מה דעתכם על עקביות?

מה דעתכם על עקביות?

רוצה לפתוח כאן דיון על אליל החינוך המודרני ואולי לנפץ אותו. ואולי לא. האם באמת חייבים להיות עקביים?! מי, במה ומתי? אקטואלי לחופש הגדול, לא?

ronnieyuval

New member
כן, אך עם גבול מסויים...

יש כל מיני סוגים של עקביות - לי הכי חשוב למשל עניין סדר היום ואני גם רואה שזה חשוב ליובל שאנחנו עקביים בעניין ולא מבלבלים אותה יותר מידי עם זה. היא אוהבת ללכת לגן שלה, ואפילו התגעגעה לשם כשהיינו בחופשות רבות בזמן האחרון. היא חזרה כל כך בשמחה לגן ובלי לעשות שום סצנות של פרידה והסתגלות מחדש (שדווקא צפיתי לאחר חופשתנו האחרונה בת השבועיים)... כמעט נעלבתי
אבל בעצם הוצאתה מהשגרה היומיומית שלה, העקבית, היתה בדיוק ההיפך מזה... אז בזה אני מתכוונת שצריך להיות איזה שהוא גבול, כי אם לא נתגמש עם העניין הזה אנחנו נמצא את עצמנו לא זזים מטר מסביבת הבית ולא עושים כלום. אז בדברים כאלה אני חושבת שדווקא יש לפעמים מקום לגמישות ולא צריך להתעקש שהכל יהיה בדיוק על המילימטר (כמו למשל, שעת השינה בערב או שעת הארוחה או מה אוכלים...). אבל יש דברים שהעקביות בהם חשובה מאוד, למשל משהו שהחלטתי להתעקש עליו איתה (לדוגמה: לא מרימה אותה על הידיים כדי להיות לכלי התחבורה שלה במשך כל שעות היום) ואינני מוכנה לוותר עליו. בעניין הזה ראיתי שברגע שמוותרים על זה הכל יורד לטמיון. וזה גם מבלבל את הילדה. אז בזה, גם אם אני בחופשה איתה (כדי להמשיך את הדוגמה הקודמת), ממשיכים להיות עקביים בכל מחיר. בעיניי זה חשוב. אני רואה למשל, שאם אני מוותרת ומרימה אותה, היא מתעקשת הרבה יותר בפעם הבאה שהיא מבקשת את זה. כאילו שידרתי לה שאם היא תיילל מספיק אני אוותר לה. וזה ממש לא מה שאני רוצה לעשות איתה...

mishtal

New member
גם אני חושבת

שעקביות חשובה מאד לילד כי היא מארגנת לו את העולם. אמביוולנטיות מאד מבלבלת את הילד ומזיקה לדעתי לבריאותו הנפשית. אני מדברת על עקביות ולא על נוקשות וחוסר גמישות. סדר יום קבוע פחות או יותר עוזר לילד לצפות דברים מראש ואין תחושה של כאוס. אך בתוך סדר היום אפשר להתגמש, לצאת מדי פעם מהשגרה, להזיז קצת שעות וכ'ו. הילדים הקטנטנים האלה הם חכמים הרבה יותר מכפי שאנו משערים... אני ממש יכולה לשים לב כיצד טל מרגישה, לדוגמא, את חוסר העקביות שלי לגבי האיסור לגעת בוידאו: פעם אני אומרת "לא" חד משמעי כזה, לפעמים "לא" עם חצי חיוך ואז היא מבינה שהיא בעצם יכולה לגעת בזה. לעומת זאת, כשאסרתי עליה באופן חד משמעי לפתוח את מכסה הביוב באמבטיה היא לא ניסתה כבר בפעם השלישית או הרביעית...

רוני, למה לא להרים על הידיים?

האם יש עיקרון אמיתי שמנחה אותך, או שהסיבה היחידה היא שאת בהריון? אני, מאידך גיסא, מאוד אוהבת להרים את נועם ומרבה לעשות זאת, למרות שהבחור (שנתיים וחצי) שוקל כבר 15 קילו! כולם נוזפים בי שזה מזיק לגב (מה שנכון) - אבל אני פשוט נהנית מזה וממשיכה להרים (בעקביות)...

