מה דעתכם על ..........

באפור

New member
מה דעתכם על ..........

אם מישהו ראה את הסרט ``מטריקס``. רציתי לדעת מה הבנתם, ומה המסר בסרט?

CAT4

New member
נירא לי שהתבלבלתה בפורום

אבל המסר הוא כזה. אנחנו בני האדם הפחנו להיות אנשים אפורים אשר נותנים רצף החיים להתלט עלינו כמו מכונות ,מה שאנחנו באמת (מיתוך חיפוש אחר המופלא) ואנחנו לא חיים את החיים שלנו. אנחנו נותנים את האנרגי שלנו ליקום ולא מקבלים קלום בחזרה. אנחנו ``יצורים קטנים ואומליים שרודפים כל חייהם אחרי פיסות ניר יקרורות, דבר אשר לא מסב להם אושר`` (מיתוך מדריך הטרפיסט לגלקסיה). כשבעצם אנחנו אמורים לחיות את החיים ולשנות את העתיד ולא לתת לעבר לשנות אותנו. לחיות במודעות יומ\ם יומית ולתת לעצמנו לבטא את עצמנו ולשנות את העולם בו אנחנו חיים ולא לתת לו לשנות אותנו ולקבוע לנו את החיים אלה לקבוע בעצמנו את החיים שלנו. עם הרבה אור ואהבה Y.G.A the CAT

wing

New member
ל cat

אני חדשה פה אבל הנה דעתי בכל זאת (מקווה שאף אחד לא יעלב אם סתרתי את אמונתו) הרעיון של ה``אנחנו אמורים לחיות את החיים ולשנות את העתיד ולא לתת לעבר לשנות אותנו`` ממש טוב.... אבל... העבר תמיד ירדוף אותנו, וזה קשה להתעלם ממנו! ונומר ונגיע למצב הזה.... תמיד יש אנשים יוצאים מהכלל כי לכל אדם יש את האופי שלו, והערכים והמנהגים עליהם הוא גדל אז זה מאוד קשה ככה לפתע פתאום להשתנות ולחיות את העתיד .... ובקשר לביטוי עצמי.... אם נפקח עיניים נמצא המון אנשים שמנסים לעשות זאת אבל לועגים להם. יחד עם זאת אני מסכימה עם זה שאנחנו הם אלה שקובעים את הדרך שלנו ועצמאים לחלוטין.

CAT4

New member
העבר שלנו.

העבר שלנו לא רודף אחרי אף אחד. העבר שלנו הוא חלק בלתי נפרש מאיתנו ואחנו צרכים ללמוד לחיות איתו Y.G.A th CAT

אלדר

New member
wing למה כל כך הרבה טעויות???

כאילו לכתוב טעויות קטנות בסדר... אבל החוק הראשון זה לא לחיות את העתיד!!! אולי התכוונת להווה אבל עתיד לא נותן לחיות! הוא נותן רק ציפיות! ואני עשיתי את זה בשלוש השנים האחרונות! והפסקתי.. כי זה הרס אותי לגמרי!! ירדתי בהכל! והעבר לא רודף! הוא נשמר! העבר לא יכול לרדוף הוא פשוט שם וישאר שם ואפשר להתעלם מימנו בלי בעיות וכל אחד יכל אבל אף אחד לא רוצה לעשות את זה... העבר שלו חשוב לו יותר מהחיים! אתה חיי על העבר שלך ולומד מימנו וגם מההווה אבל העבר לפעמיים מעיק! אבל הכי טוב זה להחשוב שכל מה שקרה הוא טוב ולהנות מהעבר שלך ולראות הכל מהצד הטוב... והכי חשוב.. זה שאתה חיי עכשיו בגלל מה שעשית בעבר! כי כל אחד רוצה לשנות את העבר שלו! אבל זה ישנה את הכל ולא רק דבר אחד! אם את תשני את זמן הנסיעה שלך לפגישה חשובה ורק את זה את יכולה למות כבר עכשיו או בקרוב... זה ישנה את הכל ויצור משהו חדש!! זה בלתי אפשרי ולא טוב... למשל אם היית חוזרת אחורה היית משנה את סדאם אז לא היית עכשיו קיימת!!! הכל תלוי מה לשנות!! ואיך! ולא כדי בכלל לחשוב בקטע הזה... ראיתי סרט מאוד מוזר שאחד צריך לחזור אחורה בזמן כדי לשנות משהו והוא ממש הצליח בחלקו לעצור אבל לא ממש לעצור... הוא חזר לעולם שלו אבל עולם שונה לגמרי וכל המשפחה שלו לא איתה קיימת בכלל והבית שלו הוא הרחוב... הוא עני וכו... אם הוא היה עוצר הוא היה יכול להיות אפילו עשיר ביותר בעולם.... זה תלוי תמיד תלוי.... אור ואהבה לכולם... שלכם tksr נ.ב. אני יודע שסתיתי מהנושא ולא גמרתי לכתוב מה שרציתי אבל לא חשוב העיקר שכתבתי משהו שאפשר לחשוב עליו הרבה....

