מה דעתכם על?

eyali26

New member
מה דעתכם על?

BI? DHW? איך התחום הזה? האם יש בו פוטנציאל טכנולוגי? האם יש בו עתיד? כי לפעמים אני מקבל את הרושם שהתחום ימצה את עצמו בשלב מסוים ואולי אפילו בקרוב... אני טועה?

eyali26

New member
עד כדי כך לא מוכר?

BI - Business Inteligence DHW - Data Wharehouse או בעברית: תובנה עסקית, מחסני נתונים. ניצול כוח המחשוב לצורך מתן מידע עסקי למנהלים. וכמובן שאפשר להמשיך לפרט.

® רן

New member
ככה לא כותבים Warehouse

Warehouse כותבים בלי H אחרי ה W, ולכן לא ברור לי איך יכול להיות DHW בתור ראשי תיבות - אם כבר אז היה צריך להיות DWH.

תחום בעייתי.

התחום מראש מתאים יותר לארגונים גדולים עד גדולים מאד. ההשקעה הכספית בפרוייקטים מהתחום היא אדירה (מכמה מאות אלפי דולרים על data-mart ועד לכמה מיליוני (או עשרות לחברות ענק) דולרים על data warehouse מלא לחברה גדולה). מבחינה טכנולוגית התחום ממש לא מיצה את עצמו מהסיבות הבאות: 1. השימוש בארכיטקטורות של מחשוב מקבילי ופיתוח ארכיטקטורות חדשות (לשרתי הDWH עצמו או למחשב המרכזי) 2. האלגוריתמים של תחום הdata mining ו-olap שאובים מתוך תחומי מחקר מובילים באקדמיה כמו בינה מלאכותית, רשתות עצביות, fuzzy logic, אלגוריתמים גנטיים, טרנספורמציות פראקטליות ועוד היד נטוייה. מה שכן התחום עצמו מאד רחב מבחינת העוסקים בו ואתה צריך לבדוק איפה אתה משתלב - בתור מתכנת? בתור מנתח מערכות?בתור מומחה DB? בתור אלגוריתמאי?

eyali26

New member
אז?

מצד אחד אתה רושם בכותרת "תחום בעייתי" אבל מצד שני, ממה שאתה כותב, עושה רושם שהתחום עוד הולך להתפתח ולפתוח הרבה אפשרויות בעתיד... וכל זאת מעבר לעיניין האישי בתחום.

JohnDoe5

New member
אני חושב שהכוונה ב"בעייתי" היתה לכך

שמדובר בתחום מורכב שמכיל הרבה תת-תחומים (כפי שציינו, BI מורכב גם מאיסוף המידע, גם מניתוח המידע, גם מהסקת מסקנות וגם חיזוי העתיד), הרבה כלים טכנולוגיים והרבה "חזון". קח לדוגמה את המצב שיש כיום שבו חברות האשראי אוספות עליך נתונים בשביל להציע לך מבצעים ותסתכל על החזון העתידי שהיה ליוצרי הסרט minority report שבו מידע לגביך נסרק בכל מקום שאתה הולך ובכל מקום מופיע לך מידע ש"יכול לעניין אותך" (וזה כמובן רק חלק קטן ממה ש-BI ו-DWH באים לעזור במימושו)

../images/Emo41.gifבעייתי בעיקר בגלל העלויות

כפי שציינתי עלות של פרוייקת DWH לארגון גדול עלולה להגיע לעשרות מיליוני דולרים ויותר. מצד שני לא ניתן להעריך באופן מסודר מה התועלת הכלכלית שתצמח מפרוייקט כזה בניגוד לסוגי פרוייקטים אחרים. בנוסף - בעייתי גם בגלל שמדובר בתחום ענק. יכול להיות שיהיה ביקוש גדול מאד לאנשי DB וביקוש נמוך מאד למפתחי אלגוריתמים או סטטיסטיקאים וכד'.

eyali26

New member
אתה בטוח?

