מה דעתכם על רפורמים

lior02010201

New member
מה דעתכם על רפורמים

שאלה זאת מתעוררת אצלי הרבה פעמים עד כמה הם מאמינים ובמיוחד אחרי כתבה כזאת.

lady h

New member
האמת היא שאין לי דעה

אני לא מכירה אותם מספיק בשביל לחוות עליהם דיעה. אני רק יודעת שהם מתפללים מעורב, לא יותר מכך.

bigi100

New member
רפורמים לדעתי הם מאמינים

"בלי ביצים" אין להם את הכוח לעשות את ההלכה כמו שצריך אז הם משנים מה שבא להם...ואני מסכים עם זה שלא צריך להסמיך רבנים רפומיים כי בישביל מה זה טוב?

לידי היתה ישרה מספיק לכתוב ש..

היא לא מביעה דעה כי היא לא מתמצאת אז גם אתה יכולת להודות שאתה לא מתמצא,הרפורמים אינם שומרי מיצוות ומעולם לא התימרו להיות כאלה,השינוים שאתה מדבר עליהם הם יותר קוסמטים אבל בודאי שבקיום המיצוות הבסיסיות לא שונה דבר,אני גאה להיות חלק מתנועה שמעודדת שיוויון בין גברים לנשים ושעוסקת בפעילות חברתית. שלך חנה גונן

lady h

New member
את אותו הדבר אפשר גם להגיד עלינו

הציבור המסורתי בחר לעצמו מצוות ולא ממלא באדיקות את חוקי ההלכה.

bigi100

New member
חנה גונן ו lady h

צודקות...אבל יש הבדל בין זה לבין רפורמים הם ממש מחלרבישם..

masorti

New member
ההבדל הוא לא באורח החיים...

אלא במקור הסמכות. את אולי נוסעת בשבת, אבל מודה שאת מבצעת עבירה הלכתית. הרפורמי מחליט שרירותית שמותר לנסוע בשבת לפי ההלכה (על פי התיקון המתאים שיזמו רבניו לנוחות הציבור), ולכן הוא אינו מבצע עבירה. למה הדבר דומה? שאני והשכנים נכנס אסיפת דיירים ונחליט שמהיום והלאה חוקי מס ההכנסה בבנין שלנו הם שונים (חוקי הכנסת הם פרימיטיביים וארכאיים...), ולכן מכאן והלאה איננו צריכים לשלם מס. הכרה של קצב ברבנים הרפורמיים כרבנים זהה לחלוטין בהכרה בשכנים שלי כחברי כנסת למרות שלא נבחרו כחוק.

lior02010201

New member
ואנחנו המסורתיים אם לתת בדוגמה שלך

אנו דיירי בניין שאומרים אז נכון שצריך לשלם אבל אנחנו עוברים על החוק ביודעים ואין לנו בעיה עם זה... זה בסדר?

masorti

New member
בסדר או לא בסדר...

כך מתנהגים רוב האנשים. תראה לי אדם אחד שמעולם לא קנה מוצר או שירות ממישהו "בלי קבלות", או אדם שתמיד הקפיד על קוצו של יוד בדיווח על כל הכנסה. למרות שכולם יודעים שלפי החוק זה אסור.

lior02010201

New member
אני כמובן מסכים איתך ואני לא רוצה

להתווכח על זה כי זה יוצא שאני נגד עצמי (מה שיוצא לי המון פעמים) אבל חוקי ה' וחוקי המדינה זה דברים שונים לגמרי.

masorti

New member
הנקודה היא...

שבשני המקרים יש לאנשים תחושה שחלק מהחוקים הם מיותרים או פחות חשובים או פחות מוצדקים, או שלחילופין קיומם במלואם הוא נטל קשה מידי. וזאת בלי קשר למעמד המשפטי הפורמלי של אותם חוקים. אני אתן לך דוגמא פשוטה מאוד... הרבה יותר אנשים מקפידים על צום ביום כיפור מאשר על דיני שבת, למרות שמבחינה טכנית-הלכתית חילול השבת הוא עבירה חמורה יותר. וזאת למה? כי יום כיפור הוא יום מיוחד (כולל הסימבוליות והאוירה) שחל פעם בשנה, והשבת היא יום שחל פעם בשבוע. אז הרבה אנשים מקבלים עליהם לענות את נפשותיהם פעם בשנה, אבל מתקשים להתענות כל שבוע (ולהיות בלי רדיו/טלויזיה/מחשב, בלי אופציה לנסוע באוטו, ועם מגבלות על הבישול - זה בגדר "להתענות"). הכול ענין של מינון.

הדעות הן לכאן או לכאן

וזה אחד הדברים היפים ביהדות כמו ששמה שיפה בה זה המיגוון של זרמים ותתי זרמים שהם הם מהווים את החיוניות שלה ושומרים אותה מהתאבנות. שלכם חנה גונן

d276

New member
התבוללות

חשוב לתת את הדעת על נושא התבוללות. בארה"ב, הרבה "בזכות" התנועה הרפורמית קטן מספר היהודים (ולא גדל כפי שצריך להיות לפי ההגיון הדמוגרפי). שימור העם היהודי במשך שנים היה טמון בבני זוג ששניהם ממוצא יהודי, היהודת הרפורמית הסירה את הרסן בנושא, דבר שניכר מאוד בנישואים של זוגות צעירים בארה"ב. היהדות שם תלך ותעלם. למרות שבארץ הסכנה קטנה יותר בגלל הרוב היהודי והמודעות הרבה היותר, הסכנה עדיין קיימת. אסור לתת להם להכנס לארץ ולהרוס את מה שדורות של יהודים שמרו בחירוף נפש! הרפורמים סכנה ליהדות! דורון.

lady h

New member
הם מתירים נישואים עם לא יהודים?

לא ידעתי. אז איך הם עורכים חופות?

masorti

New member
חופה משותפת של רב וכומר.

לפחות תת-זרמים מסוימים בתוך התנועה הרפורמית פועלים כך.

lady h

New member
טוב, זה כבר מוגזם.

לשלב חופת דת ישראל עם חופה נוצרית? מגוחך ביותר.

כמו שמסורתי אמר -תתי זרמים

ולא כל התנועה... כי כמו שכבר אמרתי התנועה הרפורמית היא לא מיקשה אחת ובה גם יש דעות שונות והבדלים כמו למשל בין הארץ לארצות הברית,יש בה שמרנים יותר וליברלים יותר ומכיוון שהיא עדין תנועה בהתהוות במידה רבה עדין רבים בה חיפושי הדרך,אני יודעת מהפירסומים שאחד המאמצים העיקרים של התנועה בארהב מתמקד בקירוב מישפחות בתהליך התבוללות חזרה ליהדות עד כדי תוכנית פרטנית לדור רביעי אפילו,המילחמה על כל נפש אינה קלה אבל יש תוצאות. שלכם חנה גונן

lior02010201

New member
עדיף שנפש אחת תתבולל מאשר ש100

יעשו כזאת חופה כאילו שהיא לא התבוללת!

למעלה