באפור

New member
לא התבלבלתי

הסרט ברובו מדבר על מודעות עצמית חיים מאושרים בין השחור ללבן

יופיאל

New member
המאטריקס

לדעתי... הסרט הכי טוב שאי פעם נעשה :) אם תקח את המטאפורות של הסרט , זה בעצם תיאור מדוייק של החיים שלנו. רוב האנשים מפחדים לקבל את העובדה שהעולם כרגע נשלט על ידי כוחות הרשע , האור מנסה לשחרר את העולם. אם קראת את ההודעה שלי על הארה , דיברתי שם על דוגמאות מהמאטריקס , וניאו הוא בעצם דמות המשיח. האנושות כלואה בתוך אשליה , העולם הגשמי , החברה מכתיבה לנו חוקים , אומרת לנו מה אנחנו צריכים להיות , וכך בעצם 95% לא מגיעים למיצוי עצמי , לא מוצאים את מקומם האמיתי. אני משוונ את היציאה מהמאטריקס ליציאה ממצרים - ``כל דור ודור חייב לראות את עצמו כאילו הוא בעצמו יצא מעבדות לחרות`` אומנם היציאה ממצרים היא ארוע היסטורי , אך המשמעות שלו היא הרבה יותר עמוקה - היציאה של כל אחד ואחד מעבדות החומר לחרות הרוח. נולדנו לתוך עבדות , וכל אחד חייב ללמוד לשחרר את הכבלים שכובלים אותו , ולהתעלות. ניאו מתחיל מנקודה שהוא מרגיש שמשהו לא בסדר בעולם , הוא מחפש מה , והוא אפילו לא יודע מה הוא מחפש. כשהתלמיד מוכן - המורה מגיע. אז מורפיוס מחליט לעזור לניאו. בשלב זה ניאו נקרא עדיין מר אנדרסון. ניאו עדיין לא מאמין בעצמו , ולכן לא מצליח לברוח מהסוכנים , הוא מנסה לברוח מהאחריות עם כל מיני תרוצים - אני לא בנוי לזה , מה רוצים ממני בכלל , אני סתם אחד... ואז מורפיוס בא ואמור לו - אתה לא סתם אחד , אתה האחד. וכולנו בעצם האחד , כולנו יכולים להגיע לשם. זה פשוט שלב בהתפתחות שלנו , מתישהו כולנו נגיע לזה. יש המון מסרים בסרט הזה , וכל משפט בסרט אומר משהו , אם תכנסו לעומק המשמעות. בגדול- תהליך ההתעוררות עד ההארה , בניית האמון העצמי , ללכת בדרך הנכונה , לעשות את הדבר הנכון. האורקל- מדריכה את ניאו לעשות את מה שהוא היה צריך לעשות על ידי שאמרה לו את מה שהיה צריך לשמוע כדי ללכת בדרך הנכונה. ובסך הכל היא אמרה לו את האמת - היא שמשה לו כמראה - הוא לא האמין בעצמו , הוא אמר שהוא לא האחד. כך הוא לא נקלע למלכודת של האגו , והוא עשה את מה שהוא הרגיש שהוא צריך לעשות... בסופו של דבר , למרות שלא ידע מהי הדרך , הוא הלך בדרך הנכונה והתחיל להאמין בעצמו. הסוכנים - כשאנשים לא מודעים , הם לא שמים לב איך הם משמשים כלים בידי כוחות החושך. הסוכנים יכולים להשתלט על אדם שלא יצא מהמאטריקס , והם יכולים לדבר דרך אותו אדם , והם אפילו לא ישימו לב שזו החברה-הנורמה שמדברת דרכם ולא הם עצמם-הנשמה. כל אדם שלא התעורר בעצם משמש ככלי פסיבי לכוחות השלילה. כל עוד אתה לא בוחר להיות בדרך האור בצורה אקטיבית , אתה בוחר בדרך החושך בצורה פסיבית. כמו שנאמר על השואה - מספיק שאנשים טובים לא יעשו כלום בשביל שהרוע ינצח... יש עוד המון מסרים קטנים , כמו למשל הילד שמכופף את הכפית- שינוי הכפית-העולם החיצוני-הסביבה , מגיע משינוי המחשבה שלנו עליו. הוא אומר: אל תנסה לכופף את הכפית , זה בלתי אפשרי במקום זה תנסה להבין את האמת... מה האמת? אין כפית... תנסה לכופף את הדרך שבה אתה חושב על הכפית. אל תנסה לשנות אחרים , זה בלתי אפשרי. אתה יכול לשנות את עצמך , וכתוצאה מכך , הסביבה שלך תשתנה... באור ואהבה , יופיאל המלאך