עשרות מליוני דולרים? אני לא ממש בטוח בזה... הפרויקטים האלו בטוח לא עולים כמו הרבה פרויקטים אחרים בהיי טק. מה שכן, כרגע עושה רושם שרק ארגונים גדולים שנמצאים בתחרות גדולה מוכנים להשקיע בפרויקטים כאלו כי כמו שאתה אומר, לא ניתן למדוד את התועלת מפרויקטים כאלו. השאלה אם בעתיד ישקיעו בזה עוד או שנישאר עם הארגונים הגדולים והתחזוקה שלה?

JohnDoe5

New member
אולי תפסיק לפקפק בכל דבר ?

כן, הפרויקטים האלה עולים הרבה כסף. כן, יכול להיות שעלות פרויקטים כאלו יגיעו לכמה מליוני דולרים (במיוחד בארגונים גדולים כמו חברות אשראי או חברות שמשווקות מוצרים ברמה בינלאומית). כן, ייתכן שפרויקטים כאלה עולים יותר מפרויקטים אחרי בהיי-טק אך גם ייתכן שהם עולים פחות מפרויקטים אחרים בהיי-טק (פרוייקט יכול לנוע בין כמה מאות דולרים לכמה מליוני דולרים, הרי הכל תלוי במורכבות ובגודל שלו). כן, כיום ארגונים גדולים הם הצרכנים של מוצרים שכאלה כי הם אלה שיש להם מספיק מידע שאגרו במשך שנים ורצון להשתמש במידע בשביל להתחיל לתרגם את המידע לידע שיכול להיות שווה מליוני דולרים (בהנחה שהידע יפתח בפני החברה שווקים חדשים או יקדם אותה בשווקים בה היא נמצאת כרגע). כן, ניתן למדוד תועלות מפרוייקטים שכאלו (סתם לדוגמה, אני בטוח שבאתר אמאזון הם יודעים בדיוק כמה הרוויחו לאור הוספת האפשרות של קניית "מוצרים אחרים שנקנו ע"י אנשים שקנו את המוצר שאתה קונה"). כן, אין סיבה שלא להשקיע בזה כסף בשנים הקרובות, כי זה שוק די צעיר (בקנה מידה של סוגי מערכות) ויש לו הרבה לאן להתקדם (מבחינת היכולות של המוצרים) וכן, אין סיבה שמערכות כאלה לא ישולבו בארגונים גם יותר קטנים, אבל זה כבר תלוי בהנהלת הארגון והשיטות האסטרטגיות שלה לניהול הארגון. אז מה כל הפואנטה בשאלות שלך ? הבנת מה זה התחום, מה יש לך נגדו ?!

eyali26

New member
למה ככה?

מצד אחד תודה על זה שאתה עונה... אבל למה להתייחס ככה? יכול להיות שאני מפקפק או מחפש תשובות ואם זה לא מוצא חן בעינייך אז אל תגיב... אבל אם החלטת להגיב אז האינפורמציה שלך בהחלט טובה ומעניינת ובטח באה מניסיון שצברת אבל לא צריך להגיב בכעס. תודה

לא נראה לי, שהתחום מיצה את עצמו

לא רק, שלא נראה לי, שהתחום מיצה את עצמו, נראה לי שהוא עוד ימשיך להתפתח. באירגונים גדולים משקיעים מיליוני דולארים בתחום. בתור DBA אני כבר רואה מודעות דרושים לDBA, שלעיתים אחת הדרישות היא נסיון בDWH. מידי פעם אני קורא מאמרים על עוד כלים לBI. באירגון, שבו אני עובד כרגע, יש פרויקט ענק של DWH וBI. היום כבר עובדים שם על מוצריי בטא ע"מ לקבל החלטות על המשך הפרוייקט. אני אישית אגב לא מעורב בפרוייקט, אבל מדובר בפרוייקט שמעסיק עשרות אנשים במשרה מלאה, והוא נחשב לאחד הפרויקטים החשובים באירגון.

DevGuy

New member
ממש לא מיצה!

כל חברה שהייתי בה כמעט היו דרושים לDBA ו IT.

למעלה