מה דעתכם על...

מה דעתכם על...../images/Emo35.gif

מה דעתכם על כל המוזיקאים והלהקות החדשים שצצים במחוזותינו?( כדוגמת: אסף ארליך, עמית ארז,אטליז,רם אוריון, המידנייט פיקוקס וכו'..) תופעה מבורכת או חולפת? גם הם כמו הכנסייה בזמנה מתחילים מאפס.. חלקם עם אפס חשיפה לתקשורת עם דיסקים שיוצאים בהפקה עצמית או בקושי נמכרים.. עם אולמות כמעט ריקים.. מוזיקה חלוצית ובועטת עם אפס מיסחור. מוזיקה נטו. נראה לכם שהקהל המיינסטרימי הישראלי יכול לדחוף אמנים שכמותם? או שמא יצטרכו לפרנס עצמם בדוחק מעבודות מזדמנות (כי ממוזיקה אי אפשר לקנות במכולת מסתבר.) עד לפריצה הגדולה? יהיה נחמד לשמוע מה דעתכם..(בתור קהל פוטנציאלי לאמנים הנ"ל..) עד לא מזמן גם הכנסייה היתה בסכנה של להיבלע אל תהום הנשיה ואז בא אוטוביוגרפיה.. שלא לדבר על הקשיים כשהיו רק בתחילת הדרך בת"א הגדולה... אז תנו בתגובה :) שיהיה יום כתום!

FRD

New member
לא כל מי שהזכרת נכנס תחת ההגדרה "חדשים"../images/Emo3.gif

רם אוריון פעיל עוד מתקופת נושאי המגבעת, והוא נמצא בעוד כל מני פרוייקטים מלבד הסולו.. הכרה ציבורית רחבה יחסית יש לו, וגם קהל. אסף ארליך כבר לא מעט זמן בשטח, ועם האלבום השני שלו שיצא, שקיבל אחלה ביקורות, נראה שהוא לא הולך לשום מקום
עם להקות העניין יותר מסובך..קשה לתחזק להקה בארץ אטליז (שיש להם הרבה קהל שרק הולך וגדל) והמידנייט פיקוס הן להקות, שכמו רוב הרכבי השוליים בארץ, מורכבות ממוזיקאים שעושים 1001 דברים.. וגם-אין קשר בין מוזיקה חלוצית ובועטת למיסחור..כמעט כל אחד היה "מתמסחר" אם היתה לו האפשרות. כמובן לא בקטע של שינוי מוזיקאלי, אלא מבחינת למכור שירים לפירסומות וכו'.. בכל מקרה: זה מבורך הקהל המיינסטרימי הטיפוסי לא ימצא עניין בהרכבים כאלה אפשר לא להיות מיינסטרים ולהתפרנס ממוזיקה כל מי שיעשה את הקטע שלו מספיק זמן, והוא עושה את זה כמו שצריך, בסוף יתפוס(פורטיס, הכנסייה וכו')

לא חושבת שכולם יתמסחרו

יש כאלה שנהנים לעשות מוזיקה נטו... ובמונח חדשים התכוונתי לחדשים יחסית ולא ממש מוכרים... כאלה שלא פרצו לתודעה של כלל הציבור... בוא נראה אותך זורק לחלל האוויר את השם "נושאי המגבעות"... כמה אנשים יגידו "וואו הם היו ממש טובים"... רובם יגידו "אע"?! ולהתפרנס ממוזיקה בארץ הזאת קשה.. זה לא באמת קשור לכמה זמן תדבוק בקריירה שלך.. אם לא "עלית על גל" והצלחת לעשות איזה ספין אז דינך לעסוק במוזיקה כעיסוק משני... אתה אמרת בעצמך שהקהל המיינסטרימי (שמהווה כאן רוב מוחץ בארצנו הקטנטונת..) לא יגלה עניין במוזיקה הזאת. זאת כנראה הסיבה לאולמות החצי ריקים, לא? בכל מקרה לא מסכימה עם הקביעה הזו שלך שכל אחד יתמסחר אם רק תהיה לו ההזדמנות.. אני לא חושבת שסחרוף התמסחר אי פעם.. או פורטיס לדוגמה.. כשזה מוסיקה נטו אז זה מוסיקה נטו ולא עושים חלטורות מהצד.... כשזה כל המוסיקאים בכאילו שמתרוצצים פה בזמן האחרון והכוכבים אינסטנט אז כן, יש פתח מאוד גדול להתמסחרות... אגב, לא אמרתי שיש קשר בין המוסיקה החלוצית למיסחור.. יש קשר בין מוסיקה באופן כללי למיסחור.. המוסיקה החלוצית זה משהו מבורך.. שיש להקות וזמרים שלא מפחדים לא להיות מיינסטרים ולתת בראש..

FRD

New member
מממ

אם אני זורק "נושאי המגבעת" לאנשים שאוהבים מוזיקה מהסוג הזה, והם מעל גיל מסויים, הם יכירו.. יש עשרות זמרים\רות ששרים מזרחי ולא שמעת עליהם מעולם, אבל הם מתפרנסים בכבוד וידועים בקהילה שלהם. לא אמרתי שקל להתפרנס ממוזיקה, אבל אפשר.. התכוונתי לזה שאם מישהו ימשיך לעשות את מה שהוא מאמין בו תקופה מסויימת, בסוף הוא כן "יעלה על הגל".. כמובן שאף אחד לא ירצה להתמסחר סתם ככה..הכל שאלה של כסף וכמו שאמרת-קשה להתפרנס ממוזיקה. ברי סחרוף זו דוגמה רעה בגלל שהוא יכול להרשות לעצמו לא להתמסחר. אני יכול לתת דוגמה של מאור כהן, אינפקציה, מופע הארנבות של דר קספר, שנחשבים איכותיים, ובכל זאת תרמו משיריהם לפירסומות. אני לא יודע מה זה "מוסיקאים בכאילו"..זה נראה לי ממש פלצני ומתנשא להגיד. גם אין לי בעיה עם כוכבי האינסטנט..גם אריק איינשטיין ושלמה ארצי היו כוכבי אינסטנט. מכוכב נולד יצאו גם דברים טובים. זמרות טובות, יוצרים טובים...אם אוהבים או לא זה משהו אחר. הם עושים את הדבר שלהם והם עושים את זה בצורה אמיתית. זה שהם פרצו לתודעה בגלל תוכנית טלויזיה לא צריך להוות מדד לאיכות שלהם.. למשל על זמרות סטייל "רוני" צריך להסתכל בצורה אחרת. היא מוכרת את המוזיקה שלה בדיוק כמו שהיא מוכרת יומן שלה. היא מנסה להגיע לקהל הגדול ביותר שהיא יכולה.. פה ההתמסחרות נוגעת גם בפן המוזיקלי. אני לא יודע אם אפשר להגיד על זה שזה רע, כי עובדה שיש כאלה שאוהבים את זה. העניין של "מיינסטרים" זה משהו דינמי..משהו יום אחד יכול להיות בשוליים ויום אחרי זה מיינסטרים. כמעט כל אחד שואף להגיע למיינסטרים, בשביל להגיע לכמה שיותר קהל. יש כאלה שינסו לכוון למיינסטרים נוכחי ויש כאלה שלא. זה לא אומר שאחד יותר טוב מהשני. גם יש כאלה שעושים מיינסטרים כי זה מה שהם אוהבים, וזה לא מדד לאיכות.

למעלה