מה דעתכם - פיתוח משחק

אבל רק על IE ../images/Emo13.gif

אפשר גם לגרום לאפלט לעבוד מהר (ראה את האפלט של mapa.co.il, שעובד עם ה JVM הישן של מיקרוסופט). עדיף לבנות אפלט שידרוש java plugin ולא ייבנה בשביל גרסאות ג'אווה ישנות (כמו של ה JVM של מיקרוסופט). אם אתה מוטרד מעניין ה sandbox -- תוכל לחתום את האפלט (אפילו בצורה עצמאית, ללא תשלום לאף אחד (רק תצטרך לגרום למשתמשים שלך לאשר את החתימה; יהיה לך הכי קל לחתום לבד עם תדרוש java plug in) -- או שבכלל תעבוד עם java web start ותקפיץ את התוכנה מתוך הדפדפן החוצה -- גם פחות הגבלות אבטחה (למרות שעדיין יש), וגם אין צורך לטעון מחדש את התוכנה כל פעם (אלא אם כן יש עדכון על השרת).

smtm

New member
הבהרות ושאלות

זה שאני שוקל אפלט טהור זה כיוון שאני שואף למנוע צורך באישור המשתמש (כמו ב-SIGNED APPLETS או ב-ACTIVEX). הביצועים לא ממש מטרידים אותי, כיוון שאין כאן פעולות חישוב גרנדיוזיות באיזור המשתמש. מה שכן מטריד אותי, ואני אשמח לשמוע, הוא נושא היכולות הגראפיות. יישום כזה מתאפיין בגרפיקה עשירה (ואני רוצה שהיא תלת מימדית ומרשימה). מהן היכולות הרלבנטיות של ג'אווה? במידה ויש איך זה מסתדר עם JVM-ים ישנים (מה לעשות ו-98 היא מערכת שאני רוצה לתמוך בה)? אפלט בעל גרפיקה עשירה לא יהיה כבד מדי, לא עלינו?

תלת מימד באפלט? ../images/Emo13.gif

בהצלחה
לא שהדבר לא אפשרי, אבל לא תקבל יותר מדי עזרה מהמערכת (תשכח מגישה לדברים כמו OPENGL או DIRECTX), ובנוסף רמת הביצועים הכללית של אפלט בד"כ נמוכה יחסית. בקשר לגרסת ה JAVA -- גם ב 2000 הJVM שמגיע עם המערכת תומך ב JAVA 1.1, לא מעבר לזה. אם אתה רוצה ללכת לתמיכה בזה יהיה לך הרבה כאב ראש. גם ככה כל מי שמעדכן ל IE6 עכשיו מאבד את ה JVM של MS כי היא מתה (בעקבות משפט עם SUN), כלומר לאט לאט אנשים יעברו ל JAVA PLUG IN גם ככה. אולי באפלטים שתומכים ב JDKים החדשים יותר תהיה לך גישה למנועים גרפיים (יש איזשהו API של תלת-מימד ב JAVA), אולי אפילו תוכל לעבוד עם NIO בשביל להאיץ דברים -- אבל אני לא יודע מה כן ומה לא חסום לאפלטים בתחומים האלה. אולי ב ACTIVEX יהיה לך יותר טוב, לא יודע.

roterl

New member
עקרונית אפשר לבצע באפלט JAVA כל דבר

שניתן לבצע שלא באפלט. לא כתבתי 3D ב - JAVA, אבל חיפוש קצרצר העלה את זה, ואת זה ובטח יש עוד... הייתרון בכתיבה ב JAVA זה היכול פורטביליות שלו מערכות האחרות, והיכולת לפתח גם תוכנת לקוח כאלפט וגם ו stand alon ללא שינויים. גם שרת פורטבילי זה טוב (אם בהמשך תרצה למשל להעבירו לשרת יוניקסי....) כמובן שאם פורטביליות זה שיקול, תיהיה חייב להשתמש ב OpenGL ולא ב DirectX

the man is back

New member
java3d

ה-API הזה הוא לא רע בכלל אך חסרים בו אפקטים מתקדמים וגם בגלל הקיצוצים בחסרת סאן הפסיקו את הפיתוח של זה (חוץ מתיקון באגים כמובן).

voguemaster

New member
הכל תלוי במה אתה עושה

עקרונית, אם שרת ה-WEB שמספק את ה-APPLET למשתמשים הוא גם שרת המשחק לצורך העניין, לא אמורה להיות לך מגבלה ליצור משחק רשת במודל client-server בצורה הזו. ל-APPLET מותר לפנות ל-host שממנו הוא הגיע למחשב הלקוח. לגבי הגרפיקה, זה מאוד תלוי. למה אתה מתכוון בתלת מימדית ומרשימה ? יש דוגמאות לכל מיני דברים תלת מימדיים בדוגמאות של ה-JDK. זה לא דבר שהוא בשמיים כל עוד אתה לא מנסה לכתוב FPS.

NU man

New member
אולי...

במקום להתחיל מחדש... תמשיך את הפרוייקט של אנשים מהפורום הזה ? הם הפסיקו לעבוד עליו בגלל שלא הרבה התעניינו... ככה אמרו לי.

למעלה