מה דעתכם על זה???

• פותח הנושא 2eb
  • פורסם בתאריך

2eb

New member
מה דעתכם על זה???

בקשה לתביעה ייצוגית נגד פרטנר ב-545 מיליון שקל: "מטעה לקוחות במצגי שווא" "פרטנר מציגה מצגי שווא באשר למחירי המכשירים ולרמת השירות" יצחק דנון 08/04/02 17:30 עו"ד שרון כהן מיבנה ורות צ´אושו מת"א, העובדת בתפקיד ניהולי בחברה הגיאוגרפית, צרכנים של פרטנר (ציטוט/חדשות ), מבקשים מבית המשפט המחוזי בת"א לאשר הגשת תביעה ייצוגית נגד החברה בהיקף של 545 מיליון שקל. לטענתם, באמצעות עוה "ד שלמה הרדי, פזית רוור ועטרה שינברגר, הטעתה פרטנר את צרכניה בכל הפרטים החשובים והמהותיים לצורך קבלת ההחלטה לרכישתו של המכשיר הסלולרי, כגון קבלת מכשיר חינם, ללא תשלום דמי מנוי, אי-גילוי מפת איזורי הכיסוי וכן, פרטים על רמת השירות הלקויה, אותה מעניקה פרטנר ללקוחותיה. התובעים טוענים, כי פרטנר נוהגת בדרך מסחרית נפסדת, שכל מטרתה להניע לקוחות להתקשר עימה, תוך הצגת מצגי שווא בנוגע לשווי העיסקה, טיב השירות ורמת השירות שהלקוח אמור לקבל. פרטנר מציגה בפרסומיה ובמסמכים שונים מצגי שווא בפני לקוחותיה הפוטנציאליים, כאילו מכשיריה נמכרים תוך הפחתה משמעותית ממחירם ה"אמיתי", כאשר לעיתים ההנחה היא כה ניכרת, עד כי הלקוח זכאי לקבל את המכשיר ב"חינם". למעשה, נטען בכתב התביעה, גובה פרטנר בפועל את עלות המכשיר ויותר מכך, בדרכים שונות, הן על-ידי חיוב הלקוח בתשלום חודשי קבוע והן בגביית תשלומים מופרזים, כאשר הלקוח מעוניין לסיים את התקשרותו עימה. עוד נטען, כי פרטנר אף לא גילתה ללקוחותיה כי רמת הכיסוי שלה בארץ איננה מלאה וכי לא ניתן לעשות שימוש בשירותיה בשל בעיות קליטה באיזורים נרחבים בארץ. פרטנר לא גילתה ללקוחותיה כי היא מגבילה את השימוש בטלפון הסלולרי שנמכר על-ידה אך ורק לרשתה היא, וכי למעשה בגין העובדה שזו "נועלת" את מכשיריה, לא ניתן לעשות שימוש בטלפון הסלולרי בחו"ל, באמצעות רשת מקומית, בעלות זולה יותר. התובעים מבקשים מבית המשפט לחייב את פרטנר להשיב לצרכניה, שמספרם נאמד בכ-1.5 מיליון, סכום של 545 מיליון שקל ולהצהיר, כי על פרטנר להמציא את תעריפי השיחה, עלפיהם נקבע חיובו של כל לקוח בגין זמן אוויר; להצהיר כי גביית תשלום זמן אוויר מינימלי, כפי שבוצעה על-ידי פרטנר, נעשתה שלא כדין ולפיכך היא בטלה; להצהיר כי הסכם ההתקשרות של פרטנר טעון אישור של שר התקשורת, על-פי תנאי הרישיון ובהיעדר אישור בטלים הסכמי התקשורת, ולחילופין - במידה שניתן אישור, לתקן את הסכמי התקשורת בהתאם ולהצהיר, כי האותיות בהסכם ההתקשרות של פרטנר אינם בהתאם לדין; ולהצהיר, כי הפעולה של פרטנר של "נעילת" מכשיריה, כך שלא ניתן לעשות בהם שימוש בחו"ל, באמצעות רשת מקומית בעלות זולה יותר, איננה כדין. טרם נתקבלה תגובתה של פרטנר. (ת.א 1417/02). מתוך:http://www.wireless.co.il/archivei.asp

eranavni

New member
ממש אין לי כוח

לקרוא את כל זה תוכל בבקשה לתרגם לי את זה ביקצרה?

Nokia Fan

New member
זו ממש תביעה קנטרנית!!!

קודם כל - לאורנג´ יש את שירות הלקוחות הטוב ביותר מבין כל מפעילי הסלולר, ואולי אף בארץ - עובדה. בקשר למחיר המכשירים - אורנג´ לא מרמה אף-אחד, היא מוכרת את המכשירים במחירים מסובסדים וסבירים לחלוטין, מה-עוד שאם קונים את המכשיר ביורוקום ישנה עלות של 200 ש"ח על חיבור הקו - עלות שאינה קיימת כאשר קונים מכשיר מאורנג´. ובקשר לנעילת המכשירים - זה כתוב באותיות גדולות למדי בחוזה ההתחברות, ונאמר שם שאפשר להוריד את החסימה בתשלום. מאחר ואורנג´ מסבסדת את מחיר המכשירים - זו זכותה לדרוש שלא יוכלו לעשות בהם שימוש ברשת אחרת. לסיכום - אין מכשיר בחינם. למה שחברה מסחרית שמטרתה להרוויח תיתן להם מכשיר יקר בחינם??? ירון