מה שמעצבן אותי זה

שאנשים עושים דברים שהם לא שלמים איתם לשם העקביות. כאילו ההורים הם לא בני אדם כאילו שאסור להם להתחרט כאילו שאסור להם להיות בחופש או חולים ובכלל - מי זה העקביות הזה שעל מזבחו צריך להקריב כל-כך הרבה?

לאה_מ

New member
אני מסכימה איתך, נדיה.

וכתבתי את דעתי ביתר פירוט בתשובה שלי לדנה - כאן. אני בהחלט חושבת שיש ערך וטעם למסגרת כלשהי, אבל אני חושבת שהמסגרת עצמה נקבעת לפי מה שמתאים בזמן מסויים לתא משפחתי מסויים, ומכאן, שגם בתוך אותו תא משפחתי, הגבולות שלה משתנים מעת לעת בהתאם לצרכים המשתנים של בני המשפחה.

ronnieyuval

New member
בואי אסביר לך למה אני מתכוונת...

הכוונה שלי ב"לא להרים" היא לא שאינני מרימה כלל, אלא שאני לא רוצה להפוך להיות כלי התחבורה של יובל ממקום למקום. נכון, זה באמת קשה לי יותר בהריון להרים אותה, אבל זו לא הסיבה. למשל, היא יודעת ללכת מן הבית אל האוטו או מן האוטו אל הגן בכוחות עצמה. אני לא רואה שום סיבה להרים אותה כאשר היא הולכת מצויין וגם בד"כ אני רואה שהיא נהנית מההליכה העצמאית - עוצרת בדרך להביט בחיפושיות ופרחים, מרימה עלים, בודקת את הדשא ומה שבינות העלים... לנייד אותה ממקום למקום במקום לתת לה לעשות זאת בעצמה יהיה בעיני לשלול ממנה את ההתנסות הזאת. עכשיו, הרי ברור שאני מחבקת אותה בלי סוף ומרימה אותה על הידיים כל הזמן - אין שום סיבה בעולם לא לעשות את זה, אבל יש מצבים ויש מצבים. אם היא נפלה וקיבלה מכה, בטח שאני ארים אותה! אם היא באה אליי לחיבוק, ברור שהיא תקבל אותו. אם היא עייפה או אם קשה לה, גם זה מצב שונה. אבל באופן כללי היא יכולה ללכת לבד, אז למה שאני אנייד אותה? שוב, זה לא כל כך בשבילי כי סה"כ היא די ציפלונת (11.9 קילו בגיל שנתיים...) אלא בגלל שלטעמי זה ממש מונע ממנה התנסות חשובה. ולגבי מעירי ההערות - שילכו לקיביני$%^!!! אל תתייחסי אפילו. בואי נגיע שזה באמת היה הורס לך את הגב... אז מה? לא עניינם! כל אחד פועל בדרך המתאימה לו. שלא יתערבו.

zimes

New member
אני עקבית בדבר אחד בדיוק:

אני זו אני. הרבה מאוד ה"אל תעשה" הם באמת תלויי מצב שלי: "לא לצעוק" - משתנה אם אני רוצה לישון, אם מישהו אחר רוצה לישון, אם אני מנסה לדבר, אם אני עייפה, אם אני עצבנית, רעבה.... "אל תפזר את תפוחי האדמה בכל הסלון" - תלוי אם יש לי כח לאסוף את זה (יחד או לבד). אם יש לי סבלנות לבלגן. אם זה בדיוק אחרי ספונג'ה. וכו' וכו' אז כן - החיים של ילדי מסובכים: אם צריכים, המסכנים, להכיר את אמם על כל השיגעונות שלה.
איך אומרים בפולניה? שאלה יהיו הצרות שלהם....

zimes

New member
זה לא רק מאידאולוגיה - זו עצלות

למי יש כח לזכור מערכת חוקים מלאכותית המיועדת ל"חינוך" הילד?

למעלה