מה דעתכם על זה

בן הצבי

New member
ועל זה אומר: פוק חזי

השבת האחרונה היתה לי שיחה עם שני רבנים בישיבת חב"ד בארץ בנוגע לארגון הל"ל, ובדיוק לטענה המובאת כאן בשם הפסיכולוג-לכאורה עניתי להם: אדרבה, נסו לטלפן ולהתחזות כמיטב יכלתכם לנער קטין ותראו מה הל"ל יגידו לכם בטלפון. ולא זו בלבד, אלא גם נסו להגיד למתנדב הל"ל שעל הקו שאתם בגיר שמתלבט בסוגיות אמוניות, ותוכחו בעצמכם ששיטות מסיונריות רחוקות מהל"ל כרחוק מזרח ממערב. כחרדי בעצמי, לאחר היכרות (קצרה אמנם) עם הל"ל מבפנים, אני אומר לכולם בפה מלא שהל"ל עושה מבחינות רבות מאוד עבודת-קודש שהחברה החרדית לא מסוגלת (ובלע"ז "לא רוצה"..) לעשות.

אתה לא החרדי היחיד שחושב כך

שמח לקרוא שוב את דבריך אחרי תקופת העדרות ארוכה. עד היום נתקלתי פעם אחת ביוצאת שסיפרה שאביה אמר לה כי אם היא כבר יוצאת עדיף שתעשה זאת בעזרת הל"ל כדי שלא תשוטט ברחובות. אני מקוה שבעתיד ירבו הורים כאלה.

מותר תגובה של דוס??

אז ככה: יש לי שני חברים שנמצאים באגודת הל``ל כך שאני מכיר את הכל יותר מקרוב. לדעתי, עם כל ההצהרות על זה שלמעשה האירגון מסייע רק למי שבטוח ביציאתו, למעשה הוא עושה פעולה איומה לדעתי. מגיע נער מבולבל שלא יודע בכלל מה הוא רוצה מעצמו, וכמו כל בחור חרדי בגילאי העשרה מגיע מתי שהוא המחשבה לעזוב את הדת. בכל העולם ומכל גזע יש משברי גיל הטיפשעשרה! ואצל החרדים זה מתבטא כך. מה שהל``ל עושה בעצם זה לקבע את המשבר ולהפוך אותו לעובדה שהנער חילוני. ולפעמים זה לרעת הבחור שיכול בשקט להמשיך כחרדי מרצונו!!! במקום לריב עם כל המשפחה והחברים וכל החיים לכאוב על זה כי דם זה לא מים... ותחשבו בצורה הוגנת, בלי שנאת חרדים או דת. הל``ל קורעת בחורים ממשפחותיהם על כל המשתמע מכך גם כשזה מזיק לבחור!! מה עובר בראשו של החונך כשהוא ``מרגיע`` את הנער על עזיבת המשפחה?? הוא רוצח את הבנאדם ביידים כי הוא שונא חרדים... ואני מוכן להתווכח ולהסביר [עם שמות ומקרים] למי שזה לא יהיה. בני או רינה ואנא אערף. מה המטרה להרוס אנשים? ונכון, גם אם לפעמים המשפחה בעייתית. חכו קצת, דברים מסתדרים. אל תתלהבו מהילדון המתמרמר ותהפכו את זה ל``ניצני חופש`` או רצון מתוך הרגשה אמיתית... הרי גם לנערים חילונים בני טובים יש למשל מריבות עם הורים עד כדי נטישה לתקופה מהבית. הרי דעתכם על ארגוני תשובה שמנצלים מצבים כאלו ברורה. אז אל תהיו גם אתם כאלו ואל תצהירו שאתם מסייעים רק למי ש``בטוח`` בצעד שלו [כי אני במו עיני ראיתי פעיל הל``ל מטיף לבחור נגד עולמו הקודם כשהלה גילה סימני חרטה. מה קרה? מדוע נציג הלל נבהל?? הרי אם הבחור רוצה להיות שוב חרדי זה רצונו ומה שטוב לו..] או שתודו שזה בשיטתיות כי אתם תחלצו מהדוסים כמה שיותר... בבקשה תחשבו בצורה אמיתית על הדברים

איך לא שמתם לב למשפט החשוב הזה:

האברך החרדי הזה מעיד ש: "כל בחור חרדי בגילאי העשרה מגיע מתי שהוא המחשבה לעזוב את הדת." (סוף ציטוט)

בחור ע2i3

New member
למדווניק,

קודם כל החלטת שאני אברך, אין לי מושג למה. דבר שני זה ברור שנער חרדי בגילאי העשרה יש ברגעי קושי או תסכול מחשבה לעזוב. כמו שלכל אדם בעולם יש רגעי תסכול שבהם חושב לעזוב את העולם/עבודה/חברה... [ואין הכוונה למחשבות רציניות שהאדם מתכוון אליהם מעשית אלא לסוג של תיסכול זמני וזו הבעיה שיש בחורים שמתוך ייאוש סוחבים את זה למעשה כי חושבים שהמשבר האישי או המשפחתי ובמקום לתת לו לחכות עם זה שיעבור עוזרים לו במעשה הייאוש]

קוליץ

New member
שטויות במיץ

אני התקשרתי להלל והם אמרו לי שמתחת ל18 הם לא עוזרים כמו``כ הם לא משכנעים לצאת בשאלה רק אם אתה מעל 18 וזה גמור אצלך להיות חילוני אז במקום שתהיה חילוני עם קשיים או במילים חרדיות במקום שתהיה רשע ורע לו הם עוזרים לך שתהיה רשע וטוב לו יש כמובן מליון סיפורים מזויעים על הלל שהומצאו ע``י אחד שלא יודע מי הם למשל קראתי סיפור שהם טוענים שברובו היה אמיתי ובו מסופר איך המדריך בהלל מביא אותו בכוח לקיבוץ של שומר הצעיר ומכריח אותו לאכול חזיר זה פשוט אם זה לא היה עצוב (שהם חושבים ככה) זה היה מצחיק הכל זה שטויות בריבוע אפשר גם להיכנס לאתר של הלל ולראות את עקרונות העמותה

האם יש ביקורת על פעילות הלל?

האם הלל מפרסמת דוחות כספיים שקופים לציבור הרחב? צריך להודות בכנות שלא. הם מביאים טענות שיש להניח שהם מוגזמות, אבל אף אחד לא חסין מביקורת. כשיש עמותה שמגלגלת כספים יש תמיד לנהוג לפי הכלל של כבדהו וחשדהו.

וכדי למנוע אי הבנות

ועיוות של דברי, אני רוצה להבהיר שאני בפרוש לא נגד הלל. אשמח לשמוע מגורם כל שהוא מוסמך בהלל שאני טועה ויש שקיפות מלאה בהלל על כל שקל בניגוד למשל לעמותות חרדיות רבות.

תלחץ על 'שווה להיכנס'

משום מה זה לא מופיע כלינק, אבל זה עובד כשלוחצים על זה מומלץ

מתלבט13

New member
לא עובד אבל

אם לוחצים לחצן ימני בעכבר ומאפיינים רואים את הלינק ואז אפשר להעתיק וןלהדביק

למעלה