אין מילים........

יופיאל המלאך, פשוט אין מילים, אתה כותב פשוט נפלא וקולע בול למחשבותי הרבה אור וטוב אוריאל מעוז

באפור

New member
יופיאל

כתבת כמעט כל מה שחשבתי, שכחת דבר אחד קטן ואולי הכי חשוב המרכז שלהם צ י ו ן שזה בעצם ירושלים, במקום הקדוש הזה נמצאים 3 דתות.

יופיאל

New member
יש עוד הרבה...

שלא הזכרתי , אפשר לכתוב ספר שלם של פרושים... ירושליים היא הלב של העולם , לכן שם נמצא המרכז של כל הדתות... באור ואהבה , יופיאל המלאך

אלדר

New member
היי יופיאל...

אם כל כך הרבה שכתבת אני מודיע לך שלחלק אני מסכים.. ראיתי את הסרט הזה יותר מעשרים פעמיים ואני עדיין לא יודע בדיוק מה רוצים להגיד בו... אבל אני יכול לתקן אותך בהרבה מקומות... אני אפילו הסברתי לכל כך הרבה ששאלו אותי אחרי הצפיה בו בפעם החמישית מה בדיוק רוצים שמה.. עניתי להם והתפתח קרב פילוסופי ואני הראיתי להם את האמת.. כאילו הם הסכימו איתי בסוף וגם אתם... יש לי בדיוק 20 דקות לכתוב אז קדימה... המאטריקס היא מכונה אחת גדולה במקום נידח שנקרה ´ארץ´ היא לא ממש שם אבל פיזית כן היא גורמת לאנשים לחיות מהדימיון שלהם ולא מהפיזיות והם חושבים שזה נכון.. המכונה גורמת להם לחשוב ככה.. אז יש לנו איש אחד שהנשמה של האדח בחרה בו כי הוא יכול להצליח במשימה שלה לחסל את המכונה... יופי היא בחרה ונולדת איתו בדמות מר אנדרסון הוא גדל והופך להיות מה שהוא בסרט (ופה עוד דבר על תחשבו שזה סרט! כי זה בעצם לא סרט! זו מציאות שונה משלנו אחרת אבל מנציאות שבא חיי מר אנדרסון) אז הוא מה שהוא ומחפש את הארנב הלבן ברשת ויש לו עבר פלילי לא קטן אצל המישטרה לא נורא הוא לא מתיאש וממשיך לפרוץ לאתרים ולחפש את ה´ארנב הלבן´ מה שזה לא יהיה ואז מגיעה לו הודעה למחשב שיגיע למקום הזה בשעה הזו ולחפש את הארנב הלבן יופי טופי הוא חושב שמצא את זה.. אז הוא מגיע למקום ורואה על הכתף של מישהו את הסימן הזה של הארנב הוא מדבר איתה והיא אומרת לו משהו ואומרת לו שהם ימצאו אותו כבר... אחרי זה היא הולכת.. ככה זה ממשיך הם מנסים להגיד לו את האמת על המאטריקס והוא לא מאמין להם עד שהסוכנים באים אליו לחפש אותו דרך אגב הם לא ממש סוכנים! הרי אנחנו מדברים על אשליה במכונה שיצרה אותה הם בעצם אנטי וירוס ואלה שנכנסים הם הוירוס כאילו... אז הם מחפשים אותו ואז מגיע לו טלפון ממורפיוס והוא אומר לו שהם