מה דעתכם על

Palass

New member
בקשר לכתובת שנתנו כאן...

לאתר עם משחק של רומח? איבדתי את הכתובת מישהו שיודע יכול בבקשה לתת לי אותה?

Palass

New member
חיפשתי ולא מצאתי

בכל מקרה תודה קצת על המשחק. המשחק לא כזה טוב... אבל באתר יש גם לינק לדמו של dungeon siege שזה משחק מעולה! פמניזם ושובניזם ברומח: ברומח עצמו לא ממש התעמקתי בעניין (גם בספרים אחרים לא) אבל לדוגמא בספרים של אדינגס (פולגארה) הפנמניזם שם ממש בולט. ב'פולגארה הקוסמת' זה הכי בולט אבל זה אולי כי אדינגס כתב את זה עם אשתו. אז חשבתי שבטח גם ברומח זה מצוי ביותר כי וייז אחרי הכל היא אישה...

SaberTooth

New member
תראה...

ברשומות ישנן שתי דמויות ממש פמיניסטיות - לאורנה וקיטיארה. הן משתייכות לסוג של האישה העצמאית שעושה מה שבראש שלה בלי שאף גבר יגיד לה מה לעשות. אני חושב שאלו הפמיניסטיות היחידות ברומח. למרות שהעלילה מתרחשת בעולם שבו כביכול האישה צריכה לצייט לבעל, לא נתקלתי בשוביניזם ברומח.

Ophel McNeil

New member
לא נראה לי. ../images/Emo117.gif

תראה, רומח הדרקון מתעסק ממש ממש מעט בפמינזם / שובינזם. הוא הרבה יותר עוסק בחופש אישי, הבדלי מעמדות, הרס המלחמה, וכו'. בסך הכל, השובינזם ברומח הדרקון אפסי - הרעה האמיתית היא בת (קיטיארה), מי שמובילה את כל העלילה בהתחלה היא בת (סהר פז), אבל מצד שני גם אין פמינזים מתקן (וטוב שכך!), מנהיג החבורה הוא בן (תניס), הדמות הכי מושקעת היא בן (רייסטלין
), ואני מאמינה שהבהרתי את העניין. זה לא שלאורנה וקיטיארה הן פמינסטיות (אני מאמינה שקיט הייתה מעיפה אגרטל עליך אם היית אומר לה את זה), והן בטח לא הנשים העצמאיות היחידות - יש גם את טיקה, סהר פז, גדילן (הוא אחלה פמינסטית
), ובסך הכל, למרות שיש יותר בנים מבנות בחבורה - הסיפור לאו דווקא עוסק יותר בהם בגלל שהם בנים. אז יכול להיות שבאיזה שהוא רובד של ר"ה מסתתרים להם מסרים כלשהם, אבל הם סאב טקסט די שולי ולא מורגש.

SaberTooth

New member
טיקה וסהר פז...

גם טיקה וסהר פז נשים עצמאיות, אבל אני חושב שאפשר להבחין בזה יותר אצל לאורנה וקיטיארה.
שחר האביב אצל לאורנה רואים את במיוחד כאשר פיקדה על צבאות אבירי סולימניה ואצל קיטיארה, תמיד, למרות שהיא מנסה לשחק תפקיד נשי מאוד.

Ophel McNeil

New member
מנסה לשחק? ../images/Emo12.gif../images/Emo117.gif

קיטיארה נשית מאוד. היא סקסית, וחתולית, עם תנועות נשיות, ארוכות ומפתות. זה לא סוגד את העובדה שהיא עושה מה שהיא רוצה... אתה יודע, בימנו לא חייבים להראות כמו גבר כדי להיות פמינסטית.

SaberTooth

New member
נכון...

אבל יש רגעים שבהם אם לא הייתי יודע שקיטיארה אישה הייתי מניח שהיא גבר.

הייייייייי חזרתיייייייייייייייייייי

זאת אני עתליה!!!!! נכון שהתגעגעתם???????? חחחח סתם סתם.. באמת אני הייתי חושבת שקיטיארה ביכלל גבר.. אבל הקטע זה סער מתחיל לעצבן שצריך יותר מידי כבוד כלפי נשים אחרות... מזה אומר שהוא פמיניסטי או מה? אוי אני באמת קוראת עכשיו את הסדרות של אדיגנס! על פולגרה! את הספר של בלגראת לא לקחתי לא היה לי כוח.. אבל אני אקח.. עכשיו אני קוראת על המרדף שלהם אחרי זנדראמס.. ולא זה לא ספויילר! שם זה באמת פמינסטי לאללה..

SaberTooth

New member
אוי באמת...

אני מניח שאתה מתכוון לזה. באמת, זה נמצא כמה שרשורים למטה, היה כל כך קשה לחפש

למעלה