מה דעתכם על

oknu42

New member
מה דעתכם על

להבחן כתלמיד תיכון? מומלץ? לא מומלץ? עצות יעזרו. תודה!

Kayben

New member
תשובה

בעיקרון כן, למה לא? אבל הבעיה היא שהרוב לא רואים את האופק ואז לא משקיעים את מלוא המרץ. אם את מסוג האנשים שישקיעו גם אם המטרה לא מול עיניך... אז תעשי את זה. אם היום את מסוג האנשים שמכינים שיעורי בית ומשקיעים בלימודים הרגילים גם ככה. אז כנראה ללמוד לפסיכומטרי לא יהיה לך מאוד נורא. אם את טיפוס יותר זרקן, שגם בלימודים הרגילים לא ממש משקיע יתר על המידה אז לדעתי חבל על הזמן. אני עשיתי את הקורס ואני בראיה לאחור זה לא נראה לי ביזבוז זמן - אמנם לא השקעתי את כל מרצי בגלל הסיבות מלמעלה - אבל בתמורה לקורס זול קיבלתי הרבה ספרי לימוד וחוברות. בנוסף, זה נתן לי את הבסיס, כי אחרי זה למדתי לבד בצבא שוב, ושיפרתי קצת. אילולא הקורס, לא הייתי ניגש בצבא לעולם. וגם אחרי השיחרור לא הייתי לחוץ לגבי זה. מנגד, עכשיו אני ניגש שוב, כי אני יודע כמה אני רוצה בדיוק, וגם נותן כל מה שיש לי. ועד שלא היה לי יעד מדויק, לא הייתי יכול לתת כל מה שיש לי. אני יכול להגיד שכל מיני חבר'ה שעשו איתי את הקורס, ותיכננו על עתודה. עשו את הקורס עם השקעה והוציאו ציונים יפים של 690-700. היום זה מקובל לעשות בזמן תיכון, אין ספק שזה יכול לחסוך בהמשך כאב ראש. אבל זה לא מבטיח את זה שלא תרצי לשפר. אחרי צבא לעשות פעמיים פסיכומטרי זה נראה לי באסה גדולה. מאוד.

oknu42

New member
תודה רבה

על התשובה המפורטת! אני חושבת שאני אלך על זה, אני מקווה שתהיה לי מספיק מוטיבציה באמת כשזה יגיע (ניגשים באוקטובר, יש עוד זמן). בכל אופן, אני אשקול את זה

d a v e1

New member
למה כן / למה לא

למה כן? 1. כדי לגמור עם זה. 2. כי עוד זוכרים את החומר. 3. כי למי יהיה כוח אחרי הצבא. 4. כי יש עתודה. 5. כי הקורס זול למה לא? 1. כי האקדמיה עוד רחוקה. 2. כי יש בגרויות. 3. כי למי יש כוח עכשיו לפסיכומטרי. 4. כי קריה זה הכי, אחי. 5. כי הקורס זול לסיכום, הבעיה הכי גדולה של תלמידי תיכון היא מוטיבציה. יש להם כל כך הרבה דברים חשובים יותר בראש מאשר פסיכומטרי. האקדמיה עוד רחוקה מאוד. לעומת, מי שרוצה להתקבל לעתודה חייב את הפסיכומטרי. מכאן: א. אם אתה מתכוון להתחיל ללמוד לפני הצבא - אין לך ברירה, עשה פסיכומטרי. הכי מומלץ מועד אוקטובר, כי הוא היחיד בו יש זמן אמיתי ללמוד. שאר המועדים מתנגשים עם בחינות הבגרות, וזה מאוד מקשה על הלימודים. ב. אם אתה לא מתכוון להתחיל ללמוד לפני הצבא - יש לך ברירה. תחשוב טוב טוב אם אתה הולך על המבחן הזה. זה לא דבר פשוט ודורש השקעה רבה. בהצלחה.

oknu42

New member
תודה רבה:)

אני אשקול את זה עוד קצת ואחליט. אבל אני חושבת שאני אעשה את זה. אגב, ניגשים באוקטובר. זה באמת המועד היחיד שמאפר ללמוד בלי שזה יתנגש בבגרויות וכל זה. לאיזה ציון אני צריכה לשאוף? אני יודעת שזו שאלה כללית מידי וזה תלוי במה אני רוצה, אבל אני פשוט רוצה לקבל קנה מידה. תודה!

למעלה