תשובה
בעיקרון כן, למה לא? אבל הבעיה היא שהרוב לא רואים את האופק ואז לא משקיעים את מלוא המרץ. אם את מסוג האנשים שישקיעו גם אם המטרה לא מול עיניך... אז תעשי את זה. אם היום את מסוג האנשים שמכינים שיעורי בית ומשקיעים בלימודים הרגילים גם ככה. אז כנראה ללמוד לפסיכומטרי לא יהיה לך מאוד נורא. אם את טיפוס יותר זרקן, שגם בלימודים הרגילים לא ממש משקיע יתר על המידה אז לדעתי חבל על הזמן. אני עשיתי את הקורס ואני בראיה לאחור זה לא נראה לי ביזבוז זמן - אמנם לא השקעתי את כל מרצי בגלל הסיבות מלמעלה - אבל בתמורה לקורס זול קיבלתי הרבה ספרי לימוד וחוברות. בנוסף, זה נתן לי את הבסיס, כי אחרי זה למדתי לבד בצבא שוב, ושיפרתי קצת. אילולא הקורס, לא הייתי ניגש בצבא לעולם. וגם אחרי השיחרור לא הייתי לחוץ לגבי זה. מנגד, עכשיו אני ניגש שוב, כי אני יודע כמה אני רוצה בדיוק, וגם נותן כל מה שיש לי. ועד שלא היה לי יעד מדויק, לא הייתי יכול לתת כל מה שיש לי. אני יכול להגיד שכל מיני חבר'ה שעשו איתי את הקורס, ותיכננו על עתודה. עשו את הקורס עם השקעה והוציאו ציונים יפים של 690-700. היום זה מקובל לעשות בזמן תיכון, אין ספק שזה יכול לחסוך בהמשך כאב ראש. אבל זה לא מבטיח את זה שלא תרצי לשפר. אחרי צבא לעשות פעמיים פסיכומטרי זה נראה לי באסה גדולה. מאוד.