המאטריקס
לדעתי... הסרט הכי טוב שאי פעם נעשה

אם תקח את המטאפורות של הסרט , זה בעצם תיאור מדוייק של החיים שלנו. רוב האנשים מפחדים לקבל את העובדה שהעולם כרגע נשלט על ידי כוחות הרשע , האור מנסה לשחרר את העולם. אם קראת את ההודעה שלי על הארה , דיברתי שם על דוגמאות מהמאטריקס , וניאו הוא בעצם דמות המשיח. האנושות כלואה בתוך אשליה , העולם הגשמי , החברה מכתיבה לנו חוקים , אומרת לנו מה אנחנו צריכים להיות , וכך בעצם 95% לא מגיעים למיצוי עצמי , לא מוצאים את מקומם האמיתי. אני משוונ את היציאה מהמאטריקס ליציאה ממצרים - ``כל דור ודור חייב לראות את עצמו כאילו הוא בעצמו יצא מעבדות לחרות`` אומנם היציאה ממצרים היא ארוע היסטורי , אך המשמעות שלו היא הרבה יותר עמוקה - היציאה של כל אחד ואחד מעבדות החומר לחרות הרוח. נולדנו לתוך עבדות , וכל אחד חייב ללמוד לשחרר את הכבלים שכובלים אותו , ולהתעלות. ניאו מתחיל מנקודה שהוא מרגיש שמשהו לא בסדר בעולם , הוא מחפש מה , והוא אפילו לא יודע מה הוא מחפש. כשהתלמיד מוכן - המורה מגיע. אז מורפיוס מחליט לעזור לניאו. בשלב זה ניאו נקרא עדיין מר אנדרסון. ניאו עדיין לא מאמין בעצמו , ולכן לא מצליח לברוח מהסוכנים , הוא מנסה לברוח מהאחריות עם כל מיני תרוצים - אני לא בנוי לזה , מה רוצים ממני בכלל , אני סתם אחד... ואז מורפיוס בא ואמור לו - אתה לא סתם אחד , אתה האחד. וכולנו בעצם האחד , כולנו יכולים להגיע לשם. זה פשוט שלב בהתפתחות שלנו , מתישהו כולנו נגיע לזה. יש המון מסרים בסרט הזה , וכל משפט בסרט אומר משהו , אם תכנסו לעומק המשמעות. בגדול- תהליך ההתעוררות עד ההארה , בניית האמון העצמי , ללכת בדרך הנכונה , לעשות את הדבר הנכון. האורקל- מדריכה את ניאו לעשות את מה שהוא היה צריך לעשות על ידי שאמרה לו את מה שהיה צריך לשמוע כדי ללכת בדרך הנכונה. ובסך הכל היא אמרה לו את האמת - היא שמשה לו כמראה - הוא לא האמין בעצמו , הוא אמר שהוא לא האחד. כך הוא לא נקלע למלכודת של האגו , והוא עשה את מה שהוא הרגיש שהוא צריך לעשות... בסופו של דבר , למרות שלא ידע מהי הדרך , הוא הלך בדרך הנכונה והתחיל להאמין בעצמו. הסוכנים - כשאנשים לא מודעים , הם לא שמים לב איך הם משמשים כלים בידי כוחות החושך. הסוכנים יכולים להשתלט על אדם שלא יצא מהמאטריקס , והם יכולים לדבר דרך אותו אדם , והם אפילו לא ישימו לב שזו החברה-הנורמה שמדברת דרכם ולא הם עצמם-הנשמה. כל אדם שלא התעורר בעצם משמש ככלי פסיבי לכוחות השלילה. כל עוד אתה לא בוחר להיות בדרך האור בצורה אקטיבית , אתה בוחר בדרך החושך בצורה פסיבית. כמו שנאמר על השואה - מספיק שאנשים טובים לא יעשו כלום בשביל שהרוע ינצח... יש עוד המון מסרים קטנים , כמו למשל הילד שמכופף את הכפית- שינוי הכפית-העולם החיצוני-הסביבה , מגיע משינוי המחשבה שלנו עליו. הוא אומר: אל תנסה לכופף את הכפית , זה בלתי אפשרי במקום זה תנסה להבין את האמת... מה האמת? אין כפית... תנסה לכופף את הדרך שבה אתה חושב על הכפית. אל תנסה לשנות אחרים , זה בלתי אפשרי. אתה יכול לשנות את עצמך , וכתוצאה מכך , הסביבה שלך תשתנה... באור ואהבה , יופיאל המלאך