מה דעתכם על זה?

ציפי ג

New member
אני נוטה להסכים עם אורין

לא הפחיתו משכרה בשל שעות העבודה שצומצמו, לא הורידו אותה מתפקידה, אלא הביאו אדם נוסף שיפקח על הנעשה. בא נניח ולא היה מובא גבר, אלא אשה, והיא היתה מקבלת תפקיד סמנכ"ל, האם היינו יכולות לטעון שיש כאן אפליה על רקע מיני? בא נניח שהיה עובד ממין זכר, שמסיבות אוביקטיביות ברורות, היה מפחית משעות העבודה שלו, כגון התנדבות לצה"ל בשעת צרה וצוקה זו,ועדיין היו משאירים לו את אותה משרה אותה משכורת רק מביאים אשה לפקח עליו, האם היינו רואות בזה פגם? הסיטואציה מאוד לא נוחה, ולא נעימה, ומרגישים בזבל, אבל זה חוקי. (ולמשרד של בעלי, בעקבות אחד ההריונות שלי, הביאו עוד עו"ד כי בעלי נאלץ להפחית משעות העבודה).
 
צִפִּי - אני לא מסכים.

גם הבאת דרג ביניים בין העובד/ת לבין הבוס/ית היא פגיעה במעמד של העובד/ת, ופגיעה כזו, אם היא נעשית בגלל שהעובדת היא אם לבת - אסורה. חוץ מזה, אני יכול להבטיח לך שהשכר של הסמנכ"ל החדש, יהיה גבוה יותר מהשכר של אמאשלאביב, וזו בדיוק האפליה שאסורה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
 
לפי מה שאמאשלאביב מצטטת מעולם

לא ניתנה כותרת סמנכלות לעובדת. דבר זה משאיר אותה במעמד שאינו סמנכלות ובמשכורת שקיבלה. אם הבוס החליט להכניס מישהו לעבודה בתואר מסוים ובמשכורת מסוימת אי אפשר לטעון שיש כאן פעולה שמיועדת להפלות אותה או להרע את תנאי העסקתה. הבוס תמיד יכול לטעון שהחלטתו נובעת משיקולים מקצועיים גרידא. נכון שאילו היתה מקליטה אותו היה לה קייס, גם אם לא חד-וחלק, אבל נראה לי שזה לא המצב. מה שנאמר בארבע עיניים, תמיד אפשר להכחיש.
 

אמיר.

New member
נבל ברשות החוק(ה) ?

לו היא היתה גבר - האם היו ממהרים להביא ´דרג ביניים´ ? לי נשמע יותר הגיוני שהיו מביאים לה סגן/ית או עוזר/ת....
 
לא חוקי בהחלט מוחלט.

אם הענין יתברר בבית הדין לעבודה ואם העובדות שאמאשלאביב מציינת בשאלה שלה יוּכחו אז ברור שייקבע שמדובר באפליה פסולה ואז הפתרון יהיה לתקן את המעוות ובנוסף לזה יהיה אפשר לחייב את המעביד בפיצויים ללא הוכחת נזק, עד לסך של 50,000 ש"ח. הבעיה תהיה להוכיח את העובדות (המעביד תמיד יכול להגיד שזה לא קשור למין, למעמד האישי ולהיותה של אמאשלאביב הורה. אם אמאשלאביב מתכוונת ללכת למאבק על זה, אני מציע לה לא להתבייש, אלא לאסוף ראיות, כמה שיותר ראיות וכמה שיותר מהר. למשל, להקליט את המנכ"ל ולנסות להביא אותו לומר שהדבר נעשה בגלל שאמאשלאביב כבר אם לבת.
 

ציפי ג

New member
בתחום הזה, ללא ספק , יוסאריאן

מתעלה עלי ובהרבה.לו הייתי יודעת מיהו, הייתי ממליצה לאמא של אביב לשכור את שירותיו, ואפילו מיידית . אולי אם אסביר את דברי - מה שהתכוונתי להגיד, שמטרת המעביד כאן היא לא לגמרי ברורה. ויש אפשרות לפרש את הדברים לכאן ולכאן. היות ולא הופחת שכרה, לא שונתה משרתה, האם בעובדה שהעמידו לה מישהו על הראש, יש משום אפליה על רקע מיני? אולי ההפליה היא על רקע הורי? עובדה שקודם על אף מינה היא היתה בדיוק באותה משרה? ושוב אני שואלת, ומה אם היתה ממונה אשה? האם הוא מקבל את המשכורת היותר גבוהה ואת התואר רק משום היותו גבר?
 
