שאתה צריך את הקומפיילר שלה כדי להריץ אותה ??? (ולא, הקטע של ה JVM - באמת לא מפצה על זה !) ולסיכום התוצאה הסופית : C++ : 22 | Java
: 5

the another one

New member
אבל יש משהו אחד ב JAVA

שאין לי בעיה איתו והוא - הסינטקס. (העתיקו מ ++C ? - בעצם, תחליף את ה ? ב . )

nirtheking

New member
כי היא מפורשת לשפת ביניים ולא לשפת

מכונה ישר בקימפול הראשון

selalerer

New member
שכחתם את אחד הייתרונות החשובים של

JAVA שזה Multiplatform. רץ בדיוק אותו הדבר על פלטפורמות שונות.

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gif

ואת ה VM עבור כל פלטפורמה כותבים ב C/CPP

Zack DA

New member
אפשר לקמפל אותה לגם לקוד על

פלטפורמה ספציפית, ואז היא לא יותר איטית. אם רוצים להשאיר אותה כקוד בינים, אז ברור שהיא תהיה יותר איטית, אבל זו בחירה שאתה יכול לעשות ולא חייב. מה גם, שזה חסרון בודד לעומת שורה אדירה של יתרונות שיש ל- JAVA על CPP.

למעלה