מה דעתכם על "life coaching"?

HaraRa

New member
מה דעתכם על "life coaching"?

בזמן נאחרון יש קטע חדש, "מאמנים לחיים" שמסייעים לאנשים שונים להשיג את המטרות שלהם, בדרך של ייעוץ צמוד ומותאם לכל אחד מהלקוחות. מצד אחד זה מאוד חיובי. ישנם אנשים שרמת המוטיבציה שלהם והאמונה ביכולתיהם היא מאוד מאוד גבוהה, אבל הם עלולים לנהל את עצמם בצורה שגויה ולא אפקטיבית וכך עלולים גם לאבד את האמונה ביכולתם להשיג מטרות כלשהן, ולא להשיג שום דבר ולחיות את חייהם בתחושת החמצה. מאמן אישי יכול לכוון לצורה הנכונה של ניהול עצמי בדרך להגשמה עצמית. אל מצד שני, אני מרגיש שיש פה עניין של איבוד העצמאות והיכולת לעמוד לבד, כי יכול להיות שהמצב האולטימטיבי הוא דווקא שכל אחד ימצא על בסיס הניסיון שלו את הטכניקה המתאימה לו להשגת יעדיו. השאלה שלי פה היא בעצם מה המינון הנכון בין עצמאות וחשיבה עצמאית, ובין פתיחות למידע חדש שיכול לעזור לנו להשיג את מטרותינו. אני מאוד מבולבל כי אני שומע במיכא"ל גישות סותרות- מצד אחד יוסי מנהל הפורום היקר שהיה גם המנחה שלי אמר לנו בתחילת הקורס וזה אחד המשפטים שאני הכי זוכר- "אגו הוא מידת היכולת לקבל מידע חדש". המשפט הזה תומך בעניין של קבלת ייעוץ ועזרה. ומצד שני עומדת הגישה שתומכת באוטודידקטיות- למידה עצמית עצמאית, ולוגותרפיה- שאומרת שהתרופה הטובה ביותר היא התרופה שהאדם מוצא לעצמו. אשמח לשמוע את דעתכם

למעלה