תודה לכולכם, אם כי כמו שחשבתי

זה לא שחור ולבן. רק להבהיר שלא מדובר על מקרה שקרה לי אלא על מישהי אחרת ואני החלטתי לפנות לכאן (כמובן בלי פרטים מזהים שלה) כי זה הקפיץ אותי. לפי מה שהבנתי הבוס אמר לה במפורש שהשינוי הוא בגלל היותה אמא לתינוק והעובדה שהיא לא יכולה להשאר המון שעות. הבחורה לא מתכוונת לעשות משהו כי תנאי העבודה בעקרון נוחים לה והיא גם לא רוצה להשאר בלי עבודה (בימנו, אתם יודעים).
 

tookmy

New member
אכן, חבל. רציתי להוסיף שחלק

מהבעיה בעיני היא המוכנות של נשים, יותר מגברים כנראה, להיות במצבים "בלתי מוגדרים". כלומר, היא הסכימה לתפקד כסמנכלית, אבל הייתה "לא מוצהרת" במקום לדרוש מלכתחילה שהתפקיד יהיה מוגדר בשם רשמי ובטח גם בשכר. חוסר הבהירות הזו מראש, גורם למצב בו יותר קל להפלות אותה מאשר מישהי או מישהו שתפקידה הרשמי והמוצהר סמנכלית. לכן, לדעתי, המאבק צריך קודם כל להתמקד בשינוי המודעות של כולנו למה שאנחנו מרשות לעצמנו לבקש ולדרוש במקומות העבודה לעומת גברים. יותר קשה להפלות כשהמעמד ברור.
 

מירי,

New member
כל מה שאתם אומרים נכון...

אבל..... אבל כל כך ארוך , זה לא שהיא לא נהנת ממעמדה כאם לילד , ומשעות העבודה , ולפי מה שאני הבנתי היא לא יכולה להשקיע יותר שעות במידת הצורך... אי אפשר לבקש בלי לתת!!
 

לאה_מ

New member
הציפיה להשקעת שעות עבודה ארוכות,

ויותר מזה, הציפיה - או הדרישה - ששעות העבודה תהיינה, למשל, בין 9:30 בבוקר ל-19 בערב, ולא בין 7 בבוקר ל-16:30 אחר הצהריים, למשל, היא דרישה שאינה מתחשבת בצרכי המשפחה. לעתים יש סיבה טובה לכך, אבל מנסיוני, לרוב זה פשוט עניין של הרגל, ואין סיבה מדוע העבודה לא יכולה להעשות בדיוק באותו מידה של יעילות בשעות אחרות. כך שעצם העובדה שעובדת לא יכולה - או לא רוצה - להשאר בעבודה עד השעה 19 משום שעכשיו יש לה ילד, לא בהכרח מעידה על זה שהיא אינה יכולה למלא כנדרש את התפקיד או שיש צורך בפיקוח כלשהו. לכן אני מסכימה מאד עם יוסריאן. ואגב, מנסיוני - יתכן שאותו עובד חדש שמונה כסמנכ"ל מעליה, נשאר בעבודה בין 7 ל-8 בערב לקרוא עיתון, כדי לא להגיע הביתה בשעה של האמבטיות, ארוחת הערב וההשכבה לישון...
 

מירי,

New member
זה לא משנה להמה הוא נשאר...

לצערי עוד פחות משנה מה הוא עושה שם... אבל אני יודעת שאצלנו בתעשיה השעות הן 1610-0645 - שעות מאוד לא נוחות... מה גם שהרבה תפקידים אכן דורשים שעות עוד יותר משוגעות... זה לא קשור ליעילות , יש דברים למשל שאפשר לעשות רק בשעות מסויימות! למשל? אי אפשר להוריד שרת (מחשבים) בשעות העבודה אלא רק אחריהן... יש תפקידים שמחייבים את זה! וגברים בד"כ לא מסרבים בעוד שנשים כן... כשיגיע יום הקידום ההגדרה ותוספת השכר "זוכרים לה את זה" , שלא תבינו לא נכון אני לא מצדיקה את המצב , אבל ככה הוא!
 