שירות ואיכות מצויין ברשת אורנג כדאי

אני מנוי ברשת אורנג כבר שנתיים ואני מרוצה מהרשת מאוד מרגע ההיתחברות אליה, כמובן שאני יודע מה זה סלקום ופלאפון(שלא לדבר על אמיגו שיש להם עוד יובל) הייתי מנוי בחברות אלו לא מעט זמן והייתי אומר שיש להם המון מה ללמוד. באורנג המענה לשירות לקוחות מהיר(פחות מ-10 שניות), ידע מיומנות ומקצוענות לכל המוקדנים, כל המוקדנים נורא חמודים ומנומסים ועוד ועוד ועוד רק דברים טובים. להבדיל מחברות אחרות אורנג לא חברה טמאית (חמדנית) היא לא גובה תשלום על: דמי מנוי, שיחה מזוהה, פירוט שיחות, תא קולי וגם לא ניתוק\חיבור תא קולי או דברים דומים. אורנג גם מאפשרת לנעול את המכשירים (כלומר להגביל את הטלפון לכמה מספרים) לשיחות יוצאות לכאלה שקשה להם לשלוט על עצמם, דרך המכשיר או דרך מוקד שירות. בפלאפון אני לא יודע אם זה קיים אבל באמיגו בפועל קיימת הפונקציה הזאת אך הם לא רוצים שנגביל את עצמנו ואם אני מבקש לחסום את המכשיר לשיחות יוצאות הם לא מאפשרים לבצע זאת בשום פנים ואופן.

rroo

New member
מי

או מה זה הדבר השטותי הזה?? אין להם ממש שום סיכוי בתביעה הזאת שלא נדבר שממש הכול שם שטויות!!!!

Cellwiz

New member
בעינין נעילת המכשיר

בהמשך לנאמר ואני מצטט: "פרטנר לא גילתה ללקוחותיה כי היא מגבילה את השימוש בטלפון הסלולרי שנמכר על-ידה אך ורק לרשתה היא, וכי למעשה בגין העובדה שזו "נועלת" את מכשיריה, לא ניתן לעשות שימוש בטלפון הסלולרי בחו"ל, באמצעות רשת מקומית, בעלות זולה יותר. " בנושא זה דנים בתי משפט בחו"ל לגבי רשתות שם. באופן עקרוני אם המכשיר שלי ושילמתי מחיר מלא (מחירון) אז אין סיבה שהרשת לא תפתח את המכשיר. בפועל, בין אם שילמת מחיר מחירון או מחיר מוזל עליך לשלם 159 ש"ח + מע"מ עבור פתיחתו לסים זר. אם אתה בתכנית התחייבות אז זה סרט אחר לגמרי

m e i r

New member
תביעה קנטרנית

התביעה הזו נובעת לדעתי מסיבה אחת בלבד. החברה הזו מעוניינת לעשות כסף, והרבה. זה לא שהיא חושבת שהיא תנצח בתביעה, אלא שהיא מקווה שפרטנר תגיע איתה לפשרה, תמורת כמה מיליונים. אבל אני לא חושב שפרטנר תיפול לזה. התובעים בעצם טוענים שכל הסיפור של פרטנר הוא פיקציה- הם טענט על כל קטע אפשרי החל ממכירת המכשירים דרך ההתחייבויות שהיו בעבר, דרך נושא הקליטה, עבור בשירות, וסיים בניתוק מהרשת. אין סיכוי שבעולם שפרטנר תסכים לדבר כזה, אף לא לפשרה בעניין, ולדעתי היא תילחם בדבר הזה, עד טיפת הדם האחרונה, או עד הדולר האחרון. אבל אני לא חושב שזה יגיע לשלב כזה. לא נראה לי שבית המשפט יסכים לקבל את התביעה הזו ובוודאי שלא כייצוגית. ראשית, קל מאוד להוכיח את המחיר האמיתי של המכשירים- הם הרי נמכרים אצל המשווקים- יורוקום, מוטורולה וכו´, אז אפשר בקלות להוכיח את ההטבה. בנוסף, אם הם תוקפים את ההתחייבות, הרי שניתן לתבוע גם את פלאפון סלקום ומירס. זה מצחיק, הם רוצים שחברה גם תיתן מכשיר בחינם, וגם ללא התחייבות, ושאם הוא התחייב וקיבל מכשיר בחינם ואח"כ התחרט, שלא ישלם חזרה את ההטבה. זה לא כלכלי ולא רציני. באשר לשרות הלקוחות, הנתונים מדברים בעד עצמם- נסו להתקשר לשירות וראו בעצמכם כמה זמן לוקח להם לענות, ומה רמת המקצועיות של הנציגים- אם שירות הלקוחות מספר 1 בישראל לא מספיק להם- שייסעו לאוסטרליה, אך אני חושש שגם שם לא יימצא מבוקשם. דבר נוסף- נעילת המכשיר- זה מצחיק אותי- אם אני מקבל מכשיר בהטבה מחברה שלא רוצה למכור מכשירים, אלא זמן אויר, למה שהחברה שלא מרוויחה ממכירת המכשיר תסבסד לי את מחיר המכשיר ואח"כ תתן לי להשתמש במכשיר ברשת אחרת? זה הרי אבסורד- אילו חברה היתה יודעת שלא ניתן לנעול את המכשיר לסים זר היא היתה מעלה את מחיר המכשיר עד לעלותו האמיתית, ובצדק. עוד משהו, נניח שהטענות נכונות, הרי רובן הגדול מתייחס למכשירים בהתחייבות והרי רוב הלקוחות אינם בתכנית התחייבות, אז למה התובעים חישבו את התביעה לפי 1.5 מיליון לקוחות? שם רע למקצוע עריכת הדין ושם רע לחמדנות.

למעלה