מה דעתכם על לימוד בבית ספר......

moran f

New member
מצטערת, הטיעון שלך לא מחזיק מים

אתה צריך לכנע אנשים להוסיף דווקא את התכנית שלך למערכת החינוך ולא תכנית אחרת. להגיד "יש הרבה דברים חשובים בעולם" לא משכנע אף אחד שהתכנית שלך עדיפה על תכניות שיעזרו ל"הרבה דברים חשובים". המשך המשפט ("ואם לא נתרחק וכו'") לא ברור לחלוטין. הנה לך שתי שאלות מצויינות!! חדשות: למה בכל זאת התכנית שלך היא זו שכדאי ליישם? האם הדרך הטובה ביותר לפתור את הדוגמאות מהיום-יום שיעלו בשרשור שאתה מציע היא ע"י לימוד שפת סימנים ואמנות שנוצרה ע"י חרשים?

dkohav

New member
את לא מתייחסת לעיקר ומוציאה דברים מהקשרם וחבל

אין עדיין תהליך מגובש סופית כשהיא תיהיה אציג אותה ואז נוכל להמשיך בדיון. אם יש לך להוסיף בנושא ותרצי לנסות להשפיעה גם אשמח אם תצתרפי אלי ואם לא אז לא נורא. ובנתיים אני אשמח לשמוע מה את חושבת על השאלה המוצגת בתחילת השירשור למרות הספקות בדבר.

moran f

New member
מה העיקר?

העיקר הוא שאתה רוצה לשנות? זה טוב ויפה, אבל לא מספיק לצערי. אם אתה לא יודע להסביר למה בחרת לפעול דווקא בתחום מסויים, איך אתה מצפה למשוך אחריך אנשים שלא באים משוכנעים מראש? אם אתה מסתפק במשוכנעים מראש - יופי לך, כנראה שלא יצא מזה הרבה (במשרד החינוך הם לא משוכנעים מראש).

dkohav

New member
שוב מוציאה דברים מהקשרם וחבל

נראה שאת מקובעת לאיזה משהו לא ברור. ולמה את לא עונה לשאלה של השרשור כמו כולם?

moran f

New member
מה הוצאתי מהקשרו?

אתה טוען שאני לא מתעסקת בעיקר. אם כך, מה הוא העיקר? אני מגיבה להודעות בתגובה שנראית לי. ככה זה האינטרנט - זה ששאלת שאלה לא אומר שהדיון לא יתפתח לכיוונים אחרים.

deathcaster

New member
מצחיק

"ככה זה האינטרנט - זה ששאלת שאלה לא אומר שהדיון לא יתפתח לכיוונים אחרים" - מעניין, בפורום אותו את מנהלת, יש לך מדיניות די קשה שדברים שאת באופן חופשי מרשה לעצמך כאן, לא יקרו שם.... אם אינך מבינה מדוע הוצאת את הנושא מהקשרו... חבל מאוד.

deathcaster

New member
נהדר, פשוט נהדר..

בן אדם רוצה לשנות, ואת כל מה שאת יודעת לעשות זה " להטיף לחוסר עשייה" בכל הדיון הזה את רק מקטרגת, לא שמתי לב שהצעת משהו אחר.... לי אין שום מגבלת שמיעה, ואני בהחלט חושב שלהוסיף (וכן הוספה לתוכנית הלימוד הבסיסית היא לא שינוי כל עוד התוכנית הבסיסית אינה משתנה), שפ סימנים, הוא דבר מבורך. אני בזמנו למדתי בבית ספר מעורב שהייתה בו כיתת חרשים.... מילא בבי"ס יסודי - אני מבין, אבל בתיכון ? למה צריך את ההפרדה הזו ? למדה איתנו באופן חריג ( ככה בית הספר הגדיר זאת) לקוית שמיעה, שהיתה תלמידה מצטיינת והיא הסתדרה מצוין, אבל חברתית, היה קשה לתקשר איתה, רק מישהי שידעה שפת סימנים מהמשפחה הצליחה לתקשר איתה טוב, ונהייתה חברה שלה, אם הייתי יודע שפת סימנים. הדוגמה של כתב הברייל אינה נבונה, כי עיוור הוא לא אילם ולא חרש, הוא יכול לתקשר איתי ועם אחרים שאינם לקויי שמיעה. וזו מטרת הדיון, חבל שאת מסיטה את הדיון למקומות לא רצויים.

אדמו"ר שומע מודה נהדר פשוט נהדר..

שומע בן אדם רוצה לשנות, את כל מה ששמעו ידעו לעשות זה " להטיף ליתרון דיבור" בכל הדיון הזה מקטרגת, שמים לב הצעה אותו הצעה.... יש שום מגבלת שפת סמנים בהחלט חושב שלהוסיף (וכן הוספה לתוכנית הלימוד שפת סמנים הבסיסית היא כן שינוי כל עוד התוכנית הבסיסית שפת סמנים משתנה), דבר, הוא דבר מבורך. בזמן למד שומע אילם בבית ספר מעורב שמיעה שהייתה בו כיתת שומעים.... מילא בבי"ס יסודי שפת סמנים - מבין, אבל בתיכון חרש למה צריך להתחבר הזה למד שומע אילם באופן חריג ( ככה בית הספר הגדיר זאת) ליקוי פה, שהיה תלמיד מצטיין שומע אילם הסתדר מצוין,חברתית שמיעה, היה קל לתקשר שומע אילם, רק חרש שידע לדבר מהמשפחה דיבורים הצליחה לתקשר שומע אילם טוב, ונהיה חבר דברן שומע אילם, אם היה ידע לדבר. הדוגמה של כתב הברייל אינה נבונה, כי שומע הוא לא אילם ולא חרש, הוא יכול לתקשר ועם אחרים לקויי שמיעה. וזו מטרת הדיון,לא חבל להסיט את הדיון למקומות רצויים....שומע

למעלה