מה דעתכם על......

נגמלת1

New member
מה דעתכם על......

אכילת יתר כפייתית? היות ואני גם שייכת לפורום לרזות בראש אחר..עולים שם לא אחת דיונים בנושא של מה המניע האמיתי לאכילה והשמנה אובססיבית. אם הנושא לא מתאים לכאן, אז סליחה שהטרדתי.

skywalker1

New member
דעתי ....

ראיתי אנשים שהפסיקו לעשן חלקם התחילו לאכול הרבה יותר בצורה כפייתית, מה שהביא אותי למסקנה שהאוכל משמש אצלם תחליף למשהו אחר בדיוק כמו שהסיגריה עשתה את זה קודם. אולי זו איזו הרגשת ריקנות שצריך למלא אותה באוכל אולי רגשות שלא מתמודדים איתם, בעצם גם לי יש התקפי אוכל נטולי שליטה שמגיעים כשאני לא מסופק ממשהו אחר ... בכל מקרה ראיתי פעם אתר שמדבר קצת על הנושא את יכולה לבדוק שם ... זה אתר פירסומי בעיקרון אבל יש בו התייחסות "אחרת" לנקודה שעליה שאלת. http://planet.nana.co.il/drshaul

אני מסכים איתו ^^

בד"כ.........אהבה... או אם לנסח את זה בצורה אחרת.. מה דעתך להפסיק לאהוב את עצמך עם אוכל, ולהתחיל לאהוב את עצמך עם אהבה?

נגמלת1

New member
זוהי אמירה יפה..

אבל למי שמתומודד עם הבעיה הזו אלה רק מילים. זה כמו לומר לנרקומן: במקום להזריק , תאהב את עצמך. לא פשוט.

רוצה לשמוע משהו שידהים אותך?

רוב המידע שתקבלי מהעולם הזה... רק מילים !! נכון שאת בשוק? השאלה מתי את תחליטי לקחת את הדברים וליישם אותם ! כי למען האמת .. אין דבר כזה "לא ליישם" או "לא לעשות" או "לא לבחור" אנחנו כל שניה ושניה עושים. כל שניה ושניה בוחרים. גם לעשות כלום זה לעשות. לבחור כלום, זאת בחירה אמיתית בדיוק כמו כל בחירה. ולכן את מיישמת, שלא יהיה לך ספק.. השאלה מה את מיישמת. איזה מילים את בוחרת ליישם? האם המילים שכרגע את מיישמת משרתות אותך? מביאות אותך לתוצאות הרצויות? או שאולי כדאי לחליף מילים? הכל מתחיל במילים.. ככה זה. השאלה איזה מילים את אומרת לעצמך ולפי מה את בוחרת ללכת. ויותר פרקטי בנושא שלנו.. האם את ערה לזה שאכילת יתר כפייתית מנסה למלא חסך אחר? אהבה עצמית למשל? ואם את ערה לזה..אז אולי כדאי להתחיל לעשות משהו בקשר לזה? כמו להתחיל לעבוד על אהבה וקבלה עצמית? ויש אינסוף דרכים שעובדות לעשות את זה. יש ספרים, יש סדנאות מדהימות, ויש הרבה דברים.. השאלה באיזה מילים בוחרת, באיזה מסלול את בוחרת ללכת? בחירה שלך.. כי הרי שאם תגידי שאת מחליטה לשים לזה סוף. זה יתחיל ממש מעכשיו, שתבחרי לך משהו שיכול לעזור לך בהעלאת הערך העצמי. בחירה שלך. בהצלחה.

למעלה