מה דעתכם על..

roeenoy

New member
מה דעתכם על..

חשבתי על להקים אתר כמו: http://www.airliners.net/ או http://www.jetphotos.net/ רק לתמונות של סימולטורים ממטוסים? האם זה יכול להיות אתר בעל עתיד? כמובן שהאתר יהיה באנגלית ויהיה דומה מאוד לאתרים אלו...

berdim99

New member
בעבר היה, ולפי דעתי היה מאד פופולרי

היה עד לפני מספר חודשים אתר נהדר בשם http://virtual.planepictures.net העקרון דומה לשני האתרים שציינת, והוא היה עם מלא תמונות והיה ממש נהדר. יום בהיר אחד הם הודיעו שכל הדיסקים הלכו להם, אין גיבויים והאתר נסגר לתמיד (כנס לשם ותראה את ההודעה). האם יהיה לזה עתיד - בוודאי. אבל שים לב, הקמת אתר כזה דורשת לא מעט עבודה, וגם הוצאה כספית - צריך מקום לאחסן מאות אלפי תמונות!, צריך עורכים שימיינו את התמונות וכו' - חתיכת פרוייקט.

אבירן171

New member
בקשר להשכרת אתר

אני שמעתי מחבר שלי, שאת האתר של קבוצתנו בקפואירה, הוא ה"שכיר" בחינם(חינמי), ואין שום פרסומות באתר+הוא קיים כבר שנה ולא נפל אפילו פעם אחת. ההאתר: www.capoeira-surfista.com אם אתם מעוניינים, אני יכול לנסות לברר איזו חברה זו.

roeenoy

New member
חמודי

לא הבנתי בדיוק איך ההודעה שלך קשורה חח אבל לאמשנה... שרת והכל זה לא בעיה בשבילי אני פשוט מתכנת PHP שבחודשים האחרונים נכנסתי לתחום הסימולטורים חזק ד.א האם לדעתכם הקמת אתר אשר יהיה ממש בבירור כמו JP או AIRLINES נחשבת העתקה ואפשר לתבוע אותי על זה? תודה

berdim99

New member
זכויות יוצרים...

אסור להעתיק יצירה של אחר ללא רשות, נקודה. תמונות זה יצירה. קוד זה יצירה. עיצוב זה יצירה, וכו. אני ממליץ לך להיכנס ולקרוא קצת בפורום משפט האינטרנט בתפוז - הנושא הזה עולה הרבה שם. הרעיון של גלריית תמונות שגולשים מעלים ואפשר לדרג וכו' - לא נראה לי שזה יכול להיחשב כיצירה, אבל אם אתה הולך על זה ברצינות אז כדאי מאד להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בקניין רוחני. וד"א - אפשר בהחלט לדבר עם אחד או שני האתרים האלה ולנסות לקבל את רשותם - לך תדע, אם אתה רציני אז הם עוד יכולים להסכים!

piper cub

New member
שאלה בונה

היי, יש לי שאלה בונה - תנסה לחשוב מה אתר כזה יתן שאתרים אלה לא נותנים היום. למשל, היום אני יכול להעלות את התמונות שלי לפליקר (למי שלא מכיר עדיין - www.flickr.com), ולהציג אותן שם (לדוגמא קישור). תנסה לחשוב איך אתה יכול לייחד את השרות שתיתן לגולש ואיזה שרות ייחודי תוכל לתת לאלה שיעלו לשם תוכן. למשל, אני חושב שמ"פליקר" הייתי מביא את הרעיון שאפשר בלחיצת כפתור אחת לראות את כל התמונות בצורה של מצגת שמחליפה תמונה כל 5 שניות (למיטב ידיעתי אין את האופציה הזאת עדיין ב-airliners ולא ב-jetphotos). צריך לראות אם יש עוד דברים ייחודיים/מקוריים שאפשר לחשוב עליהם וליישם באתר שלך. באופן כללי, אני חושב שבהחלט יש מקום לאתר כזה, אבל היות והשוק שאתה מתכנן לפנות אליו הוא השוק של כל דוברי האנגלית, כדאי לעשות סקר שוק קטן בקרב עוד אנשים ומקומות
. (מקווה שעזרתי). בהצלחה

אבירן171

New member
לדעתי עדיף את שוק דוברי האנגלית

ואני אומר את זה לא מפני שאנגלית היא שפת האם שלי, ולא כי הקהילה בארץ קטנה, אלא כי יש הרבה יותר דוברי אנגלית בעולם שזה יכול לפנות אליהם. חוץ מזה, אנגלית שפה הרבה יותר יפה, פשוטה ומובנת. קודם כל, בקשר לזכויות יוצרים, אתה לא אמור לדעת שזה בככל בשימוש אצלהם אם האתר שלהם הפסיק לעבוד או בכלל.

אני לא מסכים עם חלק מדבריך.

לגבי האנגלית בהשוואה לעברית. בכל שפה, יש לשון גבוהה ומעודנת יותר, לעומת סלנג חופשי יותר. ראה קריינים כמו דן קנר, בעלי עברית רהוטה. כנ"ל לגבי אנגלית או כל שפה אחרת. לגבי אנגלית כגלובלית, נכון בהחלט. לא מדובר על מספר אנשים בעלי שפת אם של אנגלית, יותר לכיוון דוברי אנגלית כלליים (בדיוק כפי שאני כישראלי עם עברית כשפת אם מדבר אנגלית). אם האתר יהיה בשפה האנגלית הוא ייפתח למעשה לכלל העולם, ולא רק לדוברי העברית, שמהווים אחוז קטן מהסימרים ברחבי העולם, שהם הפוטנציאליים להעלות תמונות לאתר. אני בעבר מאוד אהבתי את VirtualPlanePictures, הייתי מעלה אליו תמונות, ולמעשה היתה תקופה קצרה שכל מעוזי בסימולטור, מבחינת מטרת הטיסה, היה צילום תמונות לאתר. מדובר יותר בתקופה שעוד הייתי טס אופליין. אני אקפוץ על ההזדמנות להצטרף לאתר כזה, אם יקום.

למעלה