מה דעתכם על...

orbiti

New member
הועפו כי

ריצ'י בלקמור, שהיה בעל ההשפעה בדיפ פרפל, רצה לעשות רוק כבד, והם פשוט לא התאימו (ע"ע הצרחות של איאן גילאן).

mr oysterhead

New member
אנט'ם...

חוץ מאיזה קטע קצר שנשמע כמו אקספוזיציה של פוגה, הוא בסך הכל מן בלדת רוק אנד רול נחמדה. בהחלט לא פרוג... ובכלל מעולם לא הבנתי את הטענה הזאת שיש קשר בין האלבום הזה לרוק מתקדם. מה שכן, יש שם איפשהו סולו של בלקמור שג'טרו טול העתיקו אחר כך. לא זוכר כרגע מאיזה שיר לאיזה שיר.

אז אולי בכל זאת אני אתווכח

צריך לזכור שמדובר כאן בסוף שנות ה60, ולא בשנות ה70, והפרוג עדיין לא היה עניין של מה בכך. אולי שלושת האלבומים האלה הם לא אלבומים פרוג מובהקים, אבל יש בהם משהו ששונה לחלוטין ממה שהייתה בתקופה, וממה שהם עשו לאחר מכן. הדגש הוא שהם שילבו הרבה מוטיבים קלאסיים ביצירות, וכמו כן, הקלידים הם כלי שולט ובלתי נפרד מהיצירה. כמו כן, אני לא חושב שיש ספק כלשהו שאפריל, או אלבום ההופעה עם הפילהרמונית הם לא פרוג. כפי שנאמר מקודם, הרכב עם פוטנציאל שנקטע באבו, אשר אם היה ממשיך לשנות ה70 עם המתכונת המקורית, ייתכן והיה נחשב לאחד מהרכבי הפרוג הגדולים. במקום זאת, יש לנו אלבומים חצי פרוגיים, או רבעי פרוג, ויש את אלבומי ההארד רוק, שיש בהם חמש אחוז פרוג, אולי.

mr oysterhead

New member
את האלבום עם התזמורת לא שמעתי..

אז אני לא יכול להתווכח בעניין הזה...

ושני קטעים?

באלבום יש שבעה שירים, ושני קטעי פרוג אומרים שהוא פרוג בשתי שביעיות, כלומר ב24 אחוזים בערך, מה שעושה אותו הרבה יותר פרוג מאשר אלבומים אחרים, שאין בהם פרוג בכלל.

epitaph

New member
לאן הגעתם שאתם מתווכחים פה על

אחוזים של פרוג באלבום...אם לפי שמיעה כללית רוב האלבום הוא לא פרוגי אז הוא לא פרוגי...

זהו, שלפי שמיעה כללית שלי היא כן

אבל שני השירים האלה, בצורה מובהקת ביותר ובלתי ניתנת לעוררין, בניגוד לשאר.

אני מוכרח לציין...

זה לא פרוג כמו איך שפרוג ידוע בימינו זה פרוג בחיתוליו וכשלא היה להם את מי לחקות וזה לא סובב רק בשיר אחד או שניים זה האווירה הכללית של ארבעת הדיסקים (למרות שההופעה הייתה בהרכב המפורסם שלהם) כמעט בכל שיר אתה מוצא קפיצה של פרוג של ימינו שנעלם בין רגע,זה היה 67 זה היה פרוג לא משנה מה תטענו פשוט לא מה שתחשיבו עכשיו כפרוג

למעלה