מחפשים אותו הוא רואה מקשיב לו ומנסה לברוח מגיעה לקטע שעליו לטפס על החלון למעלה ולא מוכן הוא נתפש וכשהו מתעורר הוא חושב שחלם מיד אחרי זה מורפיוס והחבורה עולה עליו שוב מביאה אותו אחרי שהם מנקים אותו ממעקב לבית שלהם ואומרים לו לבחור איזה גלולה אדומה או כחולה לצאת או להתשאר אחרי החלטה מאוד עמוקה הוא מסתכן ובוחר בכחולה (נכון?) בלצאת בקיצור ויוצא מהמטריקס פוגש את החבורה מכיר אותם מתאהב באחת מהחבורה ומתחיל ללמוד על המאטריקס לומד אומנות מלחמה ועוד ואז בה במיבחן שלו לקפוץ מהגג לצד השני ולא מצליח כי הוא לא מאמין לזה... הם מסבירים לו כל מה שהם יכולים על העולם האמיתי ועל המאטריקס ואז הם אומרים לו שמחר הם יחכו אותו למגדת עתידות וזה קורה אלה שאחד מהחבורה טוב לא חשוב אתם יודעים את הסיפור בקיצור נכון יופיאל שזה משקף אותנו.. אבל בחלק שונה! אנחנו עוד חיים את החיים ובזמן הזה יותר ויותר עוברים שינוי להארה .... אני ימשיך עוד שעה הוא שתיים לכתוב את המשל ההודעה. אור ואהבה לכולם... שלכם tksr

מאטריקס זה מאטריקס

ראיתי את הסרט הזה חמש-שש פעמים, כפי שאני עושה עם כל סרט שאני אוהב. עבורי: סרט מדהים, רב-עוצמה. יכול להיות שהרבה מסרים עוברים דרך הסרט הזה, אבל אני מאמין שעבור כל אחד המסרים שונים. כשאני צופה בסרט (כל סרט), אני פשוט נוטה ``להיכנס`` לתוכו ולהאמין לו, לקבל הכל כעובדה. אינני מנסה להשליך על הסרט כוונות נסתרות של כותביו. עשיתי כך עם ``מה נשים רוצות``, עם ``מולאן``, עם ``יומנה של בריג`יט ג`ונס``, עם ``מאטריקס`` וכמעט עם כל סרט אחר שראיתי בימי חיי. אני חושב שהמצב המתואר ב``מאטריקס`` דומה מאוד, בדברים מסויימים, למצב שלנו, כאן, על פני כדור הארץ. עם זאת, אני מתעקש שלא להשליך על יוצרי הסרט כוונות נסתרות או מסרים פילוסופיים. עבורי, מאטריקס איננו סרט פילוסופי, אלא פשוט הצצה לתוך עולם אחר, הדומה מאוד לעולמנו. אם מאטריקס הוא סרט פילוסופי, אז גם החיים שלנו הינם חיים פילוסופיים. באיחולי אמת מופלאה, בן

מסכים לכל מלה!

גם אני מרגיש כך. אני מרגיש שהמאטריקס איננה פילוסופית יותר מהחיים שלנו (במיוחד אם היא דומה למה שקורה לנו...), או יותר מהסרט הכי דבילי, או יותר מהמסר הפשוט הזה שהינו חלק מהחיים. במלים אחרות, אני מרגיש שהמאטריקס והחיים שלנו מאוד דומים. וזה כל-כך פשוט ומורכב ונפלא ומדהים ומהמם. באהבה, בן

למעלה