נושא האפלייה הגלויה-סמויה

בהגדרות תפקידים של נשים לעומת גברים הינו נושא כאוב שנדון בעבר לא מעט בינינו ועוד יידון בעתיד (אני מקווה שבנשים וקריירה עם עלייתו). הנושא קשור גם לעניין ההגדרה העצמית של נשים, לעניין המודעות העצמית, האסרטיביות, מידת הטמעת הדיכוי. נתחיל ממה זו קריירה - קריירה זהו מסלול התקדמות או מסלול מקצועי שיש בו תזוזה והתקדמות מתמדת, מתוככננת ככל הניתן. נשים רבות יואות לעבודה והמילה קריירה נראית להן במקרה הטוב הגדרת מאוסה של פמיניסטיות הנושות את משפחתן וחובותיהן האמיתיים לילדיהן. למה ? האם אמא שעומדת על דעתה, עמדתה המקצועית, הערכת ממוניה, קידום מקצועי ולגיטימציה לפעילות מקצועית בהתאמה למגבלות הלו"ז המשפחתי מבלי שמגבלה זו תפגע בתוצרי עבודתה היא אמא פחות טובה ? אדם פחות טוב ? אישה פחות טובה ? לדעתי זו שאלה מרכזית, שאישה שמוכנה למה שקרה לאותה אישה בהודעתה של אמא של אביב , צריכה לשאול את עצמה. יש פה הטמעה של דיכוי שהוחדר בה ובכולנו בחינוך, ע"י סביבה ובאמצעות מניפולציה חברתית-רגשית - שאינו זר לאף אחת מאיתנו ורק מודעות מתמדת לקיומו של אותו דיכוי מוטמע יש בה כדי לסייע לנו לזוז קדימה. הויתור על מעמדה ההיררכי והויתור על הגדרת תפקיד הן בדיוק המקום בו האנרציה של העולם הגברי-שובניסטי רוצה לראות אותה בו, לא בגלל שהבוס של רשע ולא מפרגן אלא אולי משום שהוא אפילו לא מבין שיש אפשרות אחרת. מה שלה נראה "נח" ו"טבעי" ולכן היא מקבלת את זה כגזירה, הוא לא נח ולא טבעי - הוא דריכה ישירה על כבודה, מעמדה וזהותה רק משום שהיא אישה. המאבק הוא בלתי פוסק וקשור גם למה שאני "מטיפה" לו כאן כבר הרבה זמן: 1. זכויות ומעמד לוקחים, לא מקבלים. 2. אמא טובה היא אמא שטוב לה - לא אמא שמגיעה הביתה בהכרח מוקדם, עובדת פחות, מקדישה פחות לעבודתה וכולי. 3. פמיניזם הוא הכרה בזכותך לשוויון הזדמנויות - וזה, בסיסו בדיפרנציאליות מסויימת, כלומר - אם תוצרי עבודתך טובים כמו של גבר בתפקיד מקביל, הרי שהעובדה שעבדת שעה יותר או פחות אינה בסיסי לאפלייה נגדך אלא רק מהווה את אותה דיפרנציאליות תפקודית שקיימת בין הני אדם באשר הם. אותו גבר, אם יצא מוקדם מהעבודה - לא יטענו נגדו טענה מפלה ושם בדיוק האפלייה הבוטה נגד אותה אישה. אני אישית הייתי מעדיפה לעבור מקום עבודה על מנת לשמור על כבודי בעיני עצמי גם אם החלטתי לא להלחם על מעמדי שם, כי הכרסום הזה בתפיסת האני הוא קריטי לסיכויי הקידום של אותה אישה בהמשך חייה המקצועיים, לטעמי. חנה
 
תודה רבה חנה

אני לא חושבת שהיא מקבלת את זה כגזירה אני יודעת שהיא רותחת מזעם אבל כרגע מעדיפה לא לעשות גלים גבוהים מדי בגלל סיבותיה האישיות. אני לא בטוחה שהייתי שותקת כמוה (וגם ניסיתי קצת "לחמם" אותה), אבל למזלי אני כרגע לא במצב הזה. סוף שבוע נעים
 

מירה ח.

New member
חנה, דברים כדרבנות! יש לי בקשה

כרגיל, חנה, התעלית והבאת דברים יפים וחשובים לדבי האפלייה הגלוייה-סמוייה.
רוצה לבקש רשות להכניס את כל ההודעה הנ"ל לכתבה של ה"פרלמנט" ב"הדרך". האם יש לי?
 
אינני רואה את הערתך על "אותו גבר

אם יצא..." וכו´ כנכונה. גברים נידונים ברותחין לא פחות אם הם יוצאים קבוע מוקדם מהרגיל או המצופה ואם הם מתפרפרים בשעות האמצע וכו´. הבעייה היא בחיבור הכאילו מובן מאליו בין האשה לילדיה חיבור שאינו מצוי בין הגבר לילדיו. כשאמא לא יכולה להגיע לילדה הזקוק לה, היא תחפש "מישהו" במקומה ובד"כ תיפנה לקרובי משפחה, בייביסיטר קבועה (מין נקבה) או שכנה (כנ"ל). לעיתים רחוקות היא תפנה לאב הילד, כי פנייה כזו תיחשב להפרעה לעבודתו. פנייה כזו אליה, נחשבת "טבעית". בשנים האחרונות, עם פרוץ וגבור תופעת האבות היחידים, יותר ויותר גברים כאלה, נתקלים באותו סוג אפלייה בדיוק וכבר נשמעים קולותיהם המתלוננים על כך. ומענין לענין, גם שומרי דת נתקלים באפלייה במקום בו נדרשות משמרות וגם נכים נתקלים באפלייה בגלל חוסר גישה, מתקנים ואסתטיקה וגם שמנים וגם וגם וגם. כמו שאת אומרת, גם אני: לזכויות לא מחכים אלא לוקחים ואם אין מה לקחת, נאבקים על חקיקתן.
 